Dôverujem ti Ježišu.

Ježišu, ty vieš o každom z nás všetko. Je skutočne najlepšie pre človeka, keď ti v každej chvíli svojho života dôveruje – verí ti. Posilni moju vieru a vieru každého z nás. Daj nám väčšiu vieru. Je to naša úprimná prosba. Keď hovoríme o živote človeka na zemi, tak hovoríme, že to tu je slzavé údolie. Aj keď sa teraz cítime dobre, tak o pár hodín to tak už nemusí platiť. Ale tiež aj opačne, keď sa teraz cítime zle, tak o pár hodín to môže byť úplne inak. Vďaka tvojej milosti si vieme udržať v srdci pokoj. Nech už sa s nami deje to a to. Nesmieme ťa stratiť spred očí, nesmieme stratiť nádej, preto ťa prosíme posilni náš vnútorný život, daj nám väčšiu vieru. Tento dar nás ochráni pred spanikárením, pred strachom o svoj život, či o život niekoho iného, blízkeho. Veď prečo by sme sa mali báť, keď už vieme, že náš život je úplne v tvojich rukách. A po tomto pozemskom živote na nás čaká žiarivá budúcnosť. Áno, Božie kráľovstvo je realita. A Ježiš chce, aby sme v ňom zaujali svoje miesto. Ty, ja, všetci. Nestrácajme dôveru, dôveru v Ježiša, v jeho slovo, drahí bratia a milé sestry, lebo ju čaká veľká odmena. Pevne sa pridŕžajme jeho učenia, Božieho učenia, tak, ako ho učí jeho Cirkev a vynaložme všetko úsilie na to, aby sme podľa neho žili.

Bez milosti Božej nevieme nič, preto si denne o ňu žiadajme. Prosme si o to, aby sa aj dnes na nás naplnila Božia vôľa.  Aby sme mali v sebe silu jednať s ľuďmi podľa Božej vôle. A neodplácali sa im za zlé, zlým. Na ich nadávky, nadávkami. Na ich pohŕdanie nami, zlomyseľnosťou, zlými želaniami a pod. Ani my nerobme zle blížnemu. Nepohŕdajme nikým. Nevystatujme sa. Príď nám Pane, Tvoja múdrosť, na pomoc. Nech sa ti páčime vo všetkom našom počínaní. Posilni nášho vnútorného človeka. Telesné cvičenie mála osoží, ale nábožnosť so spokojnosťou považujme za veľký zisk, lebo to aj je. Chceme mať väčšiu vieru. O to prosíme Otca, v tvojom mene, Ježišu. Zmiluj sa nad nami, Otče a vyslyš nás. Amen.

S prianím všetkého dobrého od Pána Váš brat a kňaz Jaroslav. Vďaka Vám za modlitby, drahí bratia a milé sestry i za všetko.
Ďakujeme ti, Pane a Bože náš, že nás tak miluješ. Ďakujeme ti za dar tohoto dňa. Ďakujeme ti za tvoju milosť. Nech aj ostatní hriešnici v dnešný deň nájdu milosť v Tvojich očiach, zvlášť tí, ktorí dnes zomrú. Pane Ježišu, tvoja milosť je pre nás základom v živote. Bez milosti ťa nemôžeme ani poznať, ani milovať, ani veriť ti, ani konať to, čo Ty od nás chceš. Hoci v našej ľudskej prirodzenosti je zakotvené, aby sme robili dobro a len dobro, predsa však bez Tvojej milosti niet spásy. Milosť Božia je na spásu potrebná.
Ó, Ježišu, odpusť nám naše hriechy, zachráň nás od pekelného ohňa a priveď do neba všetky duše, najmä tie, ktoré najviac potrebujú tvoje milosrdenstvo. Amen.

Mária, matka naša, prosíme ťa, prihováraj sa za nás.

4.33 avg. rating (87% score) - 6 votes
Uverejnené v Články, Slovo na dnes
6 komentárov pre “Dôverujem ti Ježišu.
  1. bohuznáma píše:

    Prosím o modlitby za môjho chorého manžela Milana aby po uzdravení mohol vďaky vzdávať nášmu najvyššiemu. Pán Ježiš povedal, proste a dostanete, aj ja prosím . Pán Boh Vám zaplať.

  2. matka píše:

    Prosi mza modlitby za syna.za jeho obratenie,najdenie miesta v zivote,za jeho krestansku manzelku. Nech dokaze prijat každy den od Pana,nech s nim nebojuje,nech prijme lasku,vzajomne odpustenie od svojich rodicov.
    Prosi maj za pomoc pre mna,za moji vieru,pomoc v praci PBZ

  3. Renata píše:

    Bože prosím daj mojmu manželovi Luboslavovi zdravie

    • kňaz Jaroslav píše:

      Požehnaj ho, Pane a nech sa mu zlepší zdravotný stav – postaráš sa o neho. Ďakujeme ti za lásku a za odpustenie. Tvoji sme a Tvoji chceme navždy zostať. Jaroslav, brat.

  4. Ľubica píše:

    Bože prosím o moje uzdravenie z onkologickej choroby a depresie.

    • kňaz Jaroslav píše:

      Ďakujem Vám, že ste nám napísala. Nech Vás žehná Pán a uzdraví Vás. V Cirkvi máme sviatosť pomazania chorých. Využívame všetky možné dostupné prostriedky, ktoré máme k uzdraveniu tela i duše od nášho Pána. Ďakujem Pánovi za sviatosť pomazania chorých, aj ja som ju už prijal v živote. Ona sa môže opakovať, keď sa zdravotný stav nezlepšil alebo sa človek cíti ešte horšie. Všetko dobré prajem. Jaroslav, brat.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Prekvapenie pre teba
Myšlienka dňa:
Cirkev buduje ten, kto vo vernosti svojmu krstu žije sväto, odmieta hriech, nesie s Kristom svoj kríž a svojím príkladom ukazuje bratom náročnú a radostnú skutočnosť evanjelia.
Ján Pavol II.