Modlitba za dobrého manžela (manželku)

Svätý Jozef, ďakujem ti za to,
že som sa ešte nevydala (neoženil).
Svätý Jozef, ty v Bohu vieš, kto má byť
mojím (mojou) manželom (manželkou),
pomôž mi ho (ju) stretnúť. Svätý Jozef daj,
aby to bol dobrý(á) manžel(ka), ktorý (á)
ma bude milovať a vážiť si ma tak, ako si si ty
vážil Pannu Máriu.
Svätý Jozef daj, aby sa rozpadol môj vzťah, ak sa Bohu nepáči.
Svätý Jozef, sľubujem ti, že si zachovám predmanželskú
čistotu. Svätý Jozef, sľubujem ti, že budem iným
ľuďom hovoriť, že takého (takú) dobrého (dobrú)
manžela (manželku) mám od teba.
Amen.

4.33 avg. rating (87% score) - 12 votes
Uverejnené v Modlitba
60 komentárov pre “Modlitba za dobrého manžela (manželku)
  1. kňaz Jaroslav píše:

    Istá pani, či slečna pod menom Mária Magdaléna nám napísala komentár k tejto modlitbe v tom význame, že to nemáme v hlave v poriadku. Dúfam, že mi odpustíte, že som Vám to neodklepol tak, ako ste nám to napísala, ale ponúkam Vám možnosť napísať mi na tento email: prlyjm17@gmail.com. Veľmi by som sa tomu potešil. A budem sa snažiť Vám aj odpísať. Všetko dobré. Držte sa. Jaroslav, kňaz.

  2. Silvia píše:

    krásna modlitba, najmä ten záver. Ak mi pomôže, dám vedieť.

  3. Adriana píše:

    Chcem sa s vami podeliť o svedectvo.
    Začala som sa modliť tuto modlitbu začiatkom roka 2011.V polovici roka 2012 sme mali svadbu a v r.2014 sa nám narodila krásna dcérka.
    Dakujem Ti svaty Jozef za mocny prihovor u nasho nebeskeho otca.
    Boh vam vsetkym zehnaj

  4. Adriana píše:

    Chcem sa s vami podeliť o svedectvo.
    Začala som sa modliť tuto modlitbu začiatkom roka 2011.V polovici roka 2012 sme mali svadbu a v r.2014 sa nám narodila krásna dcérka.
    Ďakujem Ti svätý Jozef za mocný príhovor u našho nebeského otca.
    Boh vám všetkym žehnaj.

  5. Helena píše:

    Tak, našla som tuto krásnu modlitbu, po manželovi , ale len kresťanskom veľmi túžim . Idem sa ju začať s láskou modliť. Ja verím sv. Jozefovi , že on je ten , ktorý ak je to vôľa Božia , vyprosí milosti potrebné , aby som stretla môjho dobrého manžela. S vďakou a láskou Helenka

  6. Lucia píše:

    Prosím aj ja spomeňte si na mňa vo svojich modlitbách Za dar veriaceho manžela Ďakujem

  7. Terézia píše:

    Krasna modlitba,zacinam sa ju modlit a s radostou sa s vami podelim o skusenost, ak sa prihovor Sv.Jozefa naplni.. ak je to v sulade so svatou Bozou volou.

  8. Dana píše:

    Aj ja som sa roky modlila za dobreho manzela.Nestalo sa.Trpime vo vztahu vsetci,aj deti.Ako dalej?

  9. bohuznáma píše:

    Prosím o modlitby za dobrého priateľa, s ktorým by som prežila šťastne zvyšok života. Ďakujem

  10. rachel píše:

    svaty JOzef oroduj za mna, nech si najdem vhodneho manzela, vztah sa mi rozpada ved to vidis, sama nechcem zostat nemam nikoho na svete, dakujem

  11. Terézia Jilkova píše:

    Svätý Jozef,príhovor sa za môjho syna,aby mal rodinu,pošli mu prosím do cesty dobré veriace dievča a tiež pre synovca Tibora,aby nezostali sami bez deti-rodin,manželky ktoré ich privedú na cestu viery a láske k Bohu,som z toho veľmi utrápená,PBZ

  12. Lukáš píše:

    Svätý Jozef 🙂 s úctou a pokorou Ťa Prosím pošli mi do cesty môjho života, tu pravú frajerku a neskôr a manželku …O to ťa Prosím 🙂

  13. Ingrid píše:

    Ja sa modlím k sv.Jozefovi,a prosím ho už nejaký čas, aby mi poslal do cesty môjho bude manžela,aby som nebola sama. Prosím Ťa sv. Jozef výšlys moju modlitbu.

  14. Veronika píše:

    Svaty Jozef, dakujem Ti za prihovory u nasho Pana. Zeanila som chlapca, ktory ma ma stale rad. Prosim, oroduj zaňho, aby bol stastny, a aby mi raz odpustil. Pane, pomoz mi uprimne milovat mojho buduceho partnera a raz manzela.

  15. Madam píše:

    Zacala som sa modlit tuto modlitbu v marci roku 2018. A naozaj v maji 2018 sa rozpadol moj vztah, v ktorom som bola skoro rok. Teraz som sama( bez vztahu) a idem sa ju modlit opat.
    Nech mi sv.Jozef posle manzela, ktory ma bude milovat cisto a seriozne. Tak aby sa to Bohu pacilo. Tak aby pozehnal nas vztah a buducnost.

  16. bohuznama píše:

    Sv. Jozef vypros mi duchovného priateľa s ktorým by som mohla stráviť zvyšok života, veľmi prosímsom tak sama

  17. bohuznama píše:

    Sv. Jozef vypros mi duchovného priateľa s ktorým by som mohla stráviť zvyšok života, veľmi prosímsom tak sama

  18. Edi píše:

    Svätý Jozef pripájam i ja svoju prosbu a modlitbu pošli mi do cesty dobré dievča ktoré má bude milovať v dobrom aj v zlom.Nechcem ostať sám spolieham sa na tvoje mocné orodovanie a zveruje ti túto moju osobitnú žiadosť.

  19. Mária píše:

    Svätý Jozef, prosím ťa o pomoc pre Martinu, ktorá žije v hriešnom vzťahu, aby sa jej otvorili oči a našla si dobrého manžela.

  20. Vďačná píše:

    Mne vyprosil svätý Jozef naozaj dobrého manžela. V septembri sme mali svadbu a od svadobnej cesty čakáme bábätko. Dnes som sa dozvedela, že čakáme dievčatko. Bude to Alžbetka. Chlapca sme chceli dať Jozefa. Chcem sa spýtať trošku prakticky, v prípade dievčatka sa dáva predpokladám ako druhé meno meno Jozefína. Vzťahuje sa to na krstné meno alebo aj civilné? Ďakujem.

    • kňaz Jaroslav píše:

      Pochválený buď Ježiš Kristus. Ďakujem Vám, že ste nám tu napísala. Nech Vás Pán žehná a ochraňuje. Vybrali ste naozaj krásne meno pre dcérku – Alžbetka. Bude to jej krstné meno, ale pri krste sa môže pridať aj druhé (tretie) meno, to už záleží od vôle rodičov, či to naozaj tak slobodne chcú. Dieťa môže mať aj dvoch, či troch, štyroch krstných patrónov v spoločenstve svätých. Záleží na Vás, ako sa rozhodnete, kňaz podľa Vášho priania pri krste dieťatka povie Alžbetka Jozefka alebo Alžbetka Jozefína ja ťa krstím v mene Otca i Syna i Ducha Svätého. Sv. Alžbeta a Sv.Jozef budú jej krstní patróni. Osobne pri stretnutí s rodičmi, ktorí žiadajú o krst pre svoje dieťa, im vždy hovorím aj o tejto možnosti, že ich dieťa môže mať viac krstných patrónov, teda môžu pridať aj druhé, tretie krstné meno, podľa ľubovôle. Môjho synovca som krstil s týmito menami: Jakub Ján Mária. To prvé meno má všade uvedené a ako jediné. Plne si však uvedomuje, že okrem sv. Jakuba má za patrónov aj sv. Jána Boska a Pannu Máriu. Už je to na Vás, milá mamička a manželka, že ako sa rozhodnete. S prianím všetkého dobrého od Pána Váš brat Jaroslav. Dominus vobiscum.

      • Vďačná píše:

        Pochvalený buď Ježiš Kristus. Len chcem doplniť moje svedectvo, že sa nám pred dvomi mesiacmi narodila zdravá dcérka, ktorá je krstená Alžbeta Jozefína.

  21. Mária píše:

    Svätý Jozef pripájam i ja svoju prosbu a modlitbu pošli môjej dcere do cesty dobrého chlapca ktori ju bude milovať v dobrom aj v zlom.Nechce ostať sáma spolieham sa na tvoje mocné orodovanie a zverujem ti túto moju osobitnú žiadosť

  22. Katka píše:

    Mám 41 rokov. Má ešte význam modliť sa túto modlitbu? Som bez priateľa slobdoná a bezdetná.

    • kňaz Jaroslav píše:

      Pochválený buď Ježiš Kristus.
      Ďakujem Vám, že ste mi tu napísala. V niektorých prípadoch len samotná modlitba nestačí, ale o tom by som sa rád porozprával s Vami osobne. Každý človek je iný a nájsť toho pravého či tú pravú. Do dvadsiatehosiedmeho roku života som veľmi túžil oženiť sa, ale dievčatá, ktoré sa mi páčili, tým som sa nepáčil ja a zase opačne, dievčatá, ktorým som sa páčil, nepáčili sa zase mne. A nakoniec bol Boží plán pre mňa úplne iný. Nesmierne som vďačný za sviatosť kňazstva, za tento dar. Pán nás vedie presne podľa svojho zámeru a to je vždy veľmi dobré a nakoniec nás prijme do slávy. To je úžasný a ten najväčší dar. Čo my máme v pláne, nemusí sa z toho udiať nič, len nech sa Boží zámer naplní s nami do poslednej bodky. Buďte šťastná a vďačná, lebo máte Božiu milosť a ste pre Boha veľmi vzácna a krásna. Vytrvajte v modlitbe, aby sa Boží zámer naplnil s Vami. Viem, že Vám je trošku smutno z toho všetkého, ale nebojte sa. Keď Vám Pán odhalí celú pravdu, budete veľmi, veľmi šťastná. Už teraz Vás robí šťastnou, lebo mu dôverujete. Buďte silná a ochotná plniť Božiu vôľu, aj keby sa Vaše želania neuskutočnili. S prianím všetkého dobrého od Pána Váš brat Jaroslav. Pekný deň Vám prajem. Ďakujem Vám, že ste mi napísala. Keď by ste mi chcela napísať alebo zavolať, nech sa páči, v kontaktoch tejto stránky nájdete môj mail a tel. číslo.

  23. Anonym píše:

    Prosim o dobru zenu pre mojho syna, ma 42 a je stale sam a velmi nestastny.prosim o pomoc.

  24. Hanka píše:

    Mili priatelia! Volam sa Hanka a zo ♡ vas prosim o modlitbu za mojho mileho manzela! Velmi si zelam dobreho muza na obraz sv. Jozefa a krasnu dcerku akou bola aj Panna Maria pre svoju maminku Annu! 🙂 Dakujem, ze mi v tom pomozete, mam uz viac rokov! Pozehnany den!

    • kňaz Jaroslav píše:

      Milá Hanka, ďakujem Vám, že ste nám tu napísala. Želám Vám, aby sa Božia vôľa celá naplnila vo Vašom živote. Máte krásne a milujúce srdiečko. Ste veľmi vzácny človek. S úctou a vďakou Jaroslav, brat.

  25. Gabriela píše:

    Svätý Jozef, prosím o prihovor u láskavého Boha, vypros mojej dcére dobrého kresťanského manžela. Ďakujem

  26. Maruška píše:

    Dobrý deň. Prosím Vás o modlitby za mojho budúceho manžela.
    Sv. Jozef, prosím Ťa, oroduj za mňa u Pána a vypros mi milujúceho a dobrého manžela, ktorého budem rovnako milovať a pri ktorom budem mať pokoj na duši z dobrého rozhodnutia a nie pochybnosti, alebo pocit zlého rozhodnutia sa. Ďakujem

  27. Miska píše:

    Prosim vas o modlitby za milujuceho veriaceho manzela pre mna. Ak je to Bozia vola prosim o požehnanie byt milujucou manzelkou a matkou.
    Miska

  28. Martina píše:

    Ja som rozvedená, manžel mal milenku, nakoniec som sa dozvedela, že podvádzal počas celého manželstva. Vždy som si priala hlavne zdravie, pokoj, lásku. Som rodinne založená a chýba mi partner. Deti sú už veľké, samota je niekedy veľmi ubíjajúca, aj keď sa veľmi snažím. Keď zaspávam, je mi smutno. Veľmi by som si priala nájsť partnera, ktorý by mi bol oporou. Chcela by som sa vydať a žiť usporiadaným životom. Snáď aj mňa sv. Jozef vypočuje a dopraje mi ešte dobrého manžela. Ďakujem.

  29. Pavol píše:

    Svätému Jozefovi Pán Boh zveril svoje najväčšie poklady: Pána Ježiša a Pannu Máriu. V súčasnosti slávime Mimoriadny rok svätého Jozefa. Máme možnosť učiť sa od neho tichému a vernému plneniu Božej vôle a rovnako máme možnosť prosiť ho, aby nám vyprosil správny duchovný cit pre Božie veci. Svätá Terézia Avilská povedala, že Svätý Jozef je patrónom “na všetko.”
    Nech za nás mocne oroduje a nech nás chráni.
    Nech vás všetkých Pán žehná! +Pavol, kňaz

  30. jana píše:

    svaty Jozef, prosim Ťa za manžela pre mňa a zároveň dobrého otca a vychovávateľa, ochrancu, uciteľa pre svojho syna.

  31. Elena píše:

    Ďakujem za túto modlitbu,otče mohli by sme si osobne popísať.

  32. Mária píše:

    Ďakujem za krásnu odpoveď, ktorú ste napísali Katke dňa 29. apríla 2020.
    Nech Vás Pán Boh žehná vo Vašom povolaní.

  33. Dominika píše:

    Tiez Vas prosim o modlitbu za dobreho manzela. Niekedy mam strach, ze ho uz nestretnem. Mam uz 36 rokov a som sama, ale nemam tuzbu po slobodnom zivote. Zacinam sa intenzivne modlit tuto modlitbu a modlitby ruzenca, aby mi Svaty Jozef a Panna Maria pomohli a poslali do cesty dobreho veriaceho muza. Zaroven sa modlim aj za Vas vsetkych, ktori hladate, aby ste stretli.

    • kňaz Jaroslav píše:

      Milá duša, nemajte prosím Vás strach a už vôbec nie z toho, že sa možno nikdy v živote nevydáte. V Božom slove čítame: Pane, vedieš ma presne podľa svojho zámeru a nakoniec ma prijmeš do slávy. A Boží zámer s Vami nie je Vaša deštrukcia, ale Vaše večné šťastie, blaženosť. Dôverujte Pánovi. Buďme šťastní už teraz! Nie až vtedy, keď sa naplní naša vôľa. Lebo Tá sa možno s nami nikdy nenaplní, lebo Božia vôľa môže byť úplne iná s nami, ako my chceme. Rozhodnite sa pre Božiu vôľu. Najväčším nebezpečenstvom pre náš život je hriech, lebo hriech ohrozuje Boží život v človeku. Až keď som sa konečne dobre vyspovedal u kňaza, vtedy sa mi otvorili oči srdca a bolo mi skutočne dobre. Už mi bolo jedno, že či sa ožením alebo nie. Intenzívnejšie som sa začal modliť a prišlo to samo. Som kňazom. Tento dar je nezaslúžený, nikdy som o ňom ani len nesníval. Ba o hriechu sa mi neraz aj snívalo. Neviem, že ako ste Vy na tom v tejto oblasti, myslím duchovného života. Ale každopádne Vám ďakujem za Vaše otvorené a úprimné slová a mám Vás rád, hoci Vás osobne nepoznám. Želám Vám, aby sa naplnila Božia vôľa vo Vašom živote. Keď to má ísť cez manželstvo, nech to ide cez manželstvo. Držte sa. Jaroslav, brat.

  34. Denisa píše:

    Ja ďakujem sv Jozefovi, že mi pomohol ukončiť vzťah, ktorý nemal perspektívu, verím, že ma uzdraví a pomôže pri tom ďalšom, ak nejaký bude. Prosím aj ja o potrebné uzdravenie a svetlo pre všetkých, ktorí riešia tento problém.

  35. Denisa píše:

    Dakuhem veľmi pekne. Aj za ostatné odpovede a povzbudenia, ktoré ste napísali. Vycítite, čo napísať a ako povzbudiť a odpovede sú určite prínosné aj pre iných čitateľov. Pán Vás žehnaj.

  36. M. píše:

    Sv. Jozef prosím Ťa pomôž mi nájsť manželka, založiť si rodiny a byť dobrým manželom aj otcom.

    • Zuzana píše:

      Prosím sv. Jozef za dobrého manžela. Aby som ja mohla byť dobrá manželka a matka a aby sme žili čestne a milovali sme Boha a mali na 1. mieste a navzájom si dávali lásku.

  37. Jana píše:

    Krásny,požehnaný deň prajem.Dôstojný otec Jaroslav,chcela by som Vás poprosiť o tel.kontakt.Veľmi pekne ďakujem.

  38. Lucia píše:

    Prosím o milosť sviatostneho manželstva. Už veľmi dlhé roky sa modlím za dobre manžela, no neprichádza. Prosím aj vás o modlitbu.

  39. Dusan píše:

    Dobrý deň.
    Je to fakt krásna modlidba. Aj som si pri nej šťastím poplakala keď som sa ju modlil s veľkou vierou a neskutočnou silou k tejto modlidbe.
    Pan Boh Vám všetkým žehnaj silu a veľkú vieru v Pána nášho a Panna Mária nech Vás všetkých ochraňuje. AMEN.

    • kňaz Jaroslav píše:

      Ďakujem, milý bratku, za povzbudivé slová a za vašu radosť z viery, s ktorou žehnáte nám všetkým. To je sila. Vďaka, Bohu, za Vás, že ste. Jaroslav, brat.

  40. Anna píše:

    Dobrý deň,
    dlhšiu dobu sa modlila túto modlitbu za svoju dcéru, ktorá veľmi túžila stretnúť dobrého manžela. Má už 35 rokov. Pred rokom sa jej to podarilo a presne na deň ich prvého stretnutia sa zasnúbili a plánujú svadbu. Veľmi sa z nich teším a hlavne ďakujem Bohu a svätému Jozefovi za vypočutie a ďalšou modlitbou prosím, aby to všetko dobre dopadlo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Prekvapenie pre teba
Myšlienka dňa:
Pred tvárou Pána je cennejšia odrobinka čistej lásky, ako všetky ostatné skutky dokopy.
Sv. Ján z kríža