Ruženec v ťažkých, beznádejných situáciách

Ruženec sv. Rity – modlí sa v ťažkých, beznádejných životných situáciách.

Verím v Boha, Otca všemohúceho, Stvoriteľa neba i zeme, i v Ježiša Krista, jeho jediného Syna, nášho Pána, ktorý sa počal z Ducha Svätého, narodil sa z Márie Panny, trpel za vlády Poncia Piláta, bol ukrižovaný, umrel a bol pochovaný. Zostúpil k zosnulým, tretieho dňa vstal z mŕtvych, vystúpil na nebesia, sedí po pravici Boha Otca všemohúceho, odtiaľ príde súdiť živých i mŕtvych.
Verím v Ducha svätého, v svätú Cirkev katolícku, v spoločenstvo svätých, v odpustenie hriechov, vo vzkriesenie tela a v život večný. Amen.

Sláva Otcu i Synu i Duchu svätému, ako bolo na počiatku, tak nech je i dnes i na veky vekov amen.

  1. Otče náš, ktorý si na nebesiach, posväť sa meno Tvoje, príď kráľovstvo Tvoje, buď vôľa Tvoja, ako v nebi, tak i na zemi. Chlieb náš každodenný, daj nám dnes a odpusť nám naše viny, ako i my odpúšťame svojim vinníkom a neuveď nás do pokušenia, ale zbav nás od zlého. Amen.

    Sedemkrát:

    Zdravas Mária, milosti plná, Pán s tebou, požehnaná si medzi ženami a požehnaný je plod života Tvojho Ježiš, ktorý na príhovor sv. Rity odpustí naše hriechy. Svätá Mária, matka Božia, pros za nás hriešnych, teraz i v hodinu smrti našej. Amen.

    Sláva Otcu i Synu i Duchu svätému, ako bolo na počiatku, tak nech je i dnes i na veky vekov amen.

  2. Otče náš, ktorý si na nebesiach, posväť sa meno Tvoje, príď kráľovstvo Tvoje, buď vôľa Tvoja, ako v nebi, tak i na zemi. Chlieb náš každodenný, daj nám dnes a odpusť nám naše viny, ako i my odpúšťame svojim vinníkom a neuveď nás do pokušenia, ale zbav nás od zlého. Amen.

    Sedemkrát:

    Zdravas Mária, milosti plná, Pán s tebou, požehnaná si medzi ženami a požehnaný je plod života Tvojho Ježiš, ktorý na príhovor sv. Rity od duševného a telesného zla ochraňuje. Svätá Mária, matka Božia, pros za nás hriešnych, teraz i v hodinu smrti našej. Amen.

    Sláva Otcu i Synu i Duchu svätému, ako bolo na počiatku, tak nech je i dnes i na veky vekov amen.

  3. Otče náš, ktorý si na nebesiach, posväť sa meno Tvoje, príď kráľovstvo Tvoje, buď vôľa Tvoja, ako v nebi, tak i na zemi. Chlieb náš každodenný, daj nám dnes a odpusť nám naše viny, ako i my odpúšťame svojim vinníkom a neuveď nás do pokušenia, ale zbav nás od zlého. Amen.

    Sedemkrát:

    Zdravas Mária, milosti plná, Pán s tebou, požehnaná si medzi ženami a požehnaný je plod života Tvojho Ježiš, ktorý na príhovor sv. Rity z každého nebezpečenstva nás vyslobodí. Svätá Mária, matka Božia, pros za nás hriešnych, teraz i v hodinu smrti našej. Amen.

    Sláva Otcu i Synu i Duchu svätému, ako bolo na počiatku, tak nech je i dnes i na veky vekov amen.

4.50 avg. rating (90% score) - 36 votes
Uverejnené v Modlitba
163 komentárov pre “Ruženec v ťažkých, beznádejných situáciách
  1. Alzbeta píše:

    Pozdravujem vsetkych,
    mozem podat osobne svedectvo, ze niekolkomesacne modlenie sa k patronke nemoznych veci sv. Rite je neucinne!!! Zufam si, placem cele mesiace a bolest na dusi nieje mensia, iba horsia. Nebol vynechany ani jeden den bez modlitby k sv. Rite! Vztah a utrpenie vo vztahu za ktory boli tie modlitby iba urcene sa este zhorsilo aj napriek tomu, ze bolo odsluzenych 40 sv. omsi, aby sa to zlepsilo! Vztah sa skoncil “dykou do chrba odzadu” po 7 rokoch, kedy som bola oznacena za staru, neperspektivnu, neschopnu pracovat – zarabat peniaze s 2 malymi detmi “na krku” a vymenena za mladu nadhernu krasavicu top modelku z Ruska!Vsetko sa dialo poza moj chrbat, ked som sa modlila, dala som odsluzit prvych 10 sv omsi za neho a potom mi to bolo oznamene priamo “do oci”! Bolo mi povedane, ze ak by bola znovu takato prilezitost, tak by to urobil znova! Dala som odsluzit dalsich 30 sv.omsi-nadarmo!Zbytocne vyhodene peniaze za sv. omse, zbytocne vsetko modlenie!! Ak nabuduce bude niekto z Vas recitovat “nikdy nebolo pocut…” tak tomu neverte! Takato dovera tu uz bola…Skor plati to nase stare slovenske “sluby sa slubuju, blazni sa raduju”! Neverte, ze sv. Rita naozaj pomaha-NEPOMAHA!!! Mne osobne ani ona, ani nikto iny v nebi nepomaha. Nic sa po celych mesiacoch modlitieb nezlepsilo-naopak zhorsilo! Som bez penazi,zamestnania,odkopnuta za vsetku obetavost,namahu…v placi, krutej bolesti, nedokazem sa na nic sustredit, ani spat,som v depresiach a neverim uz nikomu! Zelam vsetko dobre.

    • Štefánia píše:

      Milá Alžbetka, nestrácaj vieru v Boha,

      naše modlitby nezostanú nevypočuté. Iba Pán Boh ich použije v pravý čas. Na našu záchranu, v prospech nás, ľudí čo sa modlia. Ver mi.
      MOja dcéra 25.5.2014 pochovala manžela. Mal iba 37. Zostali jej tri malé deti. 3-ročná Laura, 5 ročná Barbora a 12 ročný ťažko zdravotne postihnutý Matej. Ja verím, že sa to tak muselo stať.
      Pán Boh dovolil, aby zomrel mladý otec troch detí. Iba moja dcéra sa pýta, prečo sa to muselo stať. A ja jej vysvetľujem, že každý máme svoj kríž, cez kalváriu išla Panna Mária,… čo prežívala, keď jej položili do lona mŕtve telo svojho syna… nevinného.
      Hovorím svojej dcére, že jej zanechal tri deti a ona sa musí o ne postarať, aj keď to bude veľmi ťažké a on z neba jej bude pomáhať…. Ver mi…. že je to veľmi ťažké…… lebo čosa ne tie deti pozriem, je mi doplaču. Ale verím a neprestala som veriť, že sa to zmení a moja dcéra v modlitbe nájde posilu. Že raz dostane odpoveď, prečo musí trpieť môj syn, každoročnými operáciami ťažkými a ešte jej Pán Boh zobral manžela. Zober si svoj kríž a nalseduj ma….. a ver mi, že Pán Ježiš nesľubuje do vetra…. všetko utrpenie raz v nebí na radosť premení…. Nevzdávaj sa…….

      • Štefan píše:

        Som zúfalý a sklamaný láskou k svojej manželke,opuustila ma bez slov.Nadovsetko ju milujem celým srdcom, nikdy som nejy neublížl a nechce somnou hovoriť a neim kde je vyhýba sA misom bezradný som nútený sa liečiť.som jej ľahostajný s nezáleží jej na mojom živote.prosim o radu. Ďakujem

        • kňaz Jaroslav píše:

          Dajte tomu čas. Nateraz sa jej nevtierajte. Snažte sa udržať si v srdci Božiu lásku. Že ju v srdci máme, poznávame podľa toho, že počas ťažkých skúšok nestrácame pokoj. Ťažko je dostať sa do mysle toho druhého človeka a presvedčiť ho, keď sa už rozhodol tak alebo onak. Môžeme sa za ňu modliť a prosiť Pána, aby nám pomohol. Veci sa ešte neraz môžu zmeniť. Chápem Vás, že pre Vás je to ťažké, ale žiaľ takí sú ľudia, veľa krát im prestane záležať na tom druhom, koho kedysi milovali. Je to hrozné, ale satan pokúša ľudí aj k takýmto veciam. Toho druhého odhodiť, keď ma už život s ním (s ňou) omrzel. Vy však stále máte svoju dôstojnosť a nedajte sa viesť ľudmi pre ktorých ľudský život nič neznamená. Ide im len o svoje šťastie a o svoj blahobyt. Len ony nech sa majú dobre. Nepočúvajte ich, žite svoj život v pokore v láske vo viere v jednorodeného Božieho Syna, ktorý sa stal pre nás človekom a obetoval svoj život za nás na dreve kríža, keď sa nechal ukrížovať a zabiť. To všetko z lásky k nám. A nás nič nemôže vyviesť z miery, z tohto porušeného a skazeného sveta. Buďte silný a statočný. Vzdávajte vďaky Pánovi a modlite sa. Všetko chce čas a trpezlivosť. Veď viete, že tá aj ruže prináša. Jaroslav, brat.

        • Soňa píše:

          Ak Vám smiem poradiť, skúste knihu : Ako Boh obnoví tvoje manželstvo (je aj pre mužov, aj pre ženy) od Erin Thiele. Boh koná v skrytosti aj keď to nevidíme a necítime a už pomaly strácame vieru. Verte mi.

    • Mária H. píše:

      Verte, že pomáha, len pochybujeme. Vedzte, že ešte nenadišiel čas vypočutia Vašich prosieb, ešte Vám kúsok chýba. Boh sa teší z Vašej doterajšej vytrvalosti. Preto vydržte ešte. Aj svätá Monika sa za obrátenie svojho syna, teraz už svätého Augustína modlila celých 16 rokov a tiež nevedela, dokedy sa má modliť, no s vierou, vytrvalosťou a úprimnosťou prosila a dostala, pretože Pán Ježiš hovorí: proste a dostanete, hľadajte a nájdete, klopte a otvoria vám. Len musíte uveriť tomu slovu, vytrvalo a úprimne sa za to modliť a nepochybujem, že Boh vyslyší Vaše prosby 🙂 tak nech je s Vami Pán a vypočuje Vašu prosbu 🙂 +++

      • Alzbeta píše:

        Mila Maria

        Dakujem Vam za spravu z Augusta. Vtedy ste mi napisala, ze este nenadisiel cas vypocutia mojich prosieb. Dnes je December a NIC sa nezmenilo. Bolest nie je mensia, naopak.Ja uz naozaj neverim v to slubovane “proste a dostanete”. Ja som toho svedok, ze je to prazdny slub. Nie, nedostanete ani ked sa dostanete na psychiatriu. Zelam, aby ste nemali takuto skusenost zivota.

      • eli píše:

        Nech je pochvalenyPan za vsetko co mi dal. Ja son Sa modlila za manzela aby Sa obratil.a Pan mi ukazal ze zmenu potrebujem ja.Chvalme Pana za vsetko.

        • Andrea Tomčáková píše:

          Aj ja mám takú skúsenosť. Modlila som sa za všetkých blízkych aj za Manžela….. a teraz som zistila, že pomoc potrebujem ja sama….. teraz sa modlím aby som sa navrátila na správnu cestu….. ak som na nej niekedy vôbec bola?…. ????

          • kňaz Jaroslav píše:

            Aj Vám ďakujem, milá sestra, že ste nám tu napísala. Tak s chuti som sa usmial nad Vašim komentárom. Ďakujem Pánu, Bohu, že ste a žehnám Vám. Mám rád takých úprimných a jednoduchých ľudí, ako ste Vy. Pán je s Vami a pomáha Vám každý deň. Radujem sa s Vami s Božej pomoci. Aleluja, chvála ti, Pane. Jaroslav, brat.

    • jana píše:

      to snad nemyslíte vážně, to by si každý mohl říct honem potřebuji milion tak jdu se motlit. věřím tomu, že každý kdo věří a úpřimně věří je vyslyšen, určitě je to pro vaše dobro tak jak to dopadlo , skuste více přemýšlet proč se vám to nedostává to není o tom jenom odrecitovat 40 x proseb atd., musíte tomu V Ě Ř I T a určitě se vám dostane vyslyšení , “proste a bude Vám dáno”, moje maminka prosila za obrátení tatku 25 roků ♥ ♥ ♥

    • eva petrasova píše:

      Milá Alžbetka.

      Zdravím. Neviem, ako sa Vám darí teraz, po čase. Ja som si Váš odkaz prečítala až dnes, 22.10.2014 a píšem Vám, pretože sa ma hlboko dotkol. Je nemúdre napísať Vám, že viem, čo cítite, lebo neviem. Aj keď podobnú situáciu z mojej rodiny poznám a tiež viem, čo je sklamanie a bolesť, ktorá neprestáva. Máte pocit, že čím viac kričíte k Bohu, tým väčšie ticho počujete… A tiež viete, že sa nič nedeje. Pravdou je, že zlosť a hnev je to, na čo máte právo. Môžete sa hnevať aj na Boha a na sv. Ritu. Ale verte mi, Boh sa na Vás nehnevá. Boh nie je ako my, ľudia. Hovoríme o láske, ale nedokážeme ju žiť. Ja viem, veľa ste milovali a to, čo sa vo vašom živote stalo nie je spravodlivé. Verím, že ste do tohto vzťahu dali oveľa viac ako ten druhý. Aj Boh to vie. Váš partner to však nevie, pretože on toho nie je schopný. Zrejme k tomu mal aj predtým predpoklady a teraz sa to prejavilo. Váš emotívny a duchovný život je určite plnší, plodnejší ako Vášho partnera. To, čo Vám a Vašim deťom v skutočnosti vykonal, môže Váš bývalý partner pochopiť len vtedy, ak mu to bude raz dané. Ale to nie je v moci človeka.
      Ak to žena pochopí, pochopí mnohé. Boh nám dal slobodu. A my sa tou svojou slobodou rozhodujeme pre lásku alebo nenávisť. Vy ste silná pretože ( a nie je to len fráza) ” Milovali ste do krajnosti”. Užívať si život dokáže hocikto, ale milovať napriek prekážkam, dokáže len málokto. Urobili ste, čo ste vedeli… Bolo toho veľa. Ostatné urobí Boh. Aj keď sa to nezdá. Boh je verný, človek nie. Môžeme sa hnevať na Boha. Jeho veľkosť a moc to neumenší, v skutočnosti Váš hnev aj ten spravodlivý patrí človeku, pretože to on klame, podvádza a nedodržiava sľuby.

      Prajem Vám veľa sily, pretože som si istá, že ju v sebe máte.

      Myslím na Vás v modlitbách a verím, že Boh, ktorý vidí až za horizont, Vám pomôže.

      Prosím Vás, ak je to možné, dáte mi vedieť ako sa teraz máte?

      Eva

      • Alzbeta píše:

        Mila Evka

        Dakujem za krasnu spravu. Medzicasom som sa cele mesiace modlila Modlitbu stastneho zivota (mozete si ju najst na nete), kde knaz pri bohosluzbe garantoval do 30 dni zmenu. Mozete hadat ako to dopadlo! NIC a znovu velke NIC. Ani po 30 dnoch, ani po 60 dnoch ani po 90 dnoch…Presne tak, ako pisete velmi mudro: nic, ticho a nic sa nedeje. Mozno sa deje, ale este horsie utrpenie, bolest z inych stran, ktore ste ani necakali. Zrada od ludi, ktori stali stale pri Vas a boli priatelsky naladeny vzdy ked ste s nimi boli v kontakte.Dalej zrada od surodencov, ktori Vas vlacia po sudoch. Zrada od sesternic, len preto, ze ich prosite, aby pomohli starej slobodnej pani vramci rodiny, ktora uz “zisla z rozumu”. Zrada v praci, ked Vam na rovinu povedia s majitelom firmy na cele, ze najlepsie by bolo keby ste neexistovali na tomto svete.Bolest, ktoru nevidno ludskymi ocami aka je velka. Bolest, ktora zabija. Uz neverim v ten obraz Boha, ktory je prezentovany. Aj keby som sa modlila ku nejakemu stromu,alebo ku krave ako hinduisti tak by to bolo rovnake ako teraz.Verim, ze som dala dostatocnu odpoved so slzami v ociach a bolestou v srdci. Zelam Vam, aby ste Vy v zivote nemuseli tak trpiet ako ja trpim a necitili to, co citim ja. Vsetko dobre.

        • Alex píše:

          Milá Alžbeta

          podla toho ako reagujete a odpovedate je vidiet, ze ste nepochopila zmysel modlitby. Modlime sa bud vola TVOJA ako v nebi, tak i na zemi a nie bud vola MOJA ako v nebi,tak i na zemi. Spoluzitie dvoch parnerov mimo manzelstva urcite volou Bozou nie je. To Vam potvrdi kazdy krestan. A ak ste v stave tazkeho hriechu, tazko budete dostavat Bozie milosti. Mat uprimnu vieru znamena mat osobny vztah z Jezisom Kristom a verte ze Vam Boh posle do cesty niekoho, kto Vam pomoze. Najdite si dobreho knaza spovednika ktory Vam poradi a pomoze s duchovnymi vecami. Boh sam najlepsie vie co je pre cloveka dobre. Vela stastia.

          • Alzbeta píše:

            Mily Alex

            Nerozumiem preco ma sudite a hodnotite, ze som mala spoluzitie mimo manzelstva. NEBOLO a nedomyslajte si to prosim Vas!!! Je to verejne ociernovanie mojej osoby Vasimi dohadmi.
            Vas prispevok je znechutenim pre nas vsetkych, ktori mame vieru, ze urcitou modlitbou dosiahneme to o co prosime. Vy hovorite, ze mame povedat bud vola tvoja a koniec. Pripominam Vam laskavo, ze aj apostoli ked neprosili tak nic nedostali! Nastastie ste tam neboli, aby ste apostolom povedali nech o nic neprosia a nech rezignuju ved “nech bude vola Tvoja” …
            Prosim, ak nepovzbudzujete, tak nereagujte na prispevky a radsej sa za nas trpiacich a skusanych v tichosti modlite. Dakujeme.

        • Dena píše:

          Alžbetka, ako sa máte?

        • Andrea píše:

          Veľmi by som vám chcela napísať niečo, čo by aspoň trošku pomohlo zmierniť vašu bolesť a zahojiť vaše rany…….. ❤️

    • Cecilia píše:

      Pozdrav Panboh.
      Som 2x na tejto stranke a citam Vase tazke zivotne situacie.
      Mam podobny problem a tak ako niektore odovzdavate svoje starosti Bohu,tak to robim aj ja.Modlim sa k svatemu JUDOVI TADEASOVI,VELMI MU VERIM A PROSIM HO.Prosim o pomoc aj svatu RITU Z CASCIE.V dnesnej tak tazkej dobe, LEN a LEN SVETI NAM MOZU POMOCT, NIKTO INY.Ale CHCE TO CAS,tak jak sa zmienuje jedna pani…Jezis na nas pozera na kazdom kroku,vie o kazdom nasom probleme,ale len on vie kedy ma urobit BOZI ZAZRAK.A vecte, ze pride vtedy, ked ho NAJMENEJ BUDEME CAKAT.Moja MAMICKA mi dala brozurku s nazvom
      NOVENA ODOVZDANOSTI. Najprv ma to vobec neoslovilo a mamka mi hovori, LEN SA DO NEJ POZRI. Ja chtiac-nechtiac pozrela do naj.Su to kratucke a velmi SRDIECKU UPOKOJUJUCE myslienky. Je to na 9-dni.
      Napr. 1.den.

      PRENECHAJTE MI SVOJE STAROSTI.

      Preco sa znepokojujes? Prenechaj mi svoje starosti a vsetko sa upokoji.Veru,hovorim ti: kazde pravdive,slepe
      a uplne odovzdanie sa mi dosiahne to,co si tak velmi prajes,a vyriesi tvoje trniste situacie.

      JEZISU,CELKOM SA TI ODOVZDAVAM,
      POSTARAJ SA O VSETKO!

      Co den,to krajsie citanie.Stoji to asi 35 centov.
      Tak vsetkych pozdravujem a budem na Vas mysliet u nas v
      Plzni na Ceskych omsiach.

    • Lucy píše:

      Milá Alžbetka
      Máš meno, ako moja mladšia dcéra,je to meno po mojej starej mame.Ale nie o tom chcem písť nadabila som včera na toto forum a čítala som všetko až do konca a poviem ti som hlboko znepokojená, zasiahlo ma to tak silno, že som sa dnes nevedela sústrediť na osobnej modlitbe od písma mi odbiehali myšlienky k tvojmu prípadu. Nikdy som sa nazapojila do týchto diskuzíí, ale teraz mi to jednoducho nedá. Drahá Betty , Žiadna modlitba nikdy neostane nevypočutá a ver mi velmi dobre viem o čom píšem a chápen Tvoje utrpenie a bôl ja tiež patrí k ohrdnutým a psychicky týraným ženám. . Som vydatá 28 rokov z toho 18 rokov môj manžel Pokrstený pohan pil a pil, niekolkokrát stratil zamestnanie a mal aj milenky. Rozvod sa vysklonoval u nás vo všetkých pádoch Na poslednom liečení, ked prestal konečne pi%t sa dal dokopy s tiež liečenou alkoholičkou ani nechcem písať, čo som prežívala , s velkou bolestou , napokon ho ona nechala a tu prišli dalšie tažkosti nechcel prijat skutočnost, že ho niekto odopol a ponížil a zatato sa držal svojho a ja som si to odnášala aj za nu. vyše dvoch rokov ma psychický tým týral, bolo to neznesitelné obdobie, ale Boh bol so mnou a nenechal ma bez pomoci. Mala som stále na mysli, že on je slobodná ludská bytost tak ako ja a nie je mojím osobným majetkom!Aj apoštol sv. Pavol hovorí ak chce neveriaci s tebou ostat neopúštaj ho, ale ak chce odíst nechaj ho nie si otrocky viazaný vari vieš žena, či spasíš muža?Vela mi pomohlo spoločenstvo. Už desat rokov abstinuje nieje je to moja zásluha to všetko Boh! a kolkokrát tak ako Vy som mala pocit, že je daleko a nepočúva ma. Nieje je to pravda, Boh počúva a vypočúva, ale mu to musíme dovoliť-Syn je epileptik a pred pol rokom skoro zomrel po záchvate bol viac ako 24 hodín bez kyslíku povedali mi že nebude žit a ked tak ako poškodený čiže debil. Modlila som sa s velkou intenzitou a doverou a odvolávala som sa na Božie slovo po troch dnoch za nečakane zobuli zdravý bez následkou na velký úžas lekárov, Niet nič horšie, ako ked rodič vidí zomierať vlastné dieta, alebo ked ho musí pochovat, ako moja švagriná
      Teraz budem podla Vás zrejme krutá, prečítajte si toto prosím Vás do konca.
      NECHAJ mi moje rany
      Nechcem výjsť na svetlo(rozjímanie na Mk5,1-9)

      Chcem radšej zostať v tme,
      v jaskyni samoty odlúčený od iných
      Neodvážim sa na svetlo k Ježišovi,
      aby som mu ukázal svoje rany,
      ktoré zo mna spravili vydedenca.
      Sama som zo seba spravila cudzinku, vyradenú osobu
      Utiekla som pred ľudmi
      do jaskyne samoty a opustenosti
      Bála som sa ukázať pred ludmi a pred Kristom
      taká, aká som so svojimi ranami aj s minulosťou.
      nedotýkajte sa ma, dajte mi pokoj!
      Nedívajte sa na mna!Nepozerajte na moju minulosť
      Ani ja sama sa neodvažujem vidiet samu seba
      takú. akú ma spravil osud.
      nechcem vidieť rany také, aké sú
      nechcem sa na seba pozerať a nechcem, aby na mňa hľadeli iní
      nechajte ma v tme,
      prečo? Lebo si mylím
      Som si azda sama na vine?Lebo sa cítim vinná_
      neobstála som ,
      Zlyhala som,
      Som nehodnáYaslúžim si, aby mnou pohrdali, odstrkovali ma,
      zaslúžim si žiť v odcudzenosti.
      Svoje rany som utržila zaslúžene,
      Skutočne by som chcela aby by On povedal,
      Buď čistá-chcela by som to?ja to však nechcem,
      lebo rany sú to posledné, čo mi zostalo!
      Sú jediným mostom, čo ma spája s minulosťou!
      Sú to spomienky,
      preto mi ich neber
      a neočisťuj ma!
      Nechcem na svetlo!
      nechcem ! hanbím sa!
      Benám odvahu
      Tak som sa previnila!
      NNEMAM NIČ OKREM SVOJICH RAN.

      Pravda je taká, že sa správate , ako trucovité decko, ktorému vzali hračku patologicky chorobne ste sa upli na človeka, čo Vás nebol hoden, prestante sa už konečne ľutovať a robiť zo seba chuderku, ale vchopte sa! Máte dve nádherné deti, ktoré potrebujú zdravú usmiatu maminu. Urobte si radosť, chodte ku kaderníkovi , atd. dajte sa do kopy Vaše deti Vás potrebujú!Boh bude s Vami! je otázne, ale či Vy vôbec o to stojíte, to jest zmenit sa! To chce guráž, ale Boh má rád gurážnych ľudí.Vy sama svojím postojom bránite Bohu, aby začal konat vo Vašom živote. A Alex Vás nesúdil, ani neodsúdil, mal na mysli niečo iné než ste si Vy domyslela.

      Nech Vás Boh žehná aj Vaše deti,A uvedomte si, že nie všetko o čo prosíte dosranete, Boh sám vie, čo je pre Vás najlepšie tak to príjmite ako pád do nových možností, ináč sa Vám môže stať, že prídete aj o svoje deti, svojím správaním a postojom totiž nahrávate bývalému do karát.Alebo sa Vás začnú báť aj vlastné deti a potom Vám naozaj ostanú iba oči pre plač.
      Požehnaný deň

      lucy

      • Majka píše:

        dobry den lucy,vy nieste prikladom pre alzbetu ani nikoho trpeli ste roky s tyranom a rozviedli ste sa?vysklonkobvalo sa to?ak ste sa tak pobozne modlili preco ste nezotrvali?to mi su krestania toto,a kde je v dobrom a v zlom?v stasti nestasti?v chorobe a v zdravi?sluby bohu to ano preco ste sa teda nemodlili kym vas neukrizoval?cize boh spaja ludi a tak da kriz ako skusku a caka vy sa modlite a on caka na spravny cas a kedy nastal ked ste sa rozviedli?boh chce aby sa rodili rozvracali rodicia rozvadzali?hmm,zaujimave s muyom trpite tolke roky modlite sa a nic a syn ochorie a za 3 dni odriekania uzdravenie,je to cele zleeee,alzbete radim ak smiem aby si nasla hobby zamerala sa na deti a seba a na tych ktori si to zasluzia,zmen svoje myslienky zahod negativne aj ked je to velmi tazke da sa to,a ked sa modlis a nejde ti odriekanie motlitieb tak si sadni vezmi si sv obrazok pozri sa priamo na nho a rozpravaj sa s panom,dakuj mu pros ho stazuj sa plac kric ale doveruj mu ak ak vravis vsetci ta opustili on nie,ostal ti uz len Boh,nemusi sa ti prihovarat ako ateisom ti vsetci pculi bozi hlas ti co sa modlia od narodenia k tomu nedozreli aj ja sama mam ten pocit ale boh sa prihovara roznym sposobom,v susedoch v neznamych ludoch ktorych stretnes,pocuvaj vnimaj uc sa a zi zivot nepremrhaj ho sebalutostou rob to co ta bavi a robi stastnou nemusis sa modlit a spoliehat ze panboh to vyriesi a stale mat ocakavania a sklamania,niekedy je viac uprimny rozhovor s bohom…

      • magda píše:

        Nic krajsie som necitala je v tom moja minulost chvala Bohu pritomnost je super s nasim Panom

    • Sona píše:

      Mila Alzbetka po precitani tvojich riadkov aj ked si to pisala uz davno,neviem ako ti je teraz mi je smutno,ruzenec je velmi pekny povznasa ako aj cele modlenie nas povznasa k Bohu a dava nam silu bojovat aj o to co sme stratili v zivote a aj prosime o pokoj zdravie lasku a vsetko co by nam pomohlo.Mas to tazke,ja som tiez velmi vela zleho prezila,pochovala som brata mladeho,otca,babku a tak ako to islo vsetko ale islo.Vzdy bolo vela utrpenia alkohol v rodine aj v mojom manzelstve a viem co to obnasa vsetko,potom moja choroba z nadmernych problemov oslabeny organizmus noci placu a zufalstva,prosenia a negativity.Negativity,ktora ma potlacala dozadu a potlacala cely moj zivot,a len preto lebo som dookola manifestovala myslienky ktore sa dookola zhmotnili a prinasali este vecsie utrpenie ako bolo.Kzdy mi pisal mysli pozitivne ale pre mna to bolo ako hadzanie hrachu o stenu,rano bolo hned negativne plac aky mam zy zivot a nakoniec clovek pride nato ze chyba je v nom a bola pretoze to podstatne mi unikalo pomedzi prsty.Uz len to ze zijem a mozem byt so svojimi detmi bol pre mna velky dar ktory som si vobec neuvedomovala,vdacna za kazdy den ktory mi boh daroval.Places zufas nevies ako dalej manzel odisiel nasiel si inu priatelku.Modlis sa volas k bohu on ti neodpoveda.vsetci su proti tebe a ty si ta porazena v zivote,ktora nevie co dalej a nemoze koli tomu ani spinkat v noci,negativita pritiahne len zhorsenie situacie zmanifestujes situacie a neporiadok v zivote,myslienky su ako pocitac co vydas to pride vesmir nerozoznava len odpoveda a preto je vsetko v nasich mysliach,potreba prezivania lasky a vdacnosti uz len zato co mame,za strechu nad hlavou za zivot za jedlo za pohlad na nadhernu prirodu,za krasne ranko za spanok a za vsetko je potrebne dakovat,treba prijat to co je ,za lasku a za vsetko,je vsetkeho hojnost pre kazdeho len clovek musi byt vdacny pozitivita pritahuje pozitivnych ludi a situacie ktore na umoznia lahsi zivot,aj a som pochopila po rokoch ze zivot inak funguje nie nadavkami placom s tym nikam nezajdeme zacala som sa usmievat na kazdeho milovat kazdeho aky je pomahat ludom co i len milym slovkom,a vsetko sa zrazu zmenilo,dostala som silu pochopit ze ak chcem o nieco prosit tak to je o zivot a zdravie lebo to je najvecsi dar ktory nam Boh dal,Alzbetka skus tvoj zivot naprogramovat myslienkami inam usmevom laskou,vdacnostou precituj to kazdy den naplno ako to len vies podakuj za vsetko co len mas aj zato ze sa napijes vody zhmotnuj si zivot v myslienkach,preciuj radost aj z malickosti zmen vsetko v hlave zahod negativitu odkial prisla a tvojmu byvalemu muzovi praj vsetko len to najlepsie co moze byt,pretoze budes sebe priat,rodine priatelom kolegom zazelaj vsetko dobre co en mozes priat z uprimneho srdca z lasky maj sa rada a detom ukaz ze maju najlepsiu maminu na svete a er tomu ze tvoj zivot sa zmeni a nebudes nato cakat ani dlhe roky Prajem ti vsetko krasne Alzbetka

    • Sona píše:

      Mila Alzbetka po precitani tvojich riadkov aj ked si to pisala uz davno,neviem ako ti je teraz mi je smutno,ruzenec je velmi pekny povznasa ako aj cele modlenie nas povznasa k Bohu a dava nam silu bojovat aj o to co sme stratili v zivote a aj prosime o pokoj zdravie lasku a vsetko co by nam pomohlo.Mas to tazke,ja som tiez velmi vela zleho prezila,pochovala som brata mladeho,otca,babku a tak ako to islo vsetko ale islo.Vzdy bolo vela utrpenia alkohol v rodine aj v mojom manzelstve a viem co to obnasa vsetko,potom moja choroba z nadmernych problemov oslabeny organizmus noci placu a zufalstva,prosenia a negativity.Negativity,ktora ma potlacala dozadu a potlacala cely moj zivot,a len preto lebo som dookola manifestovala myslienky ktore sa dookola zhmotnili a prinasali este vecsie utrpenie ako bolo.Kzdy mi pisal mysli pozitivne ale pre mna to bolo ako hadzanie hrachu o stenu,rano bolo hned negativne plac aky mam zy zivot a nakoniec clovek pride nato ze chyba je v nom a bola pretoze to podstatne mi unikalo pomedzi prsty.Uz len to ze zijem a mozem byt so svojimi detmi bol pre mna velky dar ktory som si vobec neuvedomovala,vdacna za kazdy den ktory mi boh daroval.Places zufas nevies ako dalej manzel odisiel nasiel si inu priatelku.Modlis sa volas k bohu on ti neodpoveda.vsetci su proti tebe a ty si ta porazena v zivote,ktora nevie co dalej a nemoze koli tomu ani spinkat v noci,negativita pritiahne len zhorsenie situacie zmanifestujes situacie a neporiadok v zivote,myslienky su ako pocitac co vydas to pride vesmir nerozoznava len odpoveda a preto je vsetko v nasich mysliach,potreba prezivania lasky a vdacnosti uz len zato co mame,za strechu nad hlavou za zivot za jedlo za pohlad na nadhernu prirodu,za krasne ranko za spanok a za vsetko je potrebne dakovat,treba prijat to co je ,za lasku a za vsetko,je vsetkeho hojnost pre kazdeho len clovek musi byt vdacny pozitivita pritahuje pozitivnych ludi a situacie ktore na umoznia lahsi zivot,aj a som pochopila po rokoch ze zivot inak funguje nie nadavkami placom s tym nikam nezajdeme zacala som sa usmievat na kazdeho milovat kazdeho aky je pomahat ludom co i len milym slovkom,a vsetko sa zrazu zmenilo,dostala som silu pochopit ze ak chcem o nieco prosit tak to je o zivot a zdravie lebo to je najvecsi dar ktory nam Boh dal,Alzbetka skus tvoj zivot naprogramovat myslienkami inam usmevom laskou,vdacnostou precituj to kazdy den naplno ako to len vies podakuj za vsetko co len mas aj zato ze sa napijes vody zhmotnuj si zivot v myslienkach,preciuj radost aj z malickosti zmen vsetko v hlave zahod negativitu odkial prisla a tvojmu byvalemu muzovi praj vsetko len to najlepsie co moze byt,pretoze budes sebe priat,

    • Naty píše:

      Draha Alzbetka neviem ci si toto precitas lebo si pisala u davno ale chcem ta len povzbudit ze som zazila nieco podobne tiez som mala vztah ktory nefungoval pre nedostatok lasky z jeho strany a pritom sme si tak rozumeli a tak som sa a nim rozisla aj napriek tomu ze som ho milovala ale bez odozvy z druhej strany to nejde.Plakala som v kostole ze preco nemozme byt spolu ked bol ku mne dobry a prosila som Boha nech mi ho vrati ale Boh dobre vedel ze to co nevidia moje oci vidi on dokonale.Bez lasky by som sa utrapila na smrt.Ak neboli tvoje modlitby vypocute tak len preto ze Boh ako by to bolo dalej.Ja som sa zrazu prestala modlit za to aby sa ku mne vratil ale povedala som Bohu v slzach urob to ako ty chces a nie moja ale tvoja vola nech sa stane a stal sa zazrak Boh mi poslal do zivota muza ktory mi dal a dava aj po 8 rokoch tolko lasky ze ju mozem rozdavat.Kazda zena potrebuje byt milovana bez lasky sa utrapis.Chcem ta povzbudit zver Bohu svoj zivot a povedz mu nech to urobi tak ako on chce nediktuj mu svoje plany a stane sa zazrak ver mi.velmi ti prajem aby si pochopila podstatu vztahu s Bohom nemusis odriekat dennodenne 100 modlitieb tak to nefunguje.drzim ti palce nech najdes vnutorny pokoj.

    • Kristína píše:

      Pozri sa na Ježišove utrpenie, on ťa miluje a volá ťa k sebe cez utrpenie, cez kríž ktorý ťa má spasiť.
      Každá modlitba je maximálne účinná aj každá obeta
      Boh voci tebe nie je hluchý

      Snaží sa ta chrániť a priviesť tam kde máš byť, kde by si sa nedostala keby si nebola trpela

      Modlila som sa k sv Rite a s dôverou naďalej hlásam nie moja vôla ale BOŽIA nech sa stane
      Lebo On vie čo je pre mňa najlepšie
      Pamätajte, niet väčšieho utrpenia a lásky než KRISTOVO !
      Boh vás žehnaj a pomáhaj !
      🙂

    • Eva píše:

      Ahoj.
      To iste prezivam aj ja a tiez zeny po celom svete.
      Velmi mi pomohla stranka http://www.zachranamanzelstva.com
      Tento kurz ti velmi odporucam KONECNEJETUNADEJ.COM
      Mne to osobne velmi pomohlo a tiez to ciastocne zlepsilo moju manzelsku situaciu.
      Precitaj si najprv toto
      sites.google.com/a/rmiewfellowship.org/zachranamanzelstva-com/Knihy
      Drz sa, pa.

    • Eva píše:

      Mila Alzbetka.
      Vcera som ti pisala, ale trochu stroho. Chapem tvoju bolest, lebo sama som v podobnej situacii. Citila som sa rovnako ako ty v depresiach, kym som nenasla stranku http://www.zachranamanzelstva.com
      Ked som si precitala prvu kapitolu z knihy Ako Boh moze a obnovi tvoje manzelstvo, prisla som na to, kde vsade som robila chyby ja v nasom manzelstve.
      Moja manzelska situacia sa uplatnovanim tychto principov uz zlepsila. Prisla som na to, ze sa nestaci len modlit, ale Boh chce aj nasu premenu a potom nam vrati nasich manzelov. Tato kniha je cela o nasej premene. Precitaj si prosim 1. kapitolu z nej.
      sites.google.com/a/rmiewfellowship.org/zachranamanzelstva-com/Knihy
      Boh pocuje tvoj plac a vidi tvoje slzy. Uvidis, uz ti prichadza na pomoc.
      V knihe su konkretne rady, co robit v manzelskej krize a su zalozene na Bozom Slove. Ja by som nebola obstala bez tychto rad.
      Pomodlim sa za teba. Eva

    • Eva píše:

      Alzbetka.
      Posielam ti stranku na ktorej je 1. kapitola z knihy Ako Boh moze a obnovi tvoje manzelstvo. https://sites.google.com/a/rmiewfellowship.org/zachranamanzelstva-com/Knihy
      Precitaj si ju prosim, naozaj stoji za to. Cela kniha je po castiach rozdelena v kurze Konecne je tu nadej na stranke http://www.zachranamanzelstva.com
      Opatruj sa. Eva

    • To snáď nie píše:

      Ty by si si zaslúžila teda riadny preplesk. Neviem či ťa už konečne osvietilo ale ak skutočne veríš v Boha ako sa môžeš takto ruhat voči Bohu?Kto si ty že kázes Bohu čo ma robiť? Ty neprosis ty mu vlastne prikazujes A jed sa K tebe tvoj muz nevracia tak hadzes vinu na neho.mzno bol tvoj muz somár A preto buď rada že s ním nie si možno bola chyba V tebe A preto sa pouc A chod ďalej. No hádzať vinu na Boha A všetkých svätých že Prosím A oni nepomáhajú. ….no….je mi jedno či A ako zareaguje. Neviem koľko rokov máš ale skutočne des…asi nevieš čo je skutočne nešťastie. ..len sa ľutujes A jak tá každí haní. Spamätaj sa.zmen seba A uvidíš zmenu V iných…Boh vie najlepšie čo je pre nás dobre.zacni alebo aspoň skus pozerať na svet pozitívne.mas detičky čo by iné ženy za to dali.co ti povedal ten tvoj ex blb? ..tak si povedal ok zdvihni hlavu A kráčaj životom je to tvoj život A keď ťa opustil pre modelkovsku Rusinku nestal za nič…nájdeš si niekoho kto ťa bude naozaj milovať A nepovie ti že si stará lebo bude chcieť starnut s ttebou.zneň myslenie nehundri A začnú sa diať veci..

    • Michaela píše:

      Pochvaleny bud Jezis!Pani Alzbetka,nezufajte a modlite sa!!!Ja som mamou 1a 7mes.chlapceka a po 2 mesiacoch modlenia k duchu sv.som prisla na take veci,ktore mi duch sv.ukazuje,ze ani sama seba nechapem ako je to mozne,ale uz som to vsetko pochopila je to vola Bozia.Ja tiez zufam,modlim sa za manzelove obratenie a k tomu post o chlebe a vode kazdu stredu a piatok+viac modlitieb.Nechcem sa chvalit,to veru nie!!!!Ale malo sa modlite,ja sa modlim rano asi 20 min.potom sa modlim,ked mi maly zaspi-a to sa uz neviem dockat,kedy konecne zaspi,lebo sa velmi tesim na stretnutie s pannou Mariou a Jeziskom,takze tiez sa modlim mozno pol hod,az 1hod.a stale pocitujem,ze je to malo pre mna-tak strasne bazim po Bohu a rozpravam sa s nim co vsetko ma suzuje a z coho vsetkoho sa tesim a dakujem a prosim,nech mi dava len pevny chrbat,aby som zvladla tento kriz niest a nasledovat ho!!!A ked uz naozaj padam do velkeho zialu,ze ho prosim ,aby mi dal viac sily on mi ju dava,ukazuje mi ako velmi ma miluje,pred 2 tyzdnami som zahodila modlitbu o rodine!!!Mala som ich dve a hovorim si len mi zavadziaju v modlit.knizke,sak si ich mozem kedz kolvek napisat a okrem toho hu nepotrebujem ved u nas je laaska a pozrite sa po tyzdni som zistila ,ze moj manzel neveri v svatych,ani v Pannu Mariu co je u mna nepochopitelne,zacali sa u nas diat take veci ,ktore by vam prinasali strach zvuky ako ked niekdo v kuchyni pohar taha po linke,po tomto zazitku som sla za kaplanom a prosila ho aby mi prisiel vysvatit byt,urobil tak ale ako tak je to celkom ok.az na dnesok ked opat cudne zvuky,a to je hruza az ma trasie z toho!!!a viete co sa mi stalo a som presvadsena ze to on robi a dav mi silu aby,som nachranila muza pred zatratenim?!on mi vratil modlitbu o rodine,ked som prisla raz vecer z kostola,kde som sa kaplanovi spovedala,ako som zahodila modlitbu o rodine,a ze hoci P.jezis mi to prostrednictvom spovede odpusti,ja si to kazdy den budem pripominat ako som nieco taketo mohla spravit,nech mi P.Boh neberie tu tazobu a chcem tento kriz,ze som vyhodila modlitbu o rodine do kosa,nechat na vedomi po cely moj zivot a s tymto pocitom chcem aj umriet!!!Tu je svedectvo ,ze Jezis mi to odpustil prisla som z kostola domov a vravim si musim si dat este nieto sv.obrazteky do knizky a pozriem na ne a hla modlitba presne ta ista ,ktoru som vyhodila je na mieste kde si vzdy mavam mod.knizku,ked pridem z kostola domov,chapete co tym chcem poveda? a ukazat Vam?ja som velmi prosila o odpustenie a hla P.Boh mi ho dal a ukazal to jasne cierne na bielom.Musite jezisa prosit a dakovat mu ,za to vsetko aj za to ze toto vsetko sa Vam stalo a to je to co Pan od nas chce!!!Pan Boh Vas zehnaj.Amen

    • ester píše:

      A vykonala si generalnu sv.spoved to je niekedy najucinnejsie a hlavne byt v stave posvacujucej. Boh ta zehnaj +++

    • Mária píše:

      Alžbeta, daj si na stránku http://www.zachranamanzelstva.com a tam daj kurzy a vyber si 1,2,3 kurz na každy deň. Začni sa modliť vlastnými slovami k Panu Bohu – jemu odovzdaj všetko čo ťa trápi a začni sa postiť a dokonca daj almužnu niekomu kto to ešte viacej potrebuje – začni odovzdávať desiatok Panu Bohu tam, kde si duchovne živena – lebo vo sv. písme sa píše v Malachiašovi – 3 -10-12. Prineste celý desiatok do mojej zasobárne, …
      Necitujem – On prisľúbil, že ti otvorí okna neba a dá požehnania viac ako dosť a kvôli tebe zakáže žráčovi, aby ti nepokazil plody zeme a vinič na poli ti nebude neplodný.Veľa manželstiev bolo obnovených a zachranených.

    • Anonym píše:

      Ahoj,skús si pozrieť stránku
      Zachranamanzelstva.com,
      Bohu nie je nič nemožné,ak sa stalo z Tvojho manželstva rumovisko,Boh ho môžem vďaka tvojmu zmenené mu srdca postaviť na skale.

    • Lili píše:

      Zacala by som asi tym,co povedala panna Maria sv. Bernadette…,,Neslubujem ti, ze nebudes na tomto svete trpiet,, Trpime tu vsetci, len vsetci mame; ine problemy… Ja som mala priatela, kt. zomrel na rakovinu nemal ani 25 ja som v tom obdobi mala este menej…ale pomohla som mu mojimi modlitbami k tomu aby prijal vsetky sviatosti… Ale vidiet ho umierat a prosit, aby som ho nenechavala sameho urcite nebolo lahke… Po nejakom case som mala dalsi vztah…chlapec, s kt. som chodila mal panicku poruchu nevychadzak z domu von…robila som vsetko mozne aj nemozne, aby som mu pomohla a on sa so mnou nakoniec rozisiel…a to som sa tiez vkuse modlila aj ku sv. Rite, ale nikdy som na nu nezanevrela! Pomaha mi stale a nie vzdy to, co chceme my sami je pre nas to najlepsie…Ten chlapec je teraz zenaty a uz ma aj dieta ale my dvaja sme sa nikdy nedali dokopy… Trvalo mi to sraaasne dlho kym som to dokazala stravit a myslim, ze mu to asi ani nikdy neodpustim ako sa zachoval, ked sa so mnou rozisiel…a po mne mal aste niekolko vztahov… Ale teraz viem, ze Boh to takto zariadil…mam teraz manzela a cakame spolu babo…Je to najlepsi chlap na svete… Je tiez nepokrsteny a nechodi do kostola ako ten prvy,co zomrel, ale ja verim, ze Boh vie, co robi… V piatok mu zomrela mama a mame aj ine problemy, kt. keby som tu zacala rozpisovat asi ani dva dni by mi nestacili…len tolko, ze kazdy z nas si nesie svoj kriz a modlitby urcite ucinkuju a funguju, len ked nemas silu im verit tak sa nemodli, ked ti to ublizuje…aj ja mam niekedy take stavy…nasilu to nejde… A svaty nefunguju ako my chceme… Mne viera v Boha a v modlitby pomaha tazke chvile prekonat a vyrovnat sa so situaciou…jasne, ze tiez chcem aby to bolo podla mojich predstav ale takto nefunguje

      • kňaz Jaroslav píše:

        Milá sestra Lili, ďakujem Vám za svedectvo z Vášho života. Ďakujem, že ste nám tu napísala. Pri čítaní tohto Vášho slova som mal slzy v očiach na krajíčku. Ďakujem Vám a všetkým, ktorí ste tu z úprimnosti srdca napísali svoje svedectvo a teším sa z tej Vašej vnútornej sily, ktorú máte od Pána, múdro sa popasovať s problémami, ktoré život prináša. Nakoniec, ako svätý Pavol poviete: “Dobrý boj som bojoval, beh som dokončil, vieru som zachoval. Už mám pripravený veniec spravodlivosti, ktorý mi v onen deň dá Pán, spravodlivý sudca; a nielen mne, ale aj všetkým, čo milujú jeho príchod.” K týmto slovám netreba vysvetlenie, chápeme ich dobre. Všetko dobré prajem a ešte raz ďakujem, že ste nám napísala. Jaroslav, brat.

    • lili píše:

      Boh zasiahol,ukazal ti,ze toto nie je muz pre teba,cize vyslo najavo,ze ma inu zenu a,ze ty mas naviac..verte a modlite sa pompejsku novenu,boh vam posle do cesty lepsich ludi a nikdy nehovorte proti bohu,ja som si preskalala vselicim nie ste sama,ale nikdy sa neburte proti bohu

    • Anonym píše:

      A čo tak začať spoznávať nových ľudí? nemusí sa nájsť hneď partner, možno nová kamarátka, alebo len kamarát..

    • Alzbeta píše:

      Pridavam osobne svedectvo po cca 5 rokoch. NIC! Tento byvaly rodinny priatel a zamestnavatel sa mi vyhraza sudmi, nezaplatil co slubil a co som odrobila. Najal si pravnicku proti mne a ja beriem lieky na ukludnenie. Pocas cca 3 rokov som sa bez prestania modlila 3 sv ruzence denne. NIC NEPOMOHLO!!! Psychicky som na dne uz niekolko rokov a neviem do kedy to vydrzim. Dakujem za Vase negativne aj pozitivne slova, ale toto je moje osobne svedectvo o “vypocuti” modlitieb k nasmu Bohu a k svatym. Nemam uz ziadnu chut sa modlit ani verit. A naco ked moja osobna skusenost po tolkych rokoch je taka? Strata casu!

      • kňaz Jaroslav píše:

        Keby sa malý chrobáčik sťažoval na horu, že je privysoká a on sa má na ňu vyštverať, bolo by to smiešne. Keď sa však človek, tak isto Boží tvor, odkázaný so všetkým na svojho Stvoriteľa začína sťažovať na Boha, to nám už smiešne nie je, ale hlúpe to je. Sv. František Saleský hovorieval s úsmevom: „Nikdy sa necítim tak dobre, ako vtedy, keď sa cítim trošku zle.“ Mám čo Bohu odovzdať. Keby šomranie a nariekanie bolo oprávnené, Mária by mala na to najväčšie právo. Mohla by povedať asi toto: „Pane, Ty chceš, aby som bola Mesiášovou matkou, ale prosím ťa, priprav mi na to primerané podmienky.“ To je tá naša reč. To je naše myslenie. Aj ona to mohla takto robiť. Ale nie. Povedala nech sa stane Božia vôľa a vo všetkom. Aj v tých spôsoboch, ktoré budem musieť prežívať a nebudem im hneď rozumieť. Vieme dobre, že aké tie podmienky mala ona: porodila v maštali, a či Boh nemal dostatok síl na to, aby zastavil zlobu Herodesa. A predsa Mária musí utekať aj s malým Ježišom a Jozefom do cudziny, do Egypta. Taká strata a hľadanie Ježiša za tri dni, vieme o tom, prešla s Jozefom všetky známe miesta, nebolo im všetko jedno, čo keď mu niekto ublížil alebo ho niekto uniesol. Ďalší prípad, nemohla aj ona zomrieť skôr, aby sa nemusela dívať na Kalvársku tragédiu a stretať na nej zakrvaveného Syna. Bola by ušetrená toľkého bôľu. A predsa to všetko sa stalo práve opačne. Toto mohla Mária vyčítať Bohu, keby bola zmýšľala tak, ako my. Ona však zmýšľala ako Boh. Človek má veriť v Boha od začiatku, od dieťaťa, a modlitbe sa má priúčať od dieťaťa, a nie až potom, keď sa zapletie do rôznych vecí s ľuďmi, vidí s nimi svoju budúcnosť, pričom neskúma, akí majú vzťah s Bohom. Potom, keď je už zle, hovoria: Pane, Bože, vyrieš to za mňa (za nás) a rýchlo, nechcem, aby to pokračovalo v mojom živote, nech mi (dá)dajú pokoj, veď, hľa, koľko mám už odmodlené. Tomuto máme rozumieť, že ide o prejav úprimnej viery a oddanosti Bohu. Keď neustupuje vzniknutý problém vo vzťahoch s ľuďmi, treba si vyžiadať radu od psychológa atď.). On si vypočuje celý príbeh človeka. Pán Boh pomáha aj cez lekárov (psychológov a pod.). Pre niekoho to môže byť ponižujúce, ale treba to urobiť a situácia sa zmení k lepšiemu. S prianím všetkého dobrého od Pána Váš brat Jaroslav.

      • Ivana píše:

        neverím ti ani slovo….si len obyčajný fanatik, ktorý tu ľuďom chce vtĺcť do hlavy, že Boh nepomáha. Je mi ťa úprimne ľúto že vyhľadávaš takéto fóra a kazíš ľuďom život. Ale všetko sa raz vráti :)….a myslím si že ani nie si žena…..
        maj sa pekne

      • Bibiana píše:

        Mila Alzbetka,
        Neboj sa. Pan Jezis nam hovori x krat Nebojte sa!
        A co ked ta niekto posmechuje, uraza, zranuje, chce sa sudit..Neboj sa! Mas Boha. Nikto a nic nie je vacsie ako Boh.
        Diabol sa snazi presvedcit ta o opaku, o nelaske Boha, posobi na druhych, ktori Ti ublizuju, aby Teba dostal cez nich..
        Pokorne vsetko daj Bohu, ci to bude tak alebo onak. Ani nevies aka si mila Bohu, ako ta miluje za vsetku tu namahu, ktoru davas do modlitieb, do svojho zivota, do svojej snahy..
        Modli sa o svoje uzdravenie, aby ti dal Pan Boh pokoj, mudrost, rozvahu, aby si nikdy nezisla z cesty, aby ta viedol spravnym smerom. To staci. Modli sa za usporiadanie vztahov. Nie tak alebo onak podla nasho, ale za usporiadanie vztahu k niekomu. A ak sa modlis ruzenec, Matka Bozia tie vztahy usporiada, tak, ze pride do Tvpjho srdca pokoj.
        Modli sa, pros, ale povedz, prijmem Pane co chces, len mi daj k tomu silu, mudrost a pokoj. Neboj sa.
        Ani ja neviem preco Pan Boh prosby niektorym ludom vypocuje a inym nie. Musime prijat, ze niektore veci su tajomstvom. Mam tiez mnoho bolesti a ran v zivote,..tiez, ked by som sa pozerala cez vyslysane modlitby na Boha, hovorila by som presne to iste co Ty. Ale viem, ze takyto postoj nie je spravny. Nemozem zradit Boha kvoli mojej nevyslysanej prosbe, nemozem zradit Jezisa, vies, aku bolest prezival v Getsemanskej zahrade?..aj za mna..Srdce cloveka sa musi pohnut pri tejto myslienke.
        Skus zacat dakovat. Za vsetko i jednotlivo, co mas, za vsetko co Ti Pan Boh dal, co vsetko si stastlivo urobila, za toho, koho mas vedla seba..hocikedy sa zastav a podakuj Bohu, za co ta napadne, ked aj za kazde dobre jedlo, ci niekoho usmev
        Pan Boh vie, ze nas rany bolia. Matka Bozia mala kolko ran, neprestala Boha milovat. Neboj sa, oslobod si srdce od vsetkeho, co ta tlaci, sputava, co ta oddaluje od Boha.
        Bud s Jezisom. Pritul sa k Nemu. Zober si krizik, obraz a pritul si Ho. Neboj sa. Nie si sama.
        Nech Ta Boh zehna.

      • Andrea píše:

        Budem sa za vás zo srdca modliť. Pane na nebi prosím daj nech Alžbetka pocíti Božiu lásku. Očisti jej rany a daj aby Tvoja láska všetko zahojila. Nech cez tieto rany prúdi láska Božia nech ich uzdraví a nech v Alžbetkinom srdci nájde domov. Vrúcne prosím. Amen

    • Mária píše:

      evanjelista Ján (5, 3-9) píše: “Pri rybníku ležalo množstvo chorých, slepých, chromých a ochrnutých. Bol tam aj istý človek, chorý už tridsaťosem rokov. Keď ho tam videl Ježiš ležať a zvedel, že je už dlho chorý, povedal mu: Vstaň, vezmi lôžko a choď! A človek ozdravel.”

      …vidíte mnoho chorých tam ležalo, ale iba tohto si vybral Ježiš, lebo „zvedel, že je už dlho chorý“. Akoby bolo treba byť najprv dostatočne dlho chorý, aby potom mohla prísť uzdravujúca Božia moc. Aj púšť, aby človeka očistila, potrebuje štyridsať dní… štyridsať rokov. Ak neprichádza ozdravenie, očistenie alebo vypočutie našich prosieb, možno je to preto, lebo sme ešte neboli dostatočne dlho chorí, dostatočne dlho prosiaci…

      tento čas sa dá využiť na pokánie a napr. na skutky duchovného milosrdenstva
      Nech Pán žehná čas vášho pokánia ?

      P. S.: pozor aby sme nešli na kvantitu, ale radšej na kvalitu… namiesto 40 odslúžených omší by možno stačili 4 ale naplno prežité, s plným uvedomovaním si toho, čo sa tam deje, odporúčam knižku https://www.zachej.sk/produkt/2147/prezivaj-svatu-omsu/ a ohromne dôležité sú aj motívy Vášho srdca, aby neboli sebecké, s tzv. chtíčom, ale aby boli čisté v dôvere v Boha, veď každý lekár vie kedy je podanie lieku najúčinnejšie

    • adka píše:

      mila alzbetka ver ze z neba pomahaju nepochybuj ver kristovi pretoze nikto ta tak bezhranicne nemiluje ako on a nikto nie je tak verny ako on ved si spomen na vsetky urazky kolko krat mi hriesnici sme ho podviedli hoci za nas pnel na krizi a predsa nas teba mna kazdeho mluje rovnakou laskou nepochybuj o kristovi lebo on je najvecsia laska najohladuplnejsi a najlepsi to co prezivas allebo uz prezila je to co ti chce boh ukazat a neboj sa urcite vie preco to irobil teda vas rozchod pretoze ti da nieco lepsie nieco krajsie aj mozno ke tak kvoli tvojmu mizovi aby pochopil on svoje hriechy ved si predstav ze niet lkrajsieho a lepsieho muza na svete ci vo vesmire ako je jezis ako ta mocne objima ako ta mocne ochranuje hoci ty to vidis inak nepisem bludy sama som si presla a prechadzam tazkymi krizmi ale kristus stoji pri mne zazila a zazivam svedectva v mojom zivote a ver ze nikto nie je tak dolezity ako kristus a poviem ti aku chybu mi ludia robime poviem moju sitituaciu len v kratkosti mam syna ktory bol zavisly na drogach mam muza ktory je ovplyvneny rodicmi ktory sa snazi byt len dobrym synom nicim inym rodicia su pre neho vsetkym ja a deti sme posledna stanica velmi ma to ubija a boli pred rokom som urobila krok ktory do tersz mi meni zivot pomalicky ale zazracne rozhodla som sa vyspovedat zo vsetkej spiny a potom som aj postila 21dni a le nahlavnejsi krok bol ten ze som vsetko odovzdala kristovi a na prve miesto som dala krista a tym ze on je vmojom zivote ako hlava mojho a zivota a srdce mojho zivota teda vsetkym a nad vsetkymi syn sa zacal z toho vsetkeho pomaly dostavat a ten proces stale pokracuje a co sa tyka mojho muza tiez mu boh ukaze bejakym sposobom ze nie rodicia su ti ktory zivoty zachranuju ze nemaju moc taku ako ma kristus lebo jeho rodicia maju iba pychu a moc penazi ale aj to sa moze zmenit bohu nic nie nemozne ver kristovi miluj ho a hlavne nech je v tvojom zivote ten prvy najvissi nad vsetkym a nad vsetkymi pozehnany den prajem s panom bohom

    • Jana píše:

      Milá Alžbetka!

      Dnes som si prečítala tieto riadky a bolo mi smutno. Z toho čo sa Ti stalo a tiež z Tvojej beznádeje.

      Môj život je od mala sprevádzaný utrpeniami, jedno skončí príde ďalšie, nie jedno, aj viac.

      Pri ťažkých utrpeniach prichádzali zúfalé myšlienky. Keď na Pán Boh nevypočul hneď, pýtala som sa prečo. No nikdy som sa neprestávala modliť. Áno, strácala som nádej, viera a dôvera občas slabli.
      Striedavala som modlitby deviatnika a ružencov k Panne Márie, modlitby za oslobodenie a uzdravenie, obetované sv. Omše, odriekania. Mnohokrát som nemala silu prosiť, mnohokrát som len pozerala do Ježišovej tváre alebo do tváre Jeho a našej Matky Panny Márie a len som z posledných síl hovorila – pomôž, prosím Ťa, zachráň ma, zmiluj sa, urob niečo, už nemám síl. Pán Boh mi vždy pomohol. Niektoré modlitby vypočul po 20 rokoch, niektoré za pol roka, iné neho pár dní alebo pár hodín. Sú situácie ťažké, ktoré treba dlhšie premodlievať, treba robiť sebazápory, sväté spovede, sväté Omše sprijímaním Eucharistie. Títo sú účinné prostriedky. Boh nevylučuje vždy hneď, nedá vždy presne to čo chceme. On nám chce dobre a možno to i čo ho prosíme nám dať nechce, lebo by sme v tom boli nešťastní, alebo si zahubili duše. Áno, Boh hovorí: proste a dostanete, hľadajte a nájdete, klopte a otvoria nám. Boh nám dá, vypočuje, ale treba prosiť o Božiu vôľu. A ďakovať Bohu aj za utrpenie, trpezlivosťou v utrpení sa posväcujeme.
      To čo hovoria o Vás ľudia a zanevierajú – muž, rodina, kolegovia, nemajú v sebe Ducha Svätého keď sa k Vám škaredo správajú. Vy nie ste k ničomu, Vy ste k niečomu – Boh Vás miluje, čo potom čo si myslia ľudia bez pokoja a Ducha Sv. Lepšie Je niekedy človeku samému ako byť obklopený neuprimnými hadmi. A ak Boh chce, muža Vám vráti, len vytrvajte v modlitbe, nemusíte hovoriť nejaké predpísané formulky, povedzte vlastnými slovami, vložte do toho srdce, vylejte Bohu svoj bôľ, proste, aby uzdravil Vaše zranené srdce, dušu, aby uzdravil Vašu vieru a aby ste seba a svet videli Jeho očami. Mať vieru je veľký dar a neprichádza to samé od seba. Mnoho komentárov na Vašu adresu ma mrzelo.

      Modlím sa za Vás ❤️

    • Lenka píše:

      Je mi ľúto že neveríte v modlenie je to zle čo sa vám stalo ale on aj vy máte slobodnú vôľu nemôže s vami niekto žiť nasilu a nesmiete si myslieť že Boh a Svätá Rita nepočuje vaše modlitby počuje a ochráni váš od zlého možno keby ste žily ďalej bolo by horšie no verte v to čo ste vložili do modlitby bude vypočuté len Boh je pre všetkých nexufaj ale ver niekde za dverami na teba čaká lepší a milujúci človek ktorý ťa aj tvoje deti neopusti

    • Mima píše:

      Milá Alžbetka, pri čítaní Vášho príbehu mi vyhŕkli slzy. Hoci som neprežila presne takú situáciu ako Vy, viem ako veľmi to bolí … zažila som podobné veci. Myslím na Vás v modlitbách a určite aj mnoho iných ľudí, ktorí Váš príbeh čítali. Po prečítaní Vašich príspevkov od roku 2014 až doteraz však cítim jeden problém, ktorý Vás trápi najviac. Problémom nie je to, že by Boh nepočul Vaše modlitby –
      V Matúšovom evanjeliu čítame:
      (kap.18) “Vtedy k nemu pristúpil Peter a povedal mu: “Pane, koľko ráz mám odpustiť svojmu bratovi, keď sa proti mne prehreší? Azda sedem ráz?” Ježiš mu odpovedal: “Hovorím ti: Nie sedem ráz, ale sedemdesiatsedem ráz.”
      (kap.5) “Keď teda prinášaš dar na oltár a tam si spomenieš, že tvoj brat má niečo proti tebe, nechaj svoj dar tam pred oltárom a choď sa najprv zmieriť so svojím bratom; až potom príď a obetuj svoj dar. Pokonaj sa včas so svojím protivníkom, kým si s ním na ceste, aby ťa protivník nevydal sudcovi a sudca strážnikovi a aby ťa neuvrhli do väzenia.”

      To najdôležitejšie vo Vašom živote je ODPUSTENIE. To je kľúčom k získaniu pokoja a radosti. Skutočné, úplné odpustenie bez podmienok. Vôbec to nie je ľahké, zvlášť odpustenie zrady od milovanej osoby je jedna z najťažších vecí v živote. Ale presne na Vaše odpustenie Boh trpezlivo čaká. Nie je to o tom, či modlitby “fungujú”… Božia logika je iná ako ľudská.

      Na celú svoju situáciu sa treba pozrieť z úplne iného uhlu pohľadu.
      Boh dopustil kríž do Vášho života a Vy toto utrpenie môžete premeniť na veľký poklad v nebi. Keď budete Bohu obetovať zradu Vášho manžela a pokorne ju príjmete, môžete mu vyprosiť napríklad dar obrátenia… možno to obrátenie príde až v hodine smrti a Vy sa o tom za života nedozviete, ale to nie je podstatné. Podstatné je, aby bola spasená Vaša duša a aby ste v živote urobili maximum aj pre spásu duší ostatných ľudí. Možno práve táto zrada Vášho manžela, strata zamestnania, ostatné problémy v rodine sú do Vášho života dopustené preto, aby ste odpustili a toto utrpenie obetovali Bohu. Potom získate ten najväčší poklad v nebi, aký by ste inak nezískali. Možno keby ste ďalej žili so svojím manželom, dostali by ste sa nechtiac do iných hriechov, ktorých ste takto boli uchránená.

      Taktiež musím vyjadriť súhlas s príspevkom Janky z 3.februára 2018, ktorá píše o modlitbách oslobodenia. Toto je tiež veľmi dôležité. Často sa v našich životoch dejú zlé veci, ktoré môžu súvisieť s hriechmi našich predkov, alebo s prekliatiami. Deje sa to aj preto, aby sme za svojich predkov odčiňovali ich hriechy – lebo toto môžeme urobiť, kým žijeme na zemi. Oni už to urobiť nemôžu.

      Nie je múdre priečiť sa utrpeniam a ťažkostiam, ktoré dostávame do cesty, ale ich prekonávať a skúmať, prečo sa dejú. Múdre je pýtať si silu na prekonanie a zvládnutie týchto ťažkostí, nie na ich odstránenie. Ak to bude dobré pre spásu Vašej duše, ťažkosti od Vás odníme – napríklad aj okamžitým zázrakom. Ak by to však nemalo slúžiť pre dobro Vašej duši, napriek modlitbám Vám tieto ťažkosti ponechá. To neznamená, že modlitby nie sú vyslyšané, ale boli “použité” iným spôsobom.
      Príkladom sú mnohí svätí, ktorí častokrát celý život znášali dobrovoľné utrpenie a tak vymodlovali záchranu pre mnohé duše. Od nich si treba vziať príklad.
      Veľmi odporúčam tiež príbeh Glorie Polo (https://gloria.tv/post/iAhjaqjyMTZ24ZALsRQbqh9rP).

      Prajem a vyprosujem Vám veľa síl (jeden z darov Ducha Svätého je DAR SILY). Požehnaný deň.

      • Andrea píše:

        Veľmi pekne ste to napísali. Kiežby ste aj mne vedeli poradiť. Ja som zmätená….. tiež mám psychické problémy a tiež som sa takto veľmi hnevala na Boha pred pár rokmi….. môj príbeh je dlhý ale viem že si týmto všetkým pre niečo prechádzam….. ja som niekedy veľmi vďačná za to čo mám a niekedy veľmi smútim za to koho som vo svojom živote stratila….. bola som aj na spovede a snažím sa aj modliť a žiť najlepšie ako viem….. sú dni kedy sa snažím ďakovať za to čo mám….. a sú dni kedy ma prepadnú výčitky svedomia…… mám strach…..bojím sa že niesom hodná Božej lásky ….ja by som potrebovala niekoho kto by mi poradil ako ďalej …… preto som dnes hľadala modlitby a našla som tento ruženec….. ja mám totiž pocit, že som vo všetkom zlyhala, že je to všetko moja vina….. veľmi ma trápi že som ublížila svojim blízkym (nevedome aj vedome) a neviem ako ďalej….. stále som si myslela že robím správnu vec ale teraz strácam silu a začínam si uvedomovať že málo som sa snažila….. málo som sa modlila….. ja už sa s tým popasujem ale bojím sa a už by som nechcela nikomu ublížiť. .. ani slovom …. ani skutkom…. to svetielko nádeje mi dnes dal tento ruženec a všetky komentáre…. všetkým nám prajem aby nám v živote s našimi rozhodnutiami a skutkami pomáhal Duch Svätý ????

        • kňaz Jaroslav píše:

          Milá sestra, vďaka Vám, že ste nám tu napísala. Máte milujúce srdiečko a to je dobré. Nemusíte sa ničoho báť, naozaj ničoho a žite evanjelium, tak ako Vám to srdce hovorí. V jednoduchosti a v láske. Milujte Boha, milujte blížneho svojho, ako seba samého. A všetko bude OK. V nebi budete žiariť opravdivým jasom. Dobrú noc. Žehnám Vám. Jaroslav, brat.

    • Adriana píše:

      Nič v tomto živote nieje zbytočne

    • Eda píše:

      Draha Alzbeta, presla som podobnou situaciou. Mame slovodnu volu a tvoj muz si vybral. Nezamevri na PanaBoha. Osobne si myslim ze ta ochranuje od este vacsieho utrpenia.

  2. Dana píše:

    Milá Alžbetka,
    Pán nerobí zázraky na počkanie. Tvoja motlitba bude určite vypočutá a tvoje starosti vyriešené v tvoj prospech. Určite! Veď sa modlíme ” nech sa stane vôľa Tvoja…”, nie naša! Všetko, čo nás stretne je pre naše dobro. Uvidíš, že si niekedy spomenieš, že je doré, že sa tak stalo a budeš šťastná. Dnes máš v srdci bôľ a všetko sa ti zdá kruté a nespravodlivé. No Pán nás vedie po úzkych chodníkoch. S ním sa nemusíme ničoho báť. Modli sa a ďakuj za všetko čo máš. Máš predsa dve krásne deti, zdravie, tak sa postav a choď ďalej. Dokáž mu opak. Že nie si stará a neschopná. Ver, že Pán sa postará. Vždy sa postará.

    • Lucia píše:

      Ja mám tiež problém s nevypočutými modlitbami, zbytočnými púťmi. Po 3 potratoch a následných trápeniach s vyšetreniami, kde nič nezistili som sa s veľkou dôverou, že keď som tie potraty prijala pokorne ako svoj kríž pustila do ďalšieho tehotenstva, ktoré tiež skončilo potratom- podotýkam, že som sa fakt s veľkou dôverou modlila denne kadejaké modlitby na záchranu tehotenstva (modlili sa za mna aj členovia rodiny, kňazy, dokonca aj vizionárka). Takže ďakujem za takú Božiu vôľu, že pre nevypočuté modlitby je manželstvo v ťahu, takisto aj práca, pretože som tak psychicky na dne, že nedokážem pracovať s druhými ľuďmi a už vôbec nie s bábätkami ako doteraz, takže asi prídem kvôli tomu aj o prácu aby som neskončila v blázinci ked vidím malé deti. Príde mi to už ako výsmech tam zhora keď sa pozerám na chudery biele slušné veriace ženy ako sa trápia a tehotenstvami a ako sprosté cigánky rodia jak na páse a alkoholičky a narkomanky chodia kľudne po svete s bezproblémovým tehotenstvom./asi už začnem fajčiť, piť a fetovať/ Viem, že sa rúham, ale iné si už myslieť fakt neviem.

      • nika píše:

        Nedoverujes… to je tvoj problem..aj ked si to mozno sama nechces priznat, Boh Ti vidi do srdca…doveruj mu

      • Alzbeta píše:

        Mila Lucia,

        Zmen gynekologa. Ja som mala prvy potrat ked som nechapala co sa deje a gynekolog ma odstrcil, ze neordinuje a nepomoze, nech pockam cez vikend doma a dojdem v Pondelok. Bolo to na sukromnej klinike, kde som platila velke peniaze. Potom som nasla gynekologycku a ta mi preventivne nasadila lieky v urcitych tyzdnoch.Plus dala mi leky “aj do kabelky”, aby som ihned ich zacala brat ked budem mat co i len podozrenie, ze sa blizi potrat. Takze pri dalsich 2 tehotenstvach som uzivala tieto lieky a deti su zdrave. Bala som sa, ci tie lieky neposkodia nieco, ale bolo to OK. Keby som mala dobreho lekara ci lekarku hned na zaciatku, nemusela som mat potrat.No nikto mi neporadil…
        Ja ta chapem, ze nedokazes pracovat s druhymi ludmi a babetkami. Ja kvoli zrade, ktoru som zazila nenavidim vsetko co je len trochu spojene s Ruskom atd. Tvojmu problemu sa da pomoct, lieky existuju,ale mojmu sa tak lahko neda pomoct…Zelam Ti vsetko dobre.

      • Alzbeta píše:

        Mila Lucia,
        myslim na Teba. Bola som na sv. omsi a tam knaz povedal velmi pekne slova – radu. Nejaka mamicka mala ten isty problem ako aj ty. Ked citila, ze sa blizi dalsi x-ty potrat isla za knazom, nech vysluzi sviatost posledneho pomazania babetku v brusku. Knaz asi ako kazdy chlap nechapal a stal tam ako taky – ved to poznas …no vysluzil sviatost pomazania nemocnym a babetko prezilo! Totiz sviatost pomazania ma aj uzdravujuci ucinok. Neviem ako sa mas dnes no myslim na Teba a tento odkaz je toho dokazom! Snad tato rada pomoze aj dalsim. Ved pomoz si clovece aj P. Boh Ti pomoze!

    • Juli píše:

      Drahá Alžbetka
      Viem akú neskutočnú bolesť cítiš,lebo ja som v podobnej situácii.Bola som tiež odstrčená manželom.Najlepšia kamarátka ma pripravila o manžela a deťom zobrala otca.My milujúce manželky to máme ťažké.Muži majú radi hýriví život a dokáže ich zmanipulovať každá žena.Ale na ako dlho? Aj s nimi má Boh určité plány.Či už tu na zemi alebo niekde inde.
      My síce bývame stále v jednom dome,ale ja som mu už iba slúžkou na pranie,varenie a podobne.Takto som psychicky tyrana a ponížená deň čo deň.
      Nestrácam ale nádej v Boha aj keď cítim podobne ako ty,že moje modlitby akoby neboli vyslyšané.Napriek tomu sa nevzdávam a verím,že tá pomocná ruka už nemá ďaleko ku mne.Veď Boh čaká na to aby sme v neho verili.Ak mu nebudem dôverovať tak prečo by mi mal pomáhať?
      Ja budem v modlitbách myslieť na teba aj tvoje deti.

  3. veronika píše:

    Sv.Rita, chcem ta poprosit o pomoc pri skuskach, daj mi silu, aby som ich zvladla, daj , aby som sa vedle alepsie sustredit na ucenie.
    caka ma 27.5. tazka skuska, daj prosim , aby som ju s Bozou pomocou zvladla.

  4. maria píše:

    som v podobnej zufalej situácii prosim naozaj mavam bolest v srdci zufalosť,zlú finančnú situaciu cely život mam uzliky,ktoré nedokaže nikto rozviazať a 25 rokov smolu a smolu a smolu vôbec sa šťastie ku mne nechce nakloniť PAN BOH na nepozna alebo na mna zabudolaj on si asi vybera elitu a treba mat protekciu Dokonca mam obdaril nepeknou chorobou tAK som chudobna a chora UPRIMNE prosim plačem volam a nič nič som ako stroskotanec na obustenom ostrove Nevladzem ani Pan Ježiš nevladal ale jemu šimom pomohol s križom naozaj zacinam pochybovať

    • nika píše:

      Problem zvykne byt v tom, ze ludia radi diktuju Bohu co ma urobit, a potom sa zato modlia, no skutocna viera je v tom, ze Ty povies Bohu, nech urobi co je pre Teba dobre, a doverovat mu ved je Tvoj otec, to je pýcha mysliet si ze ja ako clovek si dokazem pomoct sam, ze viem co potrebujem a uz mi treba iba Boha- poskoka nato aby splnil NASU volu….

      • Beata píše:

        Prepacte, ale asi tu skor treba mat sucit s tym clovekom, ktory trpi a citi sa opusteny Bohom. Vravi to v uprimnosti srdca a v zufalstve. Nemyslim si, ze toto je o diktovani svojej vole Bohu…aj zena trpiaca na krvotok prisla za Jezisom, aby ju uzdravil a neprisla so slovami “ved ma nemusis uzdravit”. Castokrat nam krestanom chyba sucit, trpiaci clovek urcite nepotrebuje nasa “kazanie” o tom, ze je to preto, lebo nedoveruje, neveri,diktuje Bohu…
        Nevieme preco Boh jedneho vypocuje “hned” a iného aj roky nie…mozeme len stat pri tom cloveku a prejavit mu nas sucit a pochopenie…

    • Alzbeta píše:

      Mila Maria,

      Dakujem za spravu, tak to sme dve co na nas vsetci v nebi kaslu! Mas pravdu, Simon pomohol niest kriz, poslal mu ho jeho nebesky otec, no on nam neposiela takehoto Simona! Skor posiela dalsich a dalsich vojakov, co po nas bicom plieskaju. Skusim poprosit toho Simona ci by nepomohol dobrovolne aj nam. Na tej krizovej ceste Simon pomahal z donutenia. Nuz nespolieham sa, nedufam v pomoc, ale prosim! Prosim aj za Teba Maria. Snad sa stretneme v nebi raz…

  5. Gabika píše:

    Ach ludia, s velkym smutkom citam tieto komentare. I ked viem, ze neexistuje na Vase trapenia univerzalny navod, predsa si myslim, ze ako pise Stefania, nase modlitby nikdy nezostanu nevypocute. A ako pise Danka, je potrebne uplne sa odovzdat do vole Bozej. Aj ja mam za sebou velke tazkosti (vztahy, zdravie, praca), ale vsetko som to s laskou obetovala nasmu Panovi, za seba a za vsetkych, ktori mi ublizili, za ludi, ktorych mi Pan poslal do cesty, za duse v ocistci, ktore si same nevedia pomoct. A presne sa splnilo, co hovori Pan Jezis: Podte za mnou vsetci, ktori ste pretazeni a ja Vas posilnim, moje jarmo je prijemne a moje bremeno je lahke. Aj ked navonok sa veci nedeju podla mojich predstav, predsa moje utrpenie dostalo vyznam a zmysel, a prinieslo mi velky pokoj v dusi a lasku nasho milovaneho Pana. Preto aj Vas s laskou povzbudzujem, nestracajte prosim nadej! S pokorou a uprimnym srdcom sa odovzdajte do Bozich ruk a proste ho, aby aj v tychto tazkych chvilach bol s Vami. Prajem Vam vela lasky, viery a nadeje.

    • Alzbeta píše:

      Dakujeme, no nepomaha to.

      • Adela píše:

        Ak teda neveríš, načo to tu ďalej rozpytvávaš a rúhaš sa? Tak ver úplne ak chceš, ale neohováraj iných od viery a modlitieb….Ani mne Boh neplní všetko, čo mu nadiktujem a tiež sa niekedy hnevám a prešla som si ťažkými chvíľami, ale máme sa usilovať o krásny život v nebi nieo ten pozemský a pamätaj: koho Boh miluje, toho krížom navštevuje….

      • katarina píše:

        preco sa modlite, ked to nepomaha? proste sa nemodlite, len zite. lebo co je to za modlitba, ked z vsetkych slov, co ste tu popisali ide nenavist a zlost. modlitba mala najprv zmenit vas, vas postoj, vas pohlad, vase srdce.
        prestante sa modlit a jednoducho zite zivot aky vam ostal pre vase deti, aby oni raz mohli mat lepsi a stastnejsi a vyrovnanejsi a slobodnejsi vo viere zivot ako vy.
        a kedze vas trapenie este nezlomilo, to znamena, ze ho zvladate, a to vdaka modlitbam, a preto, ze Boh vam nedal tazsie bremeno, nez by ste ho mohli uniest.
        nie kvoli sebe, ale kvoli detom vykrocte s cistym stitom

  6. monika píše:

    zdravím,milá betty nikdy nezúfaj.ver bohu, že jeho úmysly sú presne cielené ak chcel aby si okúsila bolesť vo vzťahu má to zmysel.máš dve krásne deti, ktoré milujú mamku. ktorá ostala s nimi. práve pre nich tu musíš byť s úsmevom na tvári.bývalý manžel za veľa nestál, nesmúť a netrúchli za ním, nezaslúži si to. a ver, že modlitba má obrovskú silu, modli sa i nadalej ale s láskou, vyžeň nenávisť zo svojho srdca. začni sa mať rada a hlavne svoje deti, sú tu pre teba budú tvojim liekom. hlavu hore betty-zmeň svoju taktiku je čas- modlitbu s láskou a odpustením.nenávisť zabíja.držim palce ,posielam pre teba tvoju rodinu molitbu.pá

    • Alzbeta píše:

      Dakujem Monika za rannu modlitbu. No nezpametala som sa, zo stresu mi vypadali skoro vsetky vlasy.Ludia, co ma poznali ma nespoznavaju na tvari. Nuz aj tak dakujem.

  7. eva píše:

    Každý deň prosím Boha, aby nám pomohol. Zlý človek nás pripravil o veľmi veľký obnos peňazí, ktoré nám požičial veľmi dobrý človek a my mu ich teraz nemáme skade vrátiť. Predať strechu nad hlavou a vyplatiť ho…Niekto si povie, taká banalita, veď sú to len peniaze, veď to je len dom-ale celoživotná robota, čo môže zlomiť človeka…Bože pomôž nám…nech ho nájdu…

  8. zuzana píše:

    Chvála Bohu za to, že neplní všetky naše modlitby podľa našich predstáv. Vždy až dodatočne som pochopila ako dobre, že sa niektoré veci udiali inak ako som ich sama chcela. Posunulo, či naučilo ma to oveľa viac, než keby sa moje priania 100% vyplnili. 😀

  9. jana píše:

    Myslím, že ťažké veci sa nám dejú preto,lebo máme príliš zamestnanú hlavu pozemským životom. Pán Boh nás učí, aby sme dokázali prechádzať ťažkosťami tak, že sa od nich odpútame, od našich túzob a predstav a dali priestor jemu, nech nás mení, aby sme sa naučili odovzdať mu všetky naše bremená a obetovať za obrátenie hriešnikov,to nás učí panna Mária, a keď sa poobzeráte v akom stave sú naše duše, čo sme veriaci, čo potom čakáme od ostatných…je tu tolko práce, meniť nás samých, a celý svet k dobrému, že preto tu bol pán Ježis, aby nás z toho dostal, ale vidíte, ludia hrešia a hrešia, takže naše obety su potrebné, hoci hovorím z vlastnej skúseností je to ťažké,ale s modlitbami to ide, a potom zrazu vás tak Pán prekvapí a dá vám iné dobrodenia, a vyslyší rýchlo v niečom inom, alebo zakúsite veľkú ochranu v iných nebezpečenstvách, musíme len vytrvať.všetko utrpenie niekoho zachranuje pred peklom, možno najviac práve nás samých, verte tomu, a budete štastné, pomáhajte čo najviac druhým a budete vidieť, že to veľmi pomáha aj vám.všetci sme náchylní k zlému, ani o tom nemusíme vedieť mnohokrát,že tiež ubližujeme druhým, ale človek je taký,že to zlo vníma najviac voči sebe a potom začnú tie deštrukcie, ako sme na tom najhoršie atď. verte, že váš manžel je na tom oveľa horšie, jeho duša je v tme,je odlúčený od Boha, a preto je potrebné sa vytrvalo modliť, aby sa obrátil, to je potrebné od nás, kedy sa to stane, ako, či o tom budeme vedieť, to nieje podstatné, podstatné je, že my robíme, čo máme robiť a Pán sa postará o ostatné. Verte tomu, a bude Vám ľahšie.

  10. Lucia píše:

    NEFUNGUJE TO ALŽBETKA MÁ PRAVDU.

  11. viera píše:

    Ja som v navacsom trapeni zacala navstevovat otvorene modlitebne syretnutia spolocenstva pri dome sv.martina,boli to motlitby chval spojenr s vyucovanim.moje problemy nedkomcili,ale mam ohromnu skusenost s bozou pritomnostou.On je otec a ja som to spoznala vo chvalach. Ale taktiez vytrvavam v motlitbach,ktore ma ku chvalam priviedli,ktovie co ma este caka,ale uz som nasla pokoj a jeho zdroj, a verte alebo nie ten moj problem hoci je vazny uz viem odovzdat,Jemu, stale prichadzam k Zdroju a fakt ho tam najdem.A este som zabudla povedat,ze mne pomohli velmi aj prihovorne modlitby ludi spominaneho spolocenstva,tak som lahsie spoznala Boziu dobrotu. Teraz povazujem kazdu motlitbu za chvalu Boha a sv.omsu za jeho oslavu.Uz nie som ako IVan z rozravky Mrazik,ked sa chcel zbavit medvedej hlavy a nahanal dobre skutky,potreboval najskor pokoru a lasku,az potom zmizla medvedia hlava. A este odpustenie. A teraz uz len vytrvat a verim,ze On kona pre mna a pre ludi ktorych vkladam do jeho ruk,to co potrebuju pre vecny zivot.. Este to odpustenie,to je tazke,ale treba zistit,co tovlastne je, co to znamena,poradit sa aj s krestanskym psychlogom,alebo niekde si precitat o tom . Neodpustenie robi nase motlidby neucinnymi,nie preto,ze BOh nechce,ale pre nas samych. Prajem vsetkym,aby vedeli najst Zdroj vsetkeho pokoja,ktorym je Boh-Otec.

  12. Renáta píše:

    Moji drahí!

    Po prečítaní všetkých komentárov mi nedá nenapísať aj moju skúsenosť… Dlhé roky sa aj ja modlím, modlí sa mama aj súrodenci, spolusestry na istý úmysel, ktorý je pre nás dôležitý… a nie je vyslyšaný… NAOZAJ? Možno sa nič nemení, všetko je po starom a možno aj ťažšie – ale modlitba má meniť nás… nie iných… Boh je totiž úžasný!!! a plne akceptuje našu slobodnú vôľu a nemôže nič – ak to človek nechce! Nemôže nasilu zmeniť tých, ktorí ubližujú – lebo i raz daroval slobodnú vôľu a oni sa slobodne môžu rozhodnúť, čo budú konať – dobro alebo zlo. Sv. Rita či iní svatí nezmeniť podmienky nášho života – oni sa prihovárajú za nás, aby sme to zvládli, aby sme mali silu, trpezlivosť, aby sme sa my menili – a na to je modlitba! Má meniť mňa!!! Zmenili sme sa po toľkých modlitbách? Ale stále je v nás beznádej, neodpustenie, ľutovanie seba? Kdesi som čítala: “Zákon moci: MÁŠ MOC ZMENIŤ IBA SEBA!” Tak nám všetkým zo srdca prajem vieru a nádej, že nás modlitba oslobodí a upevní a že zakúsime pomoc z neba v tichu svojej duše! Spájam sa v modlitbe za vás!

    • monika píše:

      Pripájam sa k Renátke…súhlasím s tým že ak človek naozaj nechce,Boh ho nezmení.. on naozaj rešpektuje slobodnú vôľu.
      Aj ja som žila asi 2 roky v ťažkom hriechu..vedela som že by som “To”nemala ale nechcelo sa mi..bolo mi tak dobre.
      No neskôr mi to začalo vadiť a aj som chcela prestať s hriechom, no nešlo to.Začala som prosiť a modliť sa,ale nedarilo sa mi…bola som od toho hriechu závislá.
      Potom som prišla na to že ja sama nemám na to silu,uvedomila som si že iba Boh mi môže pomôcť a verila som tomu..začala som
      prosiť Boha o pomoc s vierou a bola som už presvedčená že ten hriech odmietam.
      O nejaký čas keď som bojovala s hriechom , som pocítila že už ho nepotrebujem,puto sa preseklo…
      Viem že to Boh mi dal silu..

    • Majka píše:

      no uzasne cize ak mam raz tvrdohlaveho muza s tazkou povahou egoistu tak asi sa nezmeni zatial nechce ale otazku by som mala preco by nemohol pan boh urobit zazrak pre dobro a zachovanie rodiny a na motlitby manzelky ho kopnut tzv do hlavy aby sa spamatal?aj ked ma slobodnu volu?na druhej strane kolkym ateistom pomohol vsetci pocuju hlasy a obratia sa kolki svedci akolko hyrivych zien sa obratil a ter sa k nim modlime ako ku svatcom…mne sa zacalo vsetko kazit ked som sa zoznamila s manzelom,boh mi ho poslal do cesty ak skusku v ktorej som neobstala,vo viere som upadla lebo som bola mlada naivna dobra hodil ma rovno do jamy levovej lapala som sa slamky kazdeho druhu od pozitiv myslenia cez cinu aury lebo na boha som sa hnevala ze mi dovolil takto upadnut a zhorsovalo sa to kym som sa nedostala opat tam kde som bola na zaciatku k nemu k Bohu aj ked som si myslela ze ho mam stale pri sebe nebolo to tak nik mi nepomoze len on aj mu doverujem aj mam este tisice otazok preco ale to najdolezit som pochopila ozvem sa ked sa to vyriesi prajem vsetkym sebcom aby sa obratili a vsetkym obetiam aby sa im obratil zivot

  13. Alzbeta píše:

    Dakujem Monika,

    Aj ja prosim, aby sa vsetko preseklo s tymi, ktori ma tyraju, aby mi nas dobrotivy Pan poslal nieco ine, co mi zahoji rany bolesti a utrpenia a prinavrati mi moju hodnotu, pozdvihne moje asi uz neexistujuce sebavedomie. No zial, nemam to stastie, ktore si mala ty.Su to uz roky. Dakujem za Teba Bohu, ze Ti pomohol.

    • monika píše:

      Dnes sa budem za Teba modliť…želám si pre Teba nádej…nádej ktorá Ti dá silu kráčať ďalej po tom čo si prežila..

    • Ivana píše:

      Milá Betka modlím sa za teba a tvoje detičky. Veľmi mi bolo smutno ako veľa trpíš, ver mi že nie si sama a od teraz máš kamarátku ktorá sa za teba bude prihovárať u nebeského Otecka Si nádherným originálom a zaslúžiš si aj taký život Verím, že s odstupom času sa veľa zmenilo aj v tvojom živote. Si v mojich modlitbách. Sama som veľa pretrpela a keď sa pozriem dozadu veľa vecí mi Boh vyriešil.

  14. dana píše:

    aj ja prosim sv ritu za zdravie celej rodiny

  15. Martin píše:

    Ahoj všetky dievčatá, ja viem že Vaše mnohé problémy sú veľké ťažko sa s nimi žije, chcem Vás požiadať o modlitby za moju rodinu, moja manželka je mi neverná s prestávkami už plných 11 rokov.
    Žije sa mi ťažko, a už toho mám dosť. Uvažujem nad rozvodom, ale máme tri deti 6,9,16 a som katolík … a je to problém. Veľký.
    Aj teraz je s ním a nie som nou, ani s našimi deťmi.
    Prosím o modlitby …

    • Bohuznama píše:

      Mily Martin, modlim sa dnes za Teba. Chcem Ti iba tlmocit mudrost mojej mamy, ktora povedala na nevernost “nic netrva vecne”. Niekde na nete som citala 5 rad ako zabojovat v takychto situaciach: 1,Neverny partner tvrdi novej znamosti, ze nic uz nema spolocne s doterajsou manzelkou/manzelom.Daj nahodou najst tomu, s kym je manzelka, ze mate k sebe blizko, mali ste krasny vecer atd.-nechaj nech takyto odkaz ten dotycny najde. 2, Bud gentleman voci manzelke, chval do neba vsetko co spravi, ci ako sa vyfinti.Urite dotycny pan ju obdivuje a jej to imponuje. Dalsie si uz nepametam-najdi na nete. Odporucam 12 rad stastneho manzelstva vytlacit a vylepit na viditelne miesto-chladnicka:

      ◾K túžbam svojho partnera (partnerky) buď veľkodušná (veľkodušný)
      ◾Kritizuj zriedkavo a ak, tak iba s láskou.
      ◾Ak musíš niekoho (napríklad pre nedostatok času) zanedbať, nech to nikdy nie je on (ona).
      ◾Umožni svojmu partnerovi (partnerke), aby zažiaril (zažiarila).
      ◾Pristupujte k sebe tak, ako k sebe pristupovali Adam a Eva, keď sa stretli po prvý raz – s citovým vzplanutím.
      ◾Každodenný kompliment je dôležitejší, ako každodenná dávka vitamínov.

      ◾Nebuďte nikdy v hneve. Keď sa previníte, povedzte prepáč – a dajte to do poriadku pred západom slnka.
      ◾Nikdy, nikdy nevyťahuj minulé hriechy.

      ◾Modlite sa spolu a uvedomujte si svoju jednotu v Kristovi.

      ◾Nikdy, nikdy od toho druhého nežiadaj alebo neprijímaj, čo Boh zakazuje.

      ◾Na hádku treba dvoch. Odrátaj jedného (seba).

      ◾Nikdy nekrič okrem prípadu, žeby vo vašom dome horelo.

      Mily Martin, napis ako to dopadlo!

    • Margita-Tina píše:

      Požehnný deň Martin,
      modlím sa za vás,vašu manželku a detičky.Iba Pán vie prečo poslal na vás túto skúšku,no so skúškou dá aj potrebnú silu. Pán Boh vás nikdy nebude skúšať nad vaše sily.Vytrvalo sa modlite,proste a nevzdávajte sa.Môžete prinášať aj obetu.(Pán má rád aj malé zriekanie sa ).

  16. michal píše:

    mila alzbeta chcem ta uistit ze BOH POMOZE. nehovorim ti ze starosti na tomto svete pominu ale viem ze ked necha niekoho tak trpiet nieje to zbytocne. mozno trpis pre svoje hriechy mozno ta Boh chce posvatit ale viem ze aj ked mozno na tomto svete neucitis utechu ver ze vo vecnosti ta utecha je. pre povzbudenie ti radim aby si is precitala 22 zalm- Boze moj Boze moj preco si ma opustil? a knnihu job a ver ze utrpenie je casne a vo vecnosti je pre veriacich utecha

    • Alzbeta píše:

      Mily Michal, srdecna vdaka za za povzbudive slova. Ano, tieto zalmy su fakt super ked je clovek v depresiach. Uz ich viem asi vsetky naspamat.Aj ja som zila v krasnom sne, ze po smrti bude koniec tohoto pekla na zemi (v pekle to uz nemoze byt horsie oproti mojmu terajsiemu utrpeniu) az kym som nepocula raz kazen: Mystici,ktori mali to moznost precitit ako to je v ocistci opisuju, ze pokial sa dostaneme do neba musime vela trpiet v ocistci. Vraj aj najbolestivejsia choroba na zemi je uplne nic oproti bolesti, utrpeniu, ktore budeme musiet trpiet po smrti v ocistci. Hmm super prognoza! Naozaj. Cloveku sa nechce ani zit ani umriet. Aj tak vsade ma iba utrpenie, bolest a caka ho zase iba bolest. Co dodat. Verit, ze sa mystici “sekli”? To tazko. Verit, ze pojdeme priamou linkou do neba? To tazko – sme poznaceni dedicnym hriechom a padame kazdy den. Tak mozeme tak akurat byt ticho, chvalit Pana, ze to tak mudro vymyslel, povedat, ze my sme neboli hodni jeho milosti-preto mame iba bolest a utrpenie a este povedat, ze my sme iba neuzitocni sluhovia 🙁 Super, nie?

      • A. píše:

        Milá Alžbeta,
        na začiatok napíšem, že posledný polrok je časom veľkej bolesti a veľkých zmien v mojom živote. Manžel ma opustil a žije s inou ženou. Píšem to iba preto, aby si vedela, že možno aspoň trošičku viem, čo prežívaš.
        Prosím, veľmi ťa prosím: nedovoľ diablovi, aby ťa ovládal zlými myšlienkami. Nedovoľ mu, aby ťa týral už teraz myšlienkami na utrpenie v očistci. Veď iba Pán Boh vie, čo bude s nami, keď sa skončí náš pozemský život. Pán je veľmi veľmi milosrdný a jeho láska a jeho milosrdenstvo nás zachraňujú. Preto ešte raz: Pán nám dáva myšlienky pokoja. Zúfalstvo, pochybovanie a beznádej – TO JE PRÁCA DIABLOVA. Nedovoľ mu to, vždy keď ťa budú prenasledovať takéto myšlienky, obráť sa na Ježiša, vezmi do rúk Sv. Písmo – tam nájdeš odpovede.
        A ešte jedno: myslím, že to, čo sa stalo v mojom živote, bolo nevyhnutné a Boh vie veľmi dobre, čo robí. Pretože ja som si urobila z môjho manžela svojho vlastného boha – a takto to nemohlo fungovať, bola to moja priama cesta do pekla. Takže vďaka Pánovi, že na mňa čakal, volal si ma k sebe a zviedol ma svojou láskou. Pretože ON hovorí: nebudeš mať iných bohov okrem mňa…
        Myslím na teba s láskou a s dôverou v Božiu múdrosť

      • dufajuca píše:

        Ahoj Alžbetka, je už síce jun neviem ako si teraz na tom a aká je situácia ale nevzdávaj, pošli tých všetkých diablov po Ježišov kríž. Skus ešte toto: http://kcohen.sk/Download/brozurka_Prva%20pomoc%20pre%20zranene%20manzelstvo.pdf
        S Božou pomocou

      • Martin píše:

        Mila Alžbeta,

        Boh zo všetkého najviac nenávidí pýchu a neúprimnosť. Chváliť boha musíš v prvom rade srdcom. Ak ho chváliš ústami ale vo svojom srdci máš hnev … Radšej mu povedz o svojom hneve on o nom aj tak vie a vie aj čo s ním, len mu ho musíš dať. A vobec problém je v tom, že všetko v sebe zadržuješ. A keď nemáš chválu daj Bohu všetko čo máš (hnev, bolesť, zlobu, nevieru, ničotu).
        Ako si natom s odpustenim? Odpustila si manželovi? Kolegom v práci? Rodine? Priateľom? Ak si neodpustila a modlíš sa Otčenáš privolávaš na seba neodpustenie u boha … Tak ako my odpúštame svojim vinníkom … to sa potom nečuduj, že to nefunguje …

        Nech ti Boh otvorí srdce, očistí zrak a vráti sluch.

        • Mária píše:

          Milý Martin,
          dovoľujem si Vás takto osloviť preto, že Váš príspevok sa mi veľmi páči a je veľmi zrozumitelný.
          Vaše prianie “Nech Ti Boh otvorí srdce , očistí zrak a vráti sluch”, si budem pamätať.

          Nech Vám žehná Pán

        • Štefánia píše:

          Milý Marti, prešlo veľa rokov od vtedy, ako ste napísali Alžbetke….ja som si tieto komentáre prečítala až dnes.
          Prešla som si v živote mnohými zlými obdobiami a tak sa sv.Rita a sv.Tadeáš stali mojími dvôverníkmi a osobnými priateľmi. Vždy mi pomohli a pomáhajú.
          Ale nie o tom som chcela, chcela som Vám napísať, že málo komu sa podarilo napísať toľko pravdy, alebo takú veľkú pravdu, ako Vám v desiatich riadkoch.Ďakujem.
          Niekedy mám pocit, že si ľudia myslia, že modlitba funguje ako automat na splnené túžby. Vhodím 10,20 či 50 modlitieb a moje priania sa splnia. V zúfalstve sa obracajú na Pána, slová plné modlitieb ale srdce je prázdne.
          Napísali ste to krásne a povzbudivo. Toto potrebuje človek, ktorý nevie, čo so sebou od bolesti a prestáva dôverovať.

      • Mariana píše:

        Ahoj Alžbetka, si zatrpklá a ja sa ti ani nedivím. Čítam tu tie komentáre a zatiaľ som na nič také nenarazila, tak sa osmeľujem ti napísať, čo mi nedá pokoj teraz. V hlave mi znejú slová z písma: …ale Boh nemá hluché ucho, žeby nepočul vaše modlitby, ani krátku ruku, že by ju nenačiahol na pomoc, ale vaše ruky sú poškvrnené hriechom…Tak nejak to tam je, nenašla som to síce, len som našla niečo podobné: Iz 2, 15 – 20.
        15 Aj keď vystriete dlane, odvrátim od vás svoj zrak; aj keď sa budete veľa modliť, nebudem počúvať, lebo vaše ruky sú plné krvi. 16 Obmyte sa, očistite sa, odstráňte mi spred očí vaše zlé skutky; prestaňte robiť zlo, 17 učte sa robiť dobro, domáhajte sa práva, pomáhajte utláčanému, vymôžte právo sirote, obhajujte vdovu! 18 Poďte, vyjasnime si to! — hovorí Hospodin. Keby boli vaše hriechy ako šarlát, zbelejú sťa sneh, a keby boli červené ako purpur, budú ako vlna. 19 Ak budete ochotne poslúchať, budete jesť dobré dary zeme. 20 Ak sa však budete zdráhať a protiviť, pohltí vás meč, lebo prehovorili Hospodinove ústa.

        Je to tvrdé slovo, ale ja ti to nepíšem ako že ťa odsudzujem, ale na povzbudenie, že možno si pri všetkom tom modlení zabudla na základ a to, skúmať najprv stav svojej duše. Či tam nie je nejaký hriech, ktorý bráni tomu, aby Boh vyslyšal tvoje modlitby.

        Ďalšia vec, veľmi veľmi dôležitá vec, je, aby si odpustila svojmu mužovi – všetko, konkrétne po jednom, nahlas to povedz, že mu odpúšťaš (že ťa ponižoval, že ťa zranil, atď atď, proste všetko čo ti napadne). Toto je možné len s Božou pomocou, ale JE to možné. Na druhú stranu, je to jednoduché, pretože to odpustenie nemusíš cítiť, stačí, že ho len odrecituješ (ale nahlas, aby si to počula zo svojich úst) a Boh už urobí, aby to bola pravda. Ver mi, že toto praktikujem už dlho (a môj muž je tiež ťažký prípad) a funguje to ako švajčiarske hodinky. Ak po čase vidím, že znova ma nejaká vec ťaží, znova to odpustenie zopakujem a robím to dovtedy, kým to nie je dokonale a úplne odpustené. Je tiež možné, že obrátenie tvojho muža nie je možné práve kvôli tvojmu neodpusteniu.

        Za tretie som ešte chcela dodať, že páter Elias Vella, neviem, či ho poznáte, ale to nie je dôležité, hovorí múdru vec: Boh nás chce uzdraviť a oslobodiť. Ak my dostaneme kríž a v láske a pokore ho prijmeme, Boh sa teší, ale ak ho neprijmeme a prosíme, aby ho zobral, tak Boh nás nebude znásilňovať proti našej vôli. Ale musíme pochopiť jednu vec, máme sa modliť nie tak, že: Bože, prosím ťa uzdrav ma, ale tak: Bože, prosím ťa udrav ma (osloboď ma/môjho muža) v súlade s tvojou vôľou. A tam už je zahrnutý spôsob uzdravenia aj čas – a spôsobov je tisíce podľa každej situácie konkrétneho človeka.

        Už len dodám poslednú vec, pre ilustráciu. Moja známa (švagriná mojej sestry) celý život, vyše 20 rokov strašne trpí pri svojom mužovi. No nebudem ho ani opisovať čo všetko on vystrája. No a teraz vďaka modlitbám v Klokočove prišla na koreň problému a spomenula si, že na začiatku manželstva spravila niečo, čo jej nejaká baba poradila, na ochranu manželstva vraj, a to že dala svojmu mužovi vypiť svoju menštruačnú krv – dala mu ju do kávy. Je to okultizmus a odvtedy jej muža drží v rukách diabol, ona s ním spravila zmluvu a tak sa niet čo čudovať, prečo jej modlitby nezaberali. Lebo prv musí byť zrušená táto zmluva, prv sa ona musí zrieknuť aj jej muž toho všetkého a potom môže Boh pomáhať. A preto hľadajme a skúmajme, čo sme mohli pokaziť, prv ako pristúpime k modlitbe. Boh už začal konať v tejto rodine divy a už začal oslobodzovať a uzdravovať. Proces je to dlhý, lebo čím dlhšie je človek pod vládou diabla, tým dlhšie trvá sa z toho dostať, ale všetko čo sa deje, sú pravé zázraky, čo sa nám dejú pred očami, toho sme svedkami.

        A tak ti zo srdca prajem, aj všetkým komentujúcim, aby Boh vám dal svetlo a so svetlom nádej na šťastie, ktoré On sám si pre nás želá už počas pozemského života! Mariana

  17. Martin píše:

    Ahoj Bohuznama,
    Ďakujem za tvoje povzbudivé slová, chcem ti povedať, že manťelka prestala chodiť do kostola už veľmi dávno asi 15 rokov a pred 11 rokmi bola odhalená jej prvá nevera, dal som jej druhú šancu a potom po dvoch rokov som sa dozvedel a dostal dôkaz o ďalších jej neverách a potom prišli ďalšie a ďalšie.
    Rozdiel bol iba v tom, že už nemala trvajúci vzťah ale iba známosti na “jednú noc” a robila to viac v skrytosti.
    Na spovedi mi kňaz povedal že to nie je dôvod na rozvod … a čo deti ako budú žiť …
    Dokonca som bol pred troma rokmi tak nešťastný, že som uvažoval že skočím pod vlak.
    Ja už nemám silu jej niečo vyčítať, už nemám síl ani kričať, ani vyčítať.
    Ak by si prišla k nám, mala by si pocit že je všetko v poriadku, ale nie je.
    Posledne mi kamarát zavolal, že videl o 17.00 moju manželku ako ide k ním do bytovky spolu s jeho susedom … večer keď prišla okolo 23.30, keď sa jej ráno dcérka opýtala prečo prišla domov neskoro, keď ona už spala, povedala jej že bola … u babky – svojej mamy …
    A podobných odpovedí na podobné situácie bolo viac.
    Alebo: pred troma rokmi bola na plese bezomňa lebo to bol vraj iba “ženský” ples … prišla domov na druhý deň doobeda o 10.00. Jej kamarátky na Fb uverejnili fotky, kde každá mala na plese partnera a nie partnerku a ples sa skončil o 3.00 h. ráno.
    Je to ho veľa ale je to zbytočné to tu písať.
    Modlím sa k sv.Jozefovi, sv.Rite, sv. Marte, sv.Júdovi i deviatník k P.Márii pomocnici … no je to zo dňa na deň, z hodiny na hodinu horšie a horšie.
    Neviem ako ďalej.

  18. Bohuznama píše:

    Mily Martin, aj ked sa snazim pochopit ako ti je nikdy ta nikto nebude plne chapat pokial to sam na vlastnej kozi nezazije. Modlitby su sice super, ale ako nase slovenske porekadlo hovori pomoz si clovece aj P Boh Ti pomoze. Rozmyslam co Ti poradit, pretoze odpovedi typu “budem sa za Teba modlit” si uz asi pocul dost…Skus stare osvedcene zazracne velke “H”. Znamena to HANBA.Nie nadarmo bola klietka hanby v Levoci a inych mestach na namesti.Ty vies najlepsie ako to urobit, aby pani manzelka mala velku hanbu z toho co robi v praci, v ramci sirokej jej rodiny atd. Nehlad na seba “co budu ludia o mne hovorit” ides zachranit jej nesmrtelnu dusu. Takze ked kamarat vola, ze pani manzelka ide so susedom kludne sa vsetci zoberte a chodte navstivit toho suseda tiez, ved tam maju deti matku-takze nech deti kricia na chodbe mama, mama pod domov – toho suseda bud porazi,alebo Tvoju manzelku vykopne do 20 minut. Dalsie moznosti jej hanby skus premysliet.Neboj sa ist za nou aj s detmi tam kde si myslis ze pacha hriech.Nerobis nic zle, je to ona, ktora sa musi od hanby pod zem prepadnut.Ma sa tulit ku svojim detom, nie ku cudzim chlapom. Verejna mienka bude na Tvojej strane, pretoze to co ona robi je aj celospolocensky neakceptovatelne bez ohladu na vierovyznanie ludi. Druha paralelna cesta je kupit pre Vas oboch “dovolenku” na individualne duchovne cvicenia.Neviem z ktoreho kuta Slovenska si, ale urcite najdes na nete zoznam Exercicnych domov a ich ponuky. Pripadne bude lepsie ak tam zatelefonujes a popytas sa na moznost individualnych duchovnych cviceni-mozes povedat, ze to chces so zameranim napr.na 10 Bozich prikazani.Konkretnemu knazovi, ktory bude to viest potom mozes povedat detaily.Nevzdavaj sa a bojuj! Ak skoncujes so zivotom tak len zle spravis svojim detom, lebo ty si jedina moralna istota v ich zivotoch.A Tvoja manzelka by sa nezmenila, len co by si svojej dusi zle spravil!Urcite nastol pravidla domacnosti pravidelna Nedelna sv. omsa s detmi a spolocna vecerna modlitba za ich matku aj pred nou -nech sa habi (mozes to dat aj ako modlitbu pred spolocnou vecerou a zakazdym pridaj zopakovanie si 10 Bozich prikazani a 7 hlavnych hriechov).Deti sa to naucia a manzelkinemu svedomiu to len prospeje. Nepocuvaj tych, co tvrdia, ze nemozes nutit deti ist na sv. omsu ci sa modlit-keby nasi rodicia nas nenutili do nicoho tak este aj dnes nosime plienky.Ak ma este nieco napadne tak napisem. Skus si najst na nete modlitbu stastneho zivota-vraj to pomaha do ~30 dni podla knaza verbistu ( u mna to ciastocne pomohlo ~60 dni). Skus to, nic za to nedas ak vyskusas. Myslim na Tvoj kriz a Tvoje utrpenie.Prosim Michala Archaniela, aby Ti v Tvojom boji pomohol! Bojujes s diablom o nesmrtelnu dusu svojej manzelky.Daj vediet ako to dopadlo.

    • Martin píše:

      Ďakujem ti za tvoju odpoveď, och je to ťažké … zobrať deti a robiť veľké H-a.
      Snažil som sa deti chrániť od tohoto “pekla”, nechcel som sa rozviesť iba kvôli deťom, aby nemali zničené detstvo, lebo viem a poznám od iných ako to bude po rozvode a zvlášť u nás. Moja manželka teraz si skrývky svojich … a po rozvode???
      Čo sa naučia potom deti – dievčatá od svojej matky?
      Kostol a moja manželka, je to nereálna vec, čo všetko som si vypočul keď som nahodil … poď snami do kostola … ideš? A ona na to do kostola chodia iba pokrytci, zlodeji … apod.
      O kňazoch ani nehovorím, lebo ona o nich hovorí že sú darmožráči a trebalo by ich postaviť k stene a …
      Modlím sa. Ale je to ťažké.
      Aj tak ti ďakujem za nápad s tým H 🙂
      Uvažujem ale to čo bude nasledovať potom … ?

    • Maria píše:

      Toto je najlepsi komentak ktory som citala. Suhlasim

  19. Bohom milovaná píše:

    Milá Betka a všetci bratia a sestry v Kristovi!!
    Ja viem, že sa mnohým ľahko píše a možno si poviete, že sa to ľahko hovorí, keď neboli vo Vašej situácií. No mnohí podstupujú teraz i podstupovali veľké kríže a nikto z nás nie je bez kríža, ťažkostí, problému atď. Veď vidíme, čo sa deje vo svete – vojny, hlad, bieda, prenasledovanie aj kresťanov, choroby… Hoci mám pred skúškami , nedalo mi to nenapísať.
    Viem, že máte ťažké obdobie, ale chcem Vás povzbudiť, že Vás NEKONEČNE MILUJE + BOH JE VIAC AKO NÁŠ PROBLÉM, UTRPENIE. ON TO VŠETKO VZAL NA KRÍŽ A ZVÍŤAZIL. ON JE VÍŤAZ, NIE MY. AJ V JEHO UTRPENÍ I V NAŠICH UTRPENIACH JE ZMYSEL. BOH SA V TOM VŠETKOM DOKÁŽE OSLÁVIŤ A ZMENIŤ ZLÉ NA DOBRÉ. PRE SVOJE BOŽIE KRÁĽOVSTVO. BOHU JE VŠETKO MOŽNÉ.
    Aj mne Boh postupne zjavuje zmysel tomu, čo som v živote prežila, ťažké chvíle. Ale utiekala som sa k nemu a po rokoch zmenil môj pohľad na život a začala som ho brať ako dar. Mám slabosti a problém s kto. sa borím roky od detstva a ničí ma oberá o pokoj, nádej a radosť, frustruje, znechucuje a skúsila som x možností, modlitieb. Ale odovzdávam všetko Bohu, lebo On vie kedy je ten správny čas. V našich rukách je Jeho čas. A chcem VERIŤ JEMU, NIE SVOJÍM POCITOM EMÓCIÁM, KLAMSTVÁM A ZASTRAŠUJÚCIM MYŠLIENKAM. Keď som mala pred sebou neľahkú situáciu, nemodlila som sa Pane zober mi kríž, ale sprav niečo a LEN BUĎ SO MNOU. Dnes robí v mojom živote veľa, koná veľké veci a prejavuje lásku. Mohla by som hovoriť veľa svedectiev, no nebolo mi odňaté všetko utrpenie. A som svedkom svedectiev aj včera mi prišlo jedno, ako známy prostredníctvom modlitby zažil mnohé uzdravenia u ľudí. My sa môžeme modliť, ale Božia vôľa nemusí byť naplnená práve teraz. Ježiš tiež neuzdravoval každého na miestach kde chodil:
    http://rn.christ-net.sk//0207/rn03.htm

  20. Bohom milovaná píše:

    Ďalšie pokračovanie:
    SV. Monika, sa modlila za obrátenie svojho syna AUGUSTINIÁNA mnoho rokov, kt. žil hriešnym hýrivým spôsobom a života a nakoniec sa stal svätým:
    http://www.augustiniani.cz/sv-augustin/svata-monika-vzor-vsech-matek
    Prečítajte si prosím Božie slovo O MODLITBE: (Matúš 6, 7-15) a O VYPOČUTÍ MODLIDIEB (Matúš 7-11). Lebo NEDôVERUJME LEN MODLITBE ALE PÁNOVI. MODLITBA JE LEN PROSTRIEDKOM A MÁ VEĽKÚ SILU.
    Je dôležité obliecť si BOŽIU VÝZBROJ A POSTAVIŤ SA ZOČI VOČI ZÚFALSTVU: (Efezanom 6, 10-20). V týchto slovách je všetko jasne napísané je tam odpoveď.
    Odporúčam ŽALMY, kt. uzdravujú dávajú nádej. ŽALM 18 – Hospodinov služobník Dávid ho spieval Bohu, keď ho vyslobodil z moci všetkých jeho nepriateľov i zo Saulovej ruky. Ďalej ŽALM 31. A verím že kopu iných žalmov, kt. Vás zasiahnu, plné nádeje. Napr. z ekumenického prekladu: ŽALM 86 (Nekloň svoj sluch Hospodin a odpovedz mi), ŽALM 91 (Kto býva v úkryte Najvyššieho), ŽALM 143 (Hospodin, počuj moju modlitbu), ŽALM 65 (Lebo v Bohu sa moja duša upokojí), ŽALM 55 (Počúvaj Bože moju modlitbu..)
    ,,Zlož svoje starosti na Hospodina, on sa o Teba postará. Nikdy nedopustí, aby sa spravodlivý sklátil.” (Ž 55,23)
    Ďalej Pán opisuje v Biblii, že sa nemáme báť 366 x – na každý jeden deň.
    Nedávno som počúval a jednu prednášku, a myslím že je potrebná aj pre Vás – hneď 1. prednáška od o. Janka Buca ,,Vyzleč sa zo sveta” veľmi odporúčam:
    http://martindom.sk/index.phpid=61&type=md_main_menu&t=61&vypisat=1&c_od=0
    Ďalšia 20. prednáška od Michala Steinera ,,Čo zo strachom v tvojom živote” – hlavne posledné minúty (odovzdanie Bohu, modlitba):
    http://martindom.sk/index.phpid=61&type=md_main_menu&t=61&vypisat=1&c_od=405
    Tu je ešte link na jedno krásne úžasné krátke video pre sebaprijatie a zdravé sebavedomie pre ženy:
    https://www.youtube.com/watch?v=JizcxCRnqV8

    • Bohom milovaná píše:

      oprava: sv. Augustín
      Manžel bol sv. Monike, taktiež neverný, ale ona sa cvičila v trpezlivosti, bola poslušná a modlila sa za svojho syna vytrvalo.

  21. Bohom milovaná píše:

    Do tretice:
    Milá Betka a všetci bratia a sestry v Kristovi!

    Nenechajte si pripustiť hnev, strach a beznádej, nenechajte sa stiahnuť. A neustále sa nechať ničiť negatívnymi myšlienkami, klamstvom a myšlienkami o svojom utrpení, o tom, čo Vám chýba. Lebo to smeruje k zahubeniu, k smrti.
    Tu je zopár bodov ako čeliť:
    -odpustenie – je to ťažké, ale bez odpustenia je to ťažké tiež
    -hľadať svetlo vo svojom živote
    -zmeniť pozitívne pohľad, postoj k Vášmu životu, k ľuďom
    -pozerať s na ľudí ako na Božie deti
    -modliť sa za nepriateľov
    -nečakať , nežiť len v predstavách
    -nedôverovať len modlitbe, ale Bohu
    -pokoriť sa (na stránke sú uzdravujúce litánie za POKORU)
    -oslavovať Boha v utrpení
    – chváliť boha neustále, byť mu vďačný (za svoj život, za deti,…), nie len prosiť – CHVÁLA – Protiútok,
    -pýtať sa ako Vás vidí BOH, nie ako sa vidíte Vy, nie ako Vás vidia iný, toto sa pominie, ale Boží nádherný pohľad na Vás nie
    – pýtať sa Boha, aby nám zjavil pravdu o nás, o sebe….
    -odovzdávať Bohu VŠETKO
    -vyvyšovať Boha nad svoj problém, nad všetko
    – Božie slovo
    -,,…Najprv hľadajte Božie kráľovstvo a všetko ostatné vám bude pridané“ (Mt 6, 31-34)- ZAMERAŤ SA NA BOŽIE SVETLO, NIE VLASTNÉ UTRPENIE
    -prijímať sviatosti, spoveď
    -prosiť o dary, dar viery, vytrvalosti, trpezlivosti, silu
    -,,Pane prosím, ťa o to nie čo ja chcem , ale čo potrebujem pre svoju spásu a spásu iných ľudí.“
    -NAJDôLEŽITEJŠÍ JE VZŤAH S BOHOM VO VŠETKOM!!! NEEXISTUJE KOMPROMIS. VZŤAH NIE JE LEN O PROSBE, ALE I O VĎAKE, CHVÁLE S PÁNOM MÁME ISŤ DO VŚETKÉHO. AKÝKOĽVEK DOBRÝ VZŤAH JE POSTAVENÝ NA DôVERE, ÚCTE, DÁVANÍ SA. BOH NÁS NENECHÁ SKÚŠAŤ NAD NAŠE SILY.

    Prajem milosť, trpezlivosť, silu, vytrvalosť a pevnú vieru, radosť, pokoj, lásku a všetko požehnanie nech zasiahne do Vašich životov!

    Amen

  22. Anna píše:

    zdravim vsetkych,
    este nikdy som sa nezapojila do takejto ani podobnej ani inej diskusie, ale neda mi…
    bola som sest rokov vydata, nemohli sme mat dieta, posledne dva roky mi exmanzel ublizoval, urazal ma.. vystahoval ma, dal ziadost o rozvod, potom ju stiahol, prosil nech sa vratim, urobila som to kvoli Bohu a viere, ale casom som zistila, ze jeho spravanie, urazky, ublizovanie su dosledkom toho, ze si nasiel milenku, mal ju cele tie dva roky, nakoniec dal ziadost o rozvod druhykrat a aj sme sa rozviedli. V obdobi, ked sa nase manzelstvo rutilo do zahuby, diagnostikovali mojmu otcovi rakovinu, bola som sama, zufala, nepochopena, rucalo sa mi vsetko comu som verila… Nemohli sme mat deti, manzelstvo bolo utrpenim, ochorel mi otec.. vsetko toto sa zacalo odzrkadlovat na mojom fyzickom zdravi – nemohla som dychat, mala som zachvaty paniky…
    no ale co je podstatne a co chcem povedat je, ze Boh ma nikdy neopustil… cely ten cas som mu doverovala, bola som unavena, vycerpana, znicena.. ale ani raz som Mu neprestala verit, lebo som verila, ze je vsetko tak ako ma byt.. bolo to nesmierne tazke, ale za ten cas som sa o sebe naucila velmi vela a namiesto toho, aby som sa stazovala ako je mi hrozne a co sa mi deje, hladala som priciny mojej situacie v sebe..
    a viete na co som prisla? ze som sa kedysi rozhodovala bez Boha, nepocuvala co mi vravi, pretoze som si myslela, ze ja najlepsie viem… jednym mojim rozhodnutim, od ktoreho ma Boh “odhovaral” bolo uzatvorenie manzelstva.. avsak nepocuvala som, a tak som si dosledky svojej pychy odniesla a myslim, ze dostatocne… dnes uz opat pevne stojim na nohach, i ked ma stale prenasleduje pocit zlyhania z toho, ze som sa rozviedla, ze stale nemam dieta, dokonca mam nie dobre gynekologicke vysledky, aby som mohla momentalne otehotniet, ale viete co? ja Mu verim, lebo On sa postara…

  23. Anna píše:

    a aj ked sa zda, ze to nebolo take zle, je to azda len preto, ze uz o tom dokazem pisat bez emocii smutku a zufalstva, ale bolo to zle..
    v tom obdobi, ked dal druhykrat ziadost o rozvod som dostala vypoved v praci, otocili sa mi chrbtom dvaja dobri kamarati a bolo by toho este vela… ale o com tato diskusia je, a co je dolezite, Boh pocuva a vypocuje, avsak pocuvat musi aj clovek…
    nesuhlasim s bohuznama, s nazorom aby martin sposobil svojej zene hanbu, myslim si skor, ze komu niet rady tomu niet pomoci a pokorou je vediet kedy odist a nechat ludi tak, bez toho, aby sme im vracali, pomstili sa apod. proste odpustit a nechat ist… ale to je len moj nazor…
    ja vlastne celym tymto prispevkom chcem povedat tolko, ze nech sa deje cokolvek ak verite Bohu, nic sa vam nemoze stat, nie v zmysle fyzickom, nedokazem to vysvetlit, je to pocit..
    aj ja mam stale obavy, strach, ale co je dolezite naozaj verim, ze je so mnou a ze vsetkym tym co som zazila ma “len” volal k sebe a chce ma naviest na spravnu cestu.. este ju sice nepoznam, este celkom dobre nepocujem, nevidim, ale doverujem, ze On mi ju ukaze..
    a ludia, hlavne pokora, co je niekedy naozaj tazke 🙂

  24. dana píše:

    prosim svetu ritu o zazrak a uzdravenie nasich deti a zdravie mojich rodicov aj manzela aj mna zdravie strach pokoj pozehnanie

  25. Mima píše:

    Pri čítaní Vašich príbehov si spomínam aj na ten svoj. Bola som v puberte,keď mi zistili, že nikdy nebudem môcť mať deti. K tomu sa ešte pridružilo isté ochorenie, pomerne vážne a čakalo ma niekoľko operácií. Bolo to najťažšie obdobie môjho života, zrútil sa mi celý svet a chcela som umrieť. S diagnózou sa vlastne nedalo nič robiť a deti sa stali len nedosiahnuteľným snom. Veľa som sa modlila, ale Boh mlčal a mlčal. Skúšala som Boha prosiť, aj sa na neho hnevať nič nepomáhalo. Neskôr som sa zaľúbila a zdalo sa že by ten vzťah mohol fungovať a nakoniec sa z toho vykľul poriadny omyl. Otrasená, opustená, nepochopená, a potupená. Tak som sa cítila. Prešlo cca. 20 rokov a keď sa pozriem na toto obdobie späť, tak až teraz vidím ako ma Boh v tom mojom trápení sprevádzal. (vtedy som to nebola schopná vidieť) Boh síce neurobil zázrak v tom zmysle, že by sa vyriešilo moje ochorenie a daroval by mi možnosť mať deti o čo som ho stále prosila. Ale urobil iný zázrak. A to taký, že som sa s touto realitou dokázala vyrovnať. Daroval mi dobrého manžela, ktorý ma má rad a dnes už máme 3 adoptované deti, z ktorých máme veľkú radosť. Nechcem aby tento môj príbeh vyznel ako, že mám recept na šťastný život alebo nejaké chvastanie, ale myslím si, že človek si asi musí prejsť, možno niekedy až do krajnosti tou svojou bolesťou a až po rokoch, keď sa pozrie späť dokáže zachytiť Božiu stopu. Chcela by som Vám všetkým, “ktorí sa namáhate” povedať, že Boh Vás miluje, ale z nejakého dôvodu, ktorý asi nikto z nás nepozná, nás necháva padnúť až na dno, aby nás potom obdaril tisícnásobne. On nám totiž nedá vždy to o čo ho prosíme, ale to čo najviac potrebujeme. Dôvera v neho je to najlepšie, čo môžeme urobiť, aj keď sa mi to teraz ľahko radí, kedysi som nebola tiež takou hrdinkou. Možno to vyznieva ako klišé, ale ja si bez Ježiša neviem predstaviť svoj život a nechcela by som už bez neho žiť. Samozrejme, že životné kríže iste ešte prídu, kým sme tu na svete ešte nikto nie je za vodu, ani ja. Tiež riešim každý deň nejaký problém či v práci alebo s deťmi. To diabol nám chce nahovoriť že sme “nikto” a že Boh na nás zabudol. Ježiš sa nám prihovára v našich trápeniach, ale nie sme schopní ho počuť. On hovorí: “Odvahu, neboj sa, som s tebou.” Uverte Ježišovi a buďte trpezliví, hoci pravda je, že aj ja som strašne netrpezlivá a úplne Vás chápem, že niekedy človek stráca aj vieru, ale je to vždy na škodu. Niektorý svätý povedal, že Boh vie písať aj po krivých riadkoch. On nás miluje aj s našimi chybami. Keď sa aj ako na Boha hneváte, on Vás nikdy neopustí a neprestane milovať. Proste ho o vieru v takých ťažkých chvíľach aj proti vlastnej vôli, a najmä proste o silu. Obdivujem Martina a Alžbetu a aj ostatných Vás. Ja Vás obdivujem, pretože aj keď hovoríte, že už Bohu neveríte a že Vám nepomáha, je vidieť, že sa stále modlíte a svojim spôsobom mu veríte. Ak sa aj Váš problém nevyrieši Boh Vás bude posilňovať vo vašom trápení a raz požehná Vaše životy a ešte aj Vaše deti budú požehnané vďaka tejto Vašej obete. Len tú bolesť vždy odovzdajte Bohu, aj svoje rúhanie a hriechy alebo aj nedôveru. Viete, pre mňa je veľmi silným svedectvom život MUDr. Krčméryho. Pán ho tak veľmi požehnáva aj celé jeho dielo, ale možno málokto vie, že jeho starý otec a tiež aj otec boli ťažko prenasledovaní komunistami a mnoho rokov si nespravodlivo odsedeli vo väzeniach. Všetko priniesli Bohu ako obetu /hoci iste všeličo tiež prežívali, veď všetci ľudia túžia byť šťastní/, ale Pán mnohonásobne vynahradil tieto obety a požehnal aj ich potomstvo.

    • Bohom milovaná píše:

      Milá pani Mima!

      Veľmi krásne a povzbudivo ste to napísali.
      Bohu vďaka za Vaše svedectvo!
      Nech Boh požehná Vašu rodinu aj život!+

      • Mima píše:

        Ďakujem Vám, nech aj Vás Pán požehná a každým dňom Vás sprevádza na Vašej životnej púti. Veľmi ďakujem za Vaše požehnanie.

  26. dana píše:

    sveta rita oroduj za nasu rodinu

  27. Pavol píše:

    Príde mi, že problém s nevypočutými modlitbami netkvie v úmysloch ani v nedostatku vytrvalosti.. Myslím, že problém tkvie, že sme nespokojní s Bohom. Je to jednoduché ako facka.

    Ak niekto hovorí “Bože, prečo konáš tak ako konáš?” a kladie výtku, tak to svedčí o utrpení a (neuspokojením sa) s Božími darmi. Dostali sme nie 5 taletov, ani 2 talenty, ale 1 talent a trápi nás to. To je stav pekla.

    Boh je samostatne zmýšľajúca cítiaca a rozhodujúca osoba. Je to vládca, ktorého skutkom buď budeme veriť, že nedávajú zmysel a budeme ho považovať za tyrana (a celý náš život bude v bolesti a pocite ukrivdenosti), Alebo budeme veriť, že dávajú zmysel a budeme v ňom vidieť múdreho zodpovedného kráľa. A náš život bude v naplnení. Viera je rozhodnutie, ako sa rozhodneš ty?

    Ak si myslíš, že tvojmu životu niečo chýba ku šťastiu, tak niesi hoden, aby si dostal viac. A ak by si aj dostal viac, šťastnejší by si nebol. Problém nieje v Bohu, ale v tvojej nevďačnosti.

    Podmienkou šťastia je VIERA, že TU a TERAZ mám všetko, čo ku šťastiu potrebujem. Potom ak budem vidieť, že môj kolega dostal 5-krát viac taletov ako ja, budem sa tešiť spolu s ním a budem mu to priať a budem ďakovať Bohu, zato, aký bol štedrý k nemu. A budem Bohu ďakovať, že mi dal to málo čo mi dal.

    Čo by som odporúčil, tým, ktorí tu písali, že modlitba “neštartuje”, “nefunguje”?
    1..Prijmite svoj kríž, a noste ho verne každý deň!
    2..Hľadajte a verte v zmysel svojho utrpenia. Napr. Pretočte utrpenie v živé svedectvo pre druhých, aby boli vďační Bohu zato, že rozhodol ako rozhodol.
    3..Neprestávajte sa modliť za svoje úmysly!

    Prajem pekný deň a nech sa darí!

  28. Katka píše:

    Pochválen buď Ježiš Kristus,
    čítala som niektoré komentáre a súhlasím s tým, že ak je to Božia vôľa, vyprosíme si vernou a vytrvalou modlitbou o čo žiadame, samozrejme ak je to dobrej vôle a nie aby sme niekomu uškodili. Takisto modlitba nemá byť ani akési odriekavanie magickej formulky, ktorá bude fungovať ako zaklínadlo a pomocou nej môžem mať všetko čo chcem, stačí každý deň “odrapotať” naučený text či ruženec a bude to fungovať. A 100% pravda je že Boh rešpektuje slobodnú vôľu človeka to viem podľa seba. V niektorých veciach som poriadne tvrdohlavá. Ak sa niekomu aj nedarí, a stráca nádej že sa niečo zmení aj po dlhých mesiacoch modlitieb, radím, modlite sa ďalej! Prináša to ovocie, a verte tomu, že o nejaký čas sa to odzrkadlí. Boh však nerobí zázraky na počkanie behom 5 minút, a tiež si naň netreba spomenúť a modliť sa len vtedy, keď niečo potrebujeme. Každý deň mu ďakujme!
    Držte sa.
    Amen

  29. aja píše:

    Moji drahí…ak trpí jeden Kristov úd, trpia aj ostatné… zahŕňam Vás do svojich modlitieb. Tiež som si v živote prešla všeličím -zrada blízkych, nezhody v práci, finančné problémy spôsobené inými, zásahy do manželstva inými osobami (nie nevera), závisť, nepodložené útoky, manželova nevyspytateľná povaha (nedoriešené rany z detstva), psychické týranie mňa a detí…vo chvíľach, kedy boli tieto problémy aktuálne to veľmi bolelo, tiež som trpela, dokonca som sa pohrávala s myšlienkou na smrť, myslela som, že zošaliem. Kňaza pri spovedi som sa pýtala, či je normálne, ak si želám smrť osoby, ktorá nesmierne (existenčne) ublížila manželovi a mne (želalo si to na chvíľu moje srdce, nie hlava, samozrejme). Povedal, že tieto pocity sú prirodzené, ale nemám v sebe živiť nenávisť, lebo mi to môže veľmi ublížiť a nič sa tým nevyrieši. Odpustila som, ale je to stále v mojej hlave, ostala nedôvera, beriem danú osobu s veľkým nadhľadom, naopak, zachránili sme ju s manželom pred životom na ulici. Ubližuje nám ďalej, hoci nevedomky. Prijali sme opatrenia, dali sme najavo nesúhlas s jej konaním. O to ťažšie, že je to člen blízkej rodiny. Trvalo a trvá to už 7 rokov. V istom období života som prestala chodiť do kostola, jeden rok som nešla ani na vianočnú a veľkonočnú spoveď, absolútne som sa odstrihla od Boha. Ale nie ON odo mňa. Aj v období “duchovnej neútechy” som však cítila takmer hmatateľne Jeho ruku na pleci. Sama seba som sa pýtala, že ako mi môže pomôcť, keď si ho “držím od tela”. Potom prišiel zlom, vďaka jednému kňazovi som si uvedomila dôležitosť stavu “milosti posväcujúcej”. Doslova som si vedome prikázala chodiť mesačne na sv. spoveď-to mi poradil ako terapiu na všetky problémy. Začala som chodiť do kostola aj v týždni, samozrejme na sv. prijímanie. Postupne sa pri spovediach odplavovali nánosy bahna, spoznala som cez kázne M. Kuffu, J. Marettu veľ dôležitých vecí, bola som na duchovným cvičeniach v Piešťanoch u Jezuitov. Neskôr som “objavila” P. Máriu cez knihu z Medžugoria. Cez jezuitské knihy som dostávala odpovede, prehĺbila sa moja viera. Postupne som sa zbavila zlozvykov, hriešikov, milosť Božia intenzívne pôsobila.Keď už nebolo čo riešiť (obrazne povedané)prišlo to najhoršie. Z podvedomia sa vyplavila obrovká rana spred 30 rokov, vinila som sa za niečo, za čo som ako dieťa nemohla. zlý už nevedel, ako ma “rozhodiť”. Trápila som sa tým asi rok, až som to ZNOVU vyznala pri spovedi(ale z pozície obete). Môj spovedník sa okrajovo zmienil o kresťanskom psychológovi, ale nakoľko pozná celý môj život, a spôsob, ako som obstála v živ.skúškach, vedel, že túto možnosť nevyužijem. Potrebovala som to len PRESEKNÚŤ počas spovede.Dôležité bolo zistenie, že existujú obdobia “duchovnej útechy” a “duchovnej neútechy”. AKo sa treba v období DÚ veľa modliť, radovať zo zakúšania Božej lásky a v období DN sa neprestávať modliť aj napriek ochybnostiam, trápeniu, strate dôvery, útokom zlého. Keď sa brúsi diamant, je to tvrdá a zdĺhavá práca. Vzduch nevidíme a predsa ho dýchame. V najťažších chvíľach nás Najvyšší drží v náručí. Ja tomu verím. Už sa netrápim. Moji drahí, prekonala som Monikin rekord, ja sa modlím za dar viery pre muža už 19.rok a odovzdávam to hore, nech si Pán určí hodinu, hoci aj na jeho smrteľnej posteli. Ja verím v silu modlitby, ďakujme našim starým mamám, ktoré sa za nás modlievali, cítim účinok ich modlitieb aj po rokoch. Ako inak by som zvládla všetko trápenie v živote? Pán si ma povoláva ako apoštola, vďaka prežitej bolesti a poznaniu, ktoré z nej vzišlo,som bola povolaná vlievať nádej iným. Cítim zodpovednosť modliť sa za iných. Takmer ročné intenzívne modlitby (nielen mňa) pomohli k uzdraveniu známej z ťažko liečiteľnej choroby.”Dohodila” som pre 3 mesiacmi mamine sv. Ritu, intenzívne sa k nej odvtedy modlí za mňa a sestru, do 1 mesiaca sa pohli veci, ktoré sa nehýbali pár rokov. A verím, že na príhovor sv. Rity (ku ktorej sa už intenzívne modlievam aj ja) sa mamka tesne vyhla zákernej chorobe. Išlo o drobné zvláštnosti pri postupnom určovaní diagnózy. Napriek pozitívnej histológie žiadne metastázy nie je nutná ani žiadna podporná liečba.Nech je pochválené meno Pánovo aj v mojom momentálnom období mini”duchovnej neútechy”. Ak je Boh za nás, kto je proti nám? 🙂 Ešte môj “životný citát” Neboj sa, len ver! (Mk 5,36)

  30. dana píše:

    prosim svetu rito o pomoc nasej rodini dakujem

  31. Miroslav píše:

    Dobry den zelam,
    Pani Alzbeta cital som Vasu spravu o neucinnosti modlitby. Ja osobne sa idem modlit tuto modlitbu teraz. O jej ucinnosti ci neucinnosti nebudem pisat. Len chcem povedat, ze modlitba nema hned vyriesit veci v nas prospech, ale modlitba ma nam pomoct tento problem vyriesit s najmensim utrpenim. A asi zmenit postoj ci upravit postoj k danemu problemu. Urcite sa stane mnoho raz, ze vsetko vide ako si prajeme a nase umysly su vypocute. Ale urcite si musime povedat co je najdolezitejsie v prezity ak sa nahodou problem nevyriesi podla predstav. A mozno cela modlitba ci prosby maju smerovat v zmeneni nas a nie toho druheho. Jedno viem, ze prosby byvaju vypocute a pridu pred oci vtedy, ked si myslite, ze Vas nik nepocuva. Ale mozno Pan Boh aj Vas skusa aka je vasa vola a skusa nas. Lebo skusky patria k zivotu. Obcas sa stane, ze ludia chcu veci prilis rychlo a ich nedovera ich sklucuje a vidi veci skreslene. No urcite problemy zreju a vypocutie pride neskor. Ja si vravim, ze tak pol roka treba minimalne cakat:) Ved ani posta Vam nepride hned a zaraz. Ak prosime o lasku asi si musime pozriet aj na nas zivot pred a netvarit sa, ze svadbou je vsetko co sme vykonali vopred bude zabudnute. Bozie mlyny melu pomaly ale isto. Viete Bohu treba nielen verit, lebo to by mala byt samozrejmost, ale aj zit v laske s vierou a verit. Boh je laska a to je ten najpevnejsi zaklad a ja som si isty, ze laskou budete velmi obdarovana. Boh vidi ako prosite a mozno Vam raz ukaze cloveka, ktory bude hoden stat vedla vas ci vy vedla neho. Ale ho musite vnimat a pocuvat a trebars jeho uprimnost prijat, nepohrdnut. Mozno pre vaseho manzela ma inu cestu, lebo teraz by to nevidel a nevazil si. A mozno pride cas, ked sa date dokopy a vtedy bude pripraveny byt s Vami. A vy budete musiet ukazat vasu lasku v odpusteny mu. Viete, kazdy z nas co prosi si kladie vyssiu a vyssiu latku na spatnu vazbu. My si nieco vypytame, ale je potrebne aj tak nadalej zit, alebo ak je sila a moznosti este lepsie.
    A tymto slovam v pokoji a utiseny verte.
    Pán Ježiš hovorí: proste a dostanete, hľadajte a nájdete, klopte a otvoria vám.
    Pekny den prajem, Miro

  32. Lujza píše:

    Modlím sa k svätej Rite približne 2 mesiace, viem že to nieje veľa ale už som zúfalá, stále plačem, už nevládzem…Pár krát to už vyzeralo že sa už už podarí to za čo sa modlím (čo sa predtým ako som začala prosiť sv. Ritu ani len nestalo) no nikdy to nevyšlo aj ked to už bolo na dosah, modlím sa každý deň, stále prosím..neviem či to mám brať ako znamenie že raz sa to naozaj podarí len treba vytrvalosť alebo sa mám vzdať, lebo už naozaj nevládzem..Teraz som sa začala modliť aj k sv. Marte modlitbu 9 utorkov tak som zvedavá či sa niečo zmení do 9-teho utorka..Aj ked sú to len 2 mesiace a pravdepodobne sa to nedá porovnat s Vami, Alžbeta, viem ako sa cítite.. Každopádne odporúčam modliť sa aj k svatej Marte, ževraj je to velmi účinné. Držím Vám palce a verím, že nám všetkým svätá Rita pomôže!

  33. Štefan píše:

    Sestra Alžbeta,sestra Lujza,aj vy ostatný čo sa trápite.Aby bola modlitba vypočutá je dôležité zrieknuť sa zlého a pozvať Svätého Ducha aby sa v nás modlil, aby sme mali silu vytrvať na správnej ceste až do konca, aby sme v pokore a láske Bohu ďakovali za svoje kríže aj radosti.
    Tiež prežívam pre mňa veľmi ťažké obdobie, no našiel som toto:

    http://www.misie.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=1052:mala-duchovna-zbra-v-kocke&catid=81:rozne&Itemid=236

    A pomáha to, pochopil som a teraz viem že len v prítomnosti Božej je človek naozaj šťastný, že Boh my naloží len toľko koľko zvládnem (aj keď sú chvíle keď tomu sám neverím,mnohému nerozumiem a pýtam sa kde si Pane).
    Bojujeme tu duchovný boj,boj pre Božie kráľovstvo. Ježiš povedal kto chce ísť za mnou nech zaprie sám seba a nasleduje ma. Teraz častokrát nevidíme zmysel nášho utrpenia, no keď budeme niesť svoje kríže v prítomnosti Božej bude mať naše utrpenie zmysel. Satan a jeho zberba chcú Božích služobníkov zviesť zo správnej cesty akýmkoľvek spôsobom.
    A pamätaj: Ak je v tvojom živote Boh na prvom mieste všetko ostatné je na správnom mieste

  34. dana píše:

    PROSIM O MODLITBU ZA NASU RODINU AJ ZA RODICOV ABY SA NAM ZACALO DARIT AJ VZAMESTNANI AJ DOMA AJ VSKOLE ABY SME UROBYLI OPRAVU OKOLO DOMU AJ POZEMKU

  35. Martin píše:

    Prosim za nase manzelstvi ktere je v krityckem stavu.Modlim se k svate rite a verim ze nam pomuze.

  36. Helenka píše:

    ách ludia..pozorne som si prečítala všetky komentáre, ktoré sú tuná popísané..nebudem sa vyjadrovať k tomu, či nás nejaký sätý vypočuje, ale chcem popísať o tom, aký je život a zmysel Boha veriť..aj ja som si prešla všeličím a aj dnes si všeličo zlé prežívam aj v manželstve,aj s deťmi,..nebudem o tom písať vela, bolo by to na román, ale chcem napísať svoj názor na Boha a jeho pomoc v núdzi..aj mne sa stávalo, že som často reptaa na Boha, že aj on má svojích vyvolených, aj som sa občas aj ja ,,odstrihla,,od neho, ale časom človek vela vecí pochopí,že má zmysel v niečo veriť,niečo, že raz sa všetko zmení ,že všetko utrpenie má zmysel..aj ja som si často poplakala,aj poplačem,ale po tom všetkom, čo som si prežila, som duševne vyrovnaná bytosť a modlím sa každý večer a viem, že aj ked ma p.Boh hned nevypočuje, verím, že niekto tam hore bdie nad mojím životom aj životmi mojích detí..život ma vela naučil a aj dobrí ludia mi vela dali a som stále vdačná za Boha i dobrých ludí..

  37. Lucia píše:

    Nuž niečo som čítala,niečo nie…čo k tomu dodať.Každy z nás má niečo v živote.Ja mam momentalne srdce tak bolavé pre mnoho veci a pritom ma BOH obdaril tak velmi a čakala som 10 rokov.Vyliečil ma s epi.čo som dlho dostavala do hlavičky,že som zdrava.Niečo mi však ostalo a to že detičky mať nemôžem stale čo mi nebráni ich milovať a byť krstnou mamou.BOH sa takto rozhodol a ja primam jeho vôlu.Najhoršie je ked sa mam modliť za druhych,za tych ktorych mam rada a ktory trpia,čo ja ja obetujem a to mi pomaha najviac a BOH to prijme a ja mu dakujem.Ale ked sa modlim za milovanych DIABOL najviac zuri a vyvadza,robi zle,nadava,ubližuje a veri že sa stiahnem.Ale nie OSTANEM aj s dobrou sv.Ritou ktora malatiež ťažky život spolu s DUCHOM SV.a s mojou malou vierou že BOH JE VELKY NEZABUDAJTE.Mi sme len ludia,ale jeho ktorych ON MILUJE.Alžbetka ver čisto,nie len s tym ludskym dajdajdaj,ale Bože môj verim prosim pomôž mi,dnes ti obetujem…..

  38. Ľudmila píše:

    BOH chce, aby sme boli šťastní, preto niekedy môže mať náš kríž veľký význam. Otvorme svoje srdcia Pánu Bohu a verme MU, veď On je naše VŠETKO.

  39. Patricia píše:

    Po prečítaní niektorých komentárov som došla k záveru, že nie každý chápe význam viery v Boha. Pre všetkých tých ktorí neveria modlitbám a majú skúsenosti s nevypočutými modlitbami, chcem napísať len jedno. Boh vidí do ľudského srdca a vie čo je v ňom. Boh nie je žiaden automat, že vtedy ak je mi ťažko, prípadne v nejakých životných skúškach hodím modlitbu, odrecitujem ju a vypadne mi nejaký produkt pre šťastný život. Boh to od nás takto nechce, on chce celé naše srdce, celú našu osobnosť aby sme vložili do jeho rúk a verili, že on to všetko má v rukách. Chce aby sme sa modlili stále, nie len vtedy ak je nám ťažko. On skúma naše srdce a vie, kedy to robíme len pre naše sebecké dôvody. A potom sa čudujeme, že tie modlitby neboli vypočuté, tlačíme naňho a pýtame sa ho kedy to už bude? Ale takto to totiž nefunguje. Každý máme nejaké bôle, trápenia, ale všetko záleží od nášho postoja ako sa k tomu postavíme, či budeme donekonečna trúchliť nad svojím životom, alebo prijmeme všetko tak, ako to je a vo viere že raz tie modlitby budú vypočuté. Modlitby majú predovšetkým meniť nás, naše srdce, náš postoj aby sme sa vedeli postaviť k ťažkým životným situáciám ak niekedy prídu. Modliť sa máme stále, nemyslím tým odrecitovaním nejakých formuliek, ale pokorením sa pred Bohom,prosbou o odpustenie za tých ktorí nás zranili a ktorých sme zranili my, vzdávaním vďaky za to, čo máme a prosbou o lepší život. Robiť to každý jeden deň. Každý jeden deň ráno a večer myslieť na Pána a venovať mu svoj čas a nediktovať mu čo má a nemá robiť. On vie čo má robiť, na to netreba zabúdať. Ak je Boh na prvom mieste tak všetko ostatné bude na tom správnom mieste. On nechce aby sme sa trápili. On na nás dopúšťa trápenie aby sme to už konečne pochopili, že niečo robíme zle v našich životoch a bude to robiť dovtedy pokiaľ to nepochopíme. On chce naše dobro. A hlavne mať otvorené oči a uši a načúvať mu, pretože ak mu dovolíme aby konal v našich životoch tak on bude, ale chce vidieť predovšetkým postoj nášho srdca. Potom si budeme istý, že koná v našich životoch.

  40. Katka píše:

    Ahojte,

    skúste to, čo teraz napíšem, dočítať dokonca. Zatiaľ len tak uvažujem, tiež mám svoje životné kríže, ale na to mi nestačí ani jeden celý život, aby som sa zo všetkého vyrozprávala. Nakoniec, komu aj? Myslíte si, že ľudí zaujímajú vaše problémy? Vás zaujímajú problémy iných. Každému z nás sa ťažko počúvajú sťažnosti. A tak som sa rozhodla, prestať sa sťažovať a nechať všetko na Boha. Keď si predstavím, že by som bola v nebi blízko Boha ako napr. sv. Rita, alebo sv. Marta, ktorákoľvek sv. žena a modlilo by sa ku mne x -ľudí za svoje úmysly, tak by som v tom mala poriadny zmätok – cítila by som sa tak ako Božia sekretárka. Nie je jednoduchšie obrátiť sa priamo na Boha s jednoduchou úprimnou modlitbou, ktorá ide priamo zo srdca, radšej raz ako stokrát… modlitba nemá byť naozaj ako čarovná formulka. Je to dialóg s Bohom. Vediete dialóg s ľuďmi? Aké máte vzťahy? Vo sv. Písme sa predsa píše, že sa nemáme modliť dlho ako to robia pohania – len Ježiaša postavte do centra svojho života… Skúste si predstaviť, že život je hurikán. Každý hurikán má vnútri oko a tam je pokoj, mimo oka je chaos. Tak je to aj s Bohom a životom. Dajte Bohu prvé miesto vo všetkom, buďte celiství. Čítala som, že keď Boh je na 1. mieste, všetko ostatné je na správnom mieste. Čo to asi znamená pre nás obyčajných ľudí, čo máme milión tisíc päťsto problémov? Prestala som Bohu ukazovať svoje veľké problémy. Ukazujem problémom, aký veľký je môj Boh. Začala som pravidelne chodiť na omše, na sviatosti zmierenia, na eucharistiu. Najprv to bolo neprekonateľne ťažké. Vôbec nič z toho, čo som sa snažila z vlastných síl, mi nešlo vzhľadom na moje duševné problémy. Neliečila som sa, žila som v hriechu, moje vzťahy boli otrasné a Boh? Ten umrel s mojou babkou. Trvalo mi 10 rokov, kým sa môj stav začal zlepšovať. Brala som veľa liekov, dnes už je ich málo. Našla som sa v samote, opustená všetkými, na ktorých mi kedy záležalo, bez prostriedkov, bez všetkého…ostal mi len môj mŕtvy Boh. Bol taký mŕtvy ako ja. Bola som tvrdohlavá a zaťatá ako každý človek, čo trpí a vo svojej hlúposti nevidí, že Boh je stále s ním. Musela som sa rozhodnúť. Buď zmením celý svet, alebo sa uspokojím s tým, čo Boh stvoril vrátane mňa a zmením svoje postoje. Čo myslíte, čo je ľahšie? Verte, či neverte, je to ťažká práca zmeniť seba a naučiť sa mať rád, keď ste spravili toľko prešľapov. Len s Božou pomocou sa to dá. No nie je to taká ťažká práca ako meniť svet. Svet nezmeníte, ak sa naň nepozeráte s láskou. Ani ľudí, kým sa nenaučíte viedieť ich dobré stránky, nie len tie zlé. Veľmi dlho mi trvalo, kým som si uvedomila, že mám slobodnú vôľu. Mala som v sebe zmätok a nevedela som, kde je sever. Nikdy som nechcela byť sama sebou. Človek či chce, či nechce, stále sa na niekoho hrá, pred ľuďmi sa snaží predstierať. Dnes som hrdá na to, kto som. Boh si použil všetko zlé v mojom živote a premenil to na dobré. Zomrel za mňa na kríži a tam som s ním musela umrieť v hriechu aj ja, aby som sa znovu narodila. Každé moje áno začalo byť áno a každé moje nie sa stávalo nie. Už nie som takou, aká som bola. Boh ma urobil viac samu sebou ako kedykoľvek predtým a dokonca tak, že som so sebou spokojná. Aj so svojimi vzťahmi a životom. Som Bohu nesmierne vďačná za každý môj kríž. Diamanty sa ukrývaju pod nánosmi hliny. Boh nestvára nič zlé. Je dobrý. To len my mu kazíme jeho plány a diela. Zo srdca prajem tieto zistenia v živote aj vám.
    +
    Boh vás žehnaj.

    • kňaz Jaroslav píše:

      Ďakujem, Ďakujem, Ďakujem, prečítal som si, čo ste tu napísala až do konca a Ďakujem Vám. Ste veľmi milá. Dobre, že ste nám tu napísala. Vôbec všetkým sestrám a bratom Ďakujem. Poučíme sa zo svojich chýb, ale aj z tých “cudzích”. A je dobré počúvať rady od ľudí, prečítať si ich slová, ktorí už niečo prežili a veru poriadne to nimi aj zatriaslo. Ale vďaka Bohu, nášmu Bohu, sú tu. Prežili to, možno že nejaké tie dôsledky si ponesú celý život, ale už to nie je ako predtým. Ďakujme nášmu Bohu, že na nás zhliadol a pomohol nás. Ďakujme aj príhovorom našim svätým. Veď modlitba spravodlivého veľa zmôže. A vo Svätom Písme čítame, že nik nie je spravodlivý pred tebou, Pane, pokiaľ žije na zemi. My máme matka, Máriu a svätých, ktorí sa skutočne prihovárajú za nás. Verím aj tejto pomoci a prosím o ňu aj naďalej. Veď zlí duchovia sú tu na zemi, ich zámerom je škodiť ľuďom, nemajú pozitívny svet, ale je tu aj knieža Michal archanjel so svätými anjelmi a my ho, ich žiadame o ochranu. Robia tak z poverenia Božieho. Bohu na nás nesmierne záleží, až si to sami nevieme ani len predstaviť. Naozaj treba mať len otvorené srdce a nebáť sa. Určité veci nie sú nijak príjemné, ale keď ich s pokorným duchom prijmeme, stanú sa prijateľnejšie. A poslúžia nám ako prostriedok k našej spáse. Veď čo iné si môžeme viac priať ako dar spásy. Žehnaj nám Pane, prosíme ťa, aby sme sa vždy viac a viac podobali Tebe. Tie duše, ktoré sa mi viac podobali v utrpení, budú sa mi viac podobať aj v sláve – takto to čítame v Denníčku sv. Faustíny. Hore srdcia, bratia a sestry a s pokorou kráčajme za naším Pánom. Amen. Všetko dobré prajem a k čomu sme už dospeli, tak toho sa držme. Amen.

  41. Lenka píše:

    Pokoj vsetkym.

    Rada by som napisala radu pre vsetkych kt prezivate tazko riesitelne situacie, krivdy…
    Velmi dolezite je Panovi dat odsluzit svate omse za predkov v rodokmeni (za zomrelych – za ocistenie a uzdravenie rosovych korenov) mnohi trpime a nevieme preco…moze to byt sposobene prave dedicnym hriechom v rode. Za zomrelych davajme neustale omse i za duse v ocistci. Vela krat sa prave vtedy situacia moze po odsluzeni a vytvalej modlitbe a snazit sa zit v cnostiach (svata spoved minimalne raz za mesiac, co najviac byt pritomny na svatej omsi a s cistym srdcom prijimat eucharistiu) chranit sa hriechu. Pan ma rad vytrvalost, obety a ked pride ten spravny cas odmeni sa Velkym Pozehnanim. ,,Kto vytva s Bohom zvitazi,, Haleluja? ;-)))

    Zelam vela trpezlivosti pokoja na vasich cestach.

    L.

  42. Martina píše:

    Pokoj s vami všetkými.
    Píšem vám z nemocnice,mam36 rokov,a čakám svoje prvé,vymodlené bábätko.
    Včera mi na sone oznámili že mu nebije srdiecko,a chceli má poslať na čistenie,ta bolesť ktorá zasiahla moje srdce je neopísateľná,išla som hneď do kaplnky ktorá sa nachádza v nemocnici,a plakala som,ďakovala som Bohu za možnosť vedieť aké je to čakať bábätko,mnoho žien to nikdy nepocíti no primaju to s pokorou a laskou,a mnoho žien drží v náručí svoje dieťa a ani nevedia aký dar majú, je to Božia vola,on vie čo je pre nás dobre.Doverujem mu a prosím ho silu.Ked som sa vrátila na izbu, doktorka mi povedala,že mi pre istotu ešte zoberú krv a na obed boli výsledky ,ktoré boli dobre a preto sa rozhodli sono opakovať o dva dni, to je už zajtra,neviem aký plán má s nami Boh no primam všetko ,bude to nesmierne ťažké,no mne viera dáva neskutočný pokoj.
    Chcem Vás všetkých povzbudiť,dôverujte,každý z nás je pre Boha vynimocny,z každým z nás má plán,každý jeden aj keď sa vám zdá,ze má v živote vsetko si nesie svoj kriz.Som vďačná za ľudí,ktorých mi Boh posiela do cesty,sú to ľudia ktorých nepoznám a ani sa nerozprávame no úsmev a pokoj ktorý vyžaruje z ich tvári je posila od Boha.Dakujte za to čo máte ,lebo na svete sú ľudia ktorý
    sa majú omnoho horsie.
    Pán nech je s vami vsetkymi a nech vás sprevádza na vašich nie ľahkých cestách.

  43. rachel píše:

    ja prosim tiez o pomoc uz dlho a kosi sa mi nedostava mam velke problemy vo vztahu, s financiami, aj s chodrou matkou, som uplne sama na vsetko teraz sa modlim k sv. terezke hadam bude lspie aj sv, Tadeas mi neraz pomohol skusim aj to ,, a nezufajte aj ked aj mne je kolkokrat na zufanie zo vsetkeho

  44. Alzbeta píše:

    Pochvaleny bud p.Jezis Kristus. Ja som spustila tuto diskusiu pred takmer 4 rokmi a dnes som sa dostala znovu na tuto stranku. Mozem podat svedectvo, ze pocas 4 rokov sa nic k lepsiemu nezmenilo.vsetko je este orsie-utoky na mna, financne problemy a stresy vyplyvajuce z toho, opustenost,trestne oznamenia na mna od vlastneho brata, sudy po ktorych ma taha brat, agresivita od falosneho cloveka, ktoremu som doverovala, zhorsujuca sa choroba mojej mamy, okradnutie o uspory atd. Depresie a zufalsvo sa stupnovali a ja som bola v placi, trasuca sa troska. Niekedy na jar roku 2017 som nasla info o pompejskej novene. V jednoduchosti povedane su to 3 ruzence denne pocas 54 dni na jeden konkretny umysel. Musim priznat ze ZIADEN moj umysel, za ktory som sa novenu modlila NEBOL vypocuty, avsak asi tak po prvych ~3 tyzdnoch sa moje depresie nenapadne vytratili. Takze dnes sa modlim asi 7 novenu, samozrejme ako som spominala ziadne vypocute prosby , ale ako antidepresivum to funguje 100%!!! ODPORUCAM! Mali by to ordinovat vsetci psychiatri a psychologovia. Neposkodzuje to mozog ako poskodzuju chemikalie v takychto psychiatrickych liekoch. Samozrejme, vyskusane to mam iba na sebe. Ak mate nieco vyskusane tak to napiste na zoznam. Urcite to pomoze aj inym! Este raz vdaka za vsetky komentare. Hor sa do tvorenia zoznamu odskusanych a “fungujucich” modlitieb! 🙂

  45. rachel píše:

    Alzbetka prajem vam vsetko naj, nech sa vam konecne zacne darit a najdete stastie, mne sa tiez nedari v nicom a modlitby nepomahaju ani v zufalstve .NECH vas Pan Boh pozehna.

  46. Janka píše:

    Dobrý den Alzbetka. Myslim, ze by vam mohli pomoct modlitby oslobodenia… pretoze ako tak citam, tak Vas zivot je samý problem a kludne sa mohlo stat ze Vas niekto mohol prekliat pripadne je nieco zle vo vasom rodokmeni, a treba to takymito modlitbami rozviazat… preto tolko nestasia vo vasom zivote … Neviem odkial ste, ale u nas na vychode v Klokocove su kazdy druhy piatok molditby za oslobodenie a uzdravenie, ktore vedie exorcista otec Matus Marcin… naozaj vrelo odporucam… Inak verte tomu, ze ani jedna jedina Vasa molitba neostala nevypocuta, len veci sa casto deju inak ako my chceme. Ja som sa roky rokuce modlila kadejake deviatniky, k Judovi Tadeasovi, ku sv. Rite atd… a nic sa mi nemohlo pohnut, nic sa nezlepsovalo.. no proste ciste zufalstvo. Pomoc prisla vtedy, ked som to najmenej cakala. Tak verim, ze aj u vas sa konecne nieco pohne k lepsiemu

  47. Martina píše:

    Ďakujem a prosím o modlitbu a komu je zle nech vie že aj to sa raz na dobre stane verím tomu

  48. Katarína píše:

    So srdca Vás všetkým úprímne prosím o modlitby, dostali sme sa do veľmi ťažkej fianačnej situácie a už nedokážeme všetko splácať. Máme oknkologický choé dievčako / 7 r./ a potrebuejeme často chodiť do nemocnice na kontroly a hospitalizácie, veľa nás stojí liečba kedže chemoterapia jej poškodila kostí a jej imunita je veľmi oslabená. Snažíme sa v rámci naších možností zabezpečiť všetko aby vyzdravela a verte mi nie je to ľahké veľa míňame na lieky na zdravú stravu vitamíny dezinfekčné prostriedky a podobne… máme stará auto ktoré sa kazí a bez auta si neviem predstaviť ako budem dochádzať za liečbou. Z úprimného srdca Vás prosím o modlitby. Pán Boh zaplať. Ak by ste chceli nejako inak pomôcť prípadne vedieť viac o našej ťažkej situácii rada odpoviem na môj mail katka273@centrum.sk. Veľmi prosím bšetkých dobrých ľudí o modlitby Pán Boh zaplať Katarína

  49. Agata píše:

    Po dlhšej dobe som sa preklikla na túto stránku je to starší príspevok a neviem, ako sa odvíjal do dnešného dna, ale som zhrozená, ako môže niekto obvinovat Boha a svätých za nevypočutie modlitby. Ťažko tu zaujat objektívny postoj treba mat poznanie z oboch strán, z toho , čo tu píšete chyba je iba v nom Vy nie- ved vy ste taká chuderka iba sa tu ľutujete a vyplakávate, a obvinujete Boha, že Vás nevypočul. nemôže predsa znásilnit slobodnú vôlu Vášho bývalého,Z Vaších slov ide mráz po chrbte. Prestante obvinovat Boha svätých a vášho bývalého a konečne sa pozrite na svoju vnútornú krajinu, prestantefnukat.lutovat sa a pohoršovat ludí za vaše nevypočuté modlitby. Každá modlitba je vypočutá v pravý čas a možno vašu modlitbu Pán použil pre niekoho iného. Skúste byt k sebe skutočne, ale skutočne sebakritická a dakujte Bohu za to že žijete a proste ho o silu vychovávat deti v pokoji majú právo na normálnu milujúcu matku i ked so zlomeným srdcom a nie na väčne sa lutujúcu obvinujúcu histerku. Na svete sú ovela horšie prípady, ako ten váš . Sú rodičia ktorí majú deti závislé na alkohole, drogách. Manželov pijanov, gemblerov atd. .kam by sme prišli, keby sme hned obvinovali nášho dobrotivého Pána a ešte takto verejne ho tupili, lebo “my chceme”!A šo tak prijat Boží plán do náších životov?-to je už iná káva……Ale ak ste pokračovali po celý ten čas tak je to v tých príspevkoch na začiatku , tak Vám nieto pomoci.Požehnaný den

    • Andrea píše:

      Dobrý den,
      hezkéna tom je, že i když kopete kolem sebe, pořád to s Bohem zkoušíte. O manželovi jste se nezminula, tak snad s tim jste již vyrovnaná. A vidíte, modlitba fungovala…. Bůh nás miluje. A plati to, co psala zde většina. Změnit musíme hlavně sebe. A ostatni tu nejsou od toho, aby nás dělali šťastnými. To musime jen my sami. Hezký den

  50. avana píše:

    Ahoj,
    čítam tu rôzné vypovede o trápeniach,ale neviem si spomenuť,aby sa niekto z tých ľudí tak sťažoval na Pána Boha ako Vy Alžbeta,
    Každý z nás si nesie ten svoj kríž a mal by ho niesť s pokorou a dôverou v Božiu pomoc.
    Veľa prosia,modlia sa ,znášajú svoj kríž a snažia sa uvažovať aj nad sebou,zmeniť ten svoj život k lepšiemu.

    Toto čo tu uvadzate-citujem,/Mozem podat svedectvo, ze pocas 4 rokov sa nic k lepsiemu nezmenilo.vsetko je este orsie-utoky na mna, financne problemy a stresy vyplyvajuce z toho, opustenost,trestne oznamenia na mna od vlastneho brata, sudy po ktorych ma taha brat, agresivita od falosneho cloveka, ktoremu som doverovala, zhorsujuca sa choroba mojej mamy, okradnutie o uspory atd. Depresie a zufalsvo sa stupnovali a ja som bola v placi, trasuca sa troska./—je to pravdepodobne dielo ZLEHO.Najsamprv by ste sa mala vymámiť z jeho područia.
    Je mi Vás úprimne ľúto a verte,že modlitba má veľkúmoc!
    Držím paľce do budúcna ,pridám aj ja za Vás modlidbičku,aby ste v živote našla pokoj,nevyšítajte svetým čo sú v neby ich nečinnosť,ale proste o to ,ked sa budete lúčiť s týmto časnym putovanim na tejto zemi,aby za Vás orodovali.
    Skúste sa obratiť s modlitbami aj na našu nebeskú matičku Pannu Máriu,ved ona je po svojom synovy najbližšie k Bohu,možno že na jej orodovanie Pán vysliši vaše prozby.

    Pochválen bud Ježiš Kristus.

    • Rudo píše:

      Prajem pekný deň.
      Musím podať svoje svedectvo. 28 rokov som nebol na spovedi, 14 rokov som nechodil do kostola. Posledné 4 roky som chodil na antidepresívnu liečbu, potom som hladal kadejakých kvz. liečiteľov, nevedel som sa z toho dostať. 30. 12. 2017 ma opustila žena s deťmi, hrozia mi exekúcie. Celé leto som rozmýšľal ako sa mám dostať k velebnému otcovi ktorý bol na gymnáziu spolužiakom moje manželky. Náhodou som vzhliadol video https://www.youtube.com/watch?v=T4p1Wmfs_Eg&t=37s o. Kuffu. Tam som pochopil že to čo mi tvrdili kadejaký liečitelia že som posadnutý tak to bola pravda ale nie od niekoho cudzieho ale ja som si za to mohol sám. Odpustenie je základom všetkého. Cítil som sa ako bez duše. Kedže som neodpúštal zvolaval som na seba kliatbu ja sám. Tak so 3.9. 2018 po 28 rokoch bol na spovedi spovedal som sa zo 7 hlavných hriechov základom je pýcha a potom je deťúrence hnev, závisť, obžerstvo, smilstvo, lakomstvo, lenivosť. Po spovedi som sa cítil ako by niekto zložil zo mňa 200 tonový kameň. Teraz chodím na spoveď každý týždeň, lebo stále cítim že sú vo mne. Na posledy som sa spovedal z nenávisti k tejto spoločnosti v ktorej žijeme všetci a k zamesnávateľovi. Cítim sa stále lepšie. Kedže celé leto som rozmýšľal ako mám nájsť toho vyššie spomenutého vel. otca, 3.9. 2018 som bol na spovedi ráno o pól siedmej a po spustení TV Lux, týzdeň s farnosťou som prišiel na to že je umiestnený v mieste môjho bydliska. Preto odporúčam vyspovedať sa so 7 hlavných hriechov pýcha (ja som ten najväčší trpiteľ ja, ja, ja – lakomstvo –
      – závisť ostatný majú pokoj, mier v duši
      – hnev až nenávisť (najhoršie ) jedine odpustenie
      – obžerstvo, smilstvo – cigarety, alkohol, lieky, závisloť
      – lenivosť – znechutenie

      Jedine milosrdenstvom dokážeme sa uzdraviť.
      Ó, Ježišu môj, Život, Cesta a Pravda, prosím Ťa, drž si ma pri sebe, ako matka drží malé dieťa na svojich prsiach, lebo som nielen nerozumné, slabé dieťa, ale aj hromada biedy a ničoty.

  51. Alzbeta píše:

    Pozdravujem vsetkych, presne po 5 rokoch od mojho prveho prispevku, ktory tu spustil lavinu komentarov. Mozem Vam oznamit, ze pocas tym 5 rokov sa absolutne nic v dannej veci k lepsiemu nezmenilo. Ja som bola takmer na chemikaliach – liekoch. Mala som aj myslienky na samovrazdu. Pred cca 2 rokmi som nasla pompejsku novenu, kedy sa clovek modli denne 3 sv. ruzence. Mozem potvrdit, ze modlitba sv. ruzenca je ako opium, clovek nevnima az tak to zufalstvo. Ten clovek na mna za moju obetavu pracu postval pravnikov, zobral mi peniaze, nezaplatil mi za pracu a este sa mi vyhraza. Ziadna modlitba mi nepomohla znicit tuto zlobu.Ziadne sv.omse, ktore som zaplatila mi s tymto krizom nepomohli. Je to naozaj uz 5 rokov a diabol vyhrava na celej ciare. Ak mi planujete nadavat ci mudro sa tvarit, tak tu radsej nic nepiste. Takych tu bolo za tych 5 rokov dost. Radsej sa pomodlite aspon Slava otcu za mna, pretoze ja uz neverim v ziadnu pomoc z neba.

    • Rudolf Hromada píše:

      I.Pána Ježiša odsúdili na smrť
      Tvoj prvý kríž:
      Prijať rozsudok.
      Počúvaj, čo ti hovorí Ježiš:
      Mňa súdili a odsúdili. Svetskí vladári a náboženskí vodcovia ma odsúdili na smrť. Moji priatelia a učeníci sa rozutekali.
      Ľud, ktorý počúval moje kázania teraz svedčí proti mne.
      Donedávna ma všetci chválili, obdivovali moje zázraky, tužili sa ma dotknúť a sľubovali vernosť. Teraz sa obrátili proti
      mne a žiadajú Piláta, aby ma odsúdil na smrť.
      Pilát, cudzinec v mojej zemi, ma chcel oslobodiť. Moji rodáci ho prinútili, aby ma odsúdil.
      Aj teba budú súdiť ľudia, ba i tvoji najlepší priatelia. Aj vtedy, keď si neurobil nič zlého. Tomu sa nevyhneš. Istý a ne-
      omylný sudca je jedine Boh.
      Tento tvoj prvý kríž ťa oslobodzuje od ľudí, na ktorých si sa spoliehal. Pozýva ťa, aby si sa oprel o mna. Keď ťa ľudia súdia,
      priď ku mne, veď aj mňa súdili a odsúdili.
      Nebráň sa, keď ťa ľudia súdia! Ich súd ťa nemôže zničiť. Nenechá ťa opusteného, lebo ťa privádza ku mne.
      Odsúdenie je môj i tvoj prvý kríž. Neboj sa ho! Otvára ti dvere ku mne.
      Vždy, keď ťa krivo súdia, stretneš sa so mnou.
      Pri mne ťa už nik nemôže súdiť.
      Ani odsúdiť.
      II.Pán Ježiš berie kríž na svoje plecia
      Tvoj druhý kríž:
      Prijať kazdodenný kríž.
      Počúvaj, čo ti hovorí Ježiš:
      Mohol som sa braniť alebo žiadať, aby ma bránili. Mohol som povedať: Som nevinný!
      Prečo mám trpieť? Prijal som však kríž bez šomrania.
      Tvojím krížom môže byť každá chviľa života. Môžeš ho prijať, alebo odvrhnúť.
      Môžeš utekať od neho, alebo vyjsť mu v ústrety. Ja som ho prijal. Teraz vieš, kde ma môžeš stretnúť.
      Tvoja sila nie je v tom, že od kríža utečieš. Kazdý okamih žiada od teba rozhodnutie: zanechať seba a ísť za mnou.
      To je tvoj druhý kríž. Všedný, každodenný. Ľudia ho zriedka prijímajú. Čakaju mimoriadné kríže.
      Tvoj kríž je tu. Keď ho prijmeš, získaš veľké milosti a tvoja viera narastie ako rozvodnený potok.
      III.Pán Ježiš padá prvý raz pod krížom
      Tvoj tretí kríž:
      Mať odvahu trpieť.
      Počúvaj, čo ti hovorí Ježiš:
      Je ťažké padnúť. Ľudia chcú stáť a víťaziť. Ja som Boh, a predsa bezmocne padám pod krížom.
      Všetci videli zázraky, ktoré som konal a divili sa. Teraz ma vidia padnutého, vyčerpaného, porazeného.
      Maj odvahu trpieť a nezakrývaj svoj pád! Priznaj si ho! Tu, na zemi, nemôžeš robiť ináč. Si tu na to,
      aby si zomrel. Lebo „Kto stratí svoj život, nájde ho.“
      Prečo sa bojíš svojích pádov? Prečo sa bojíš pozrieť ľuďom do očí, keď si porazený,
      keď sú druhí múdrejší ako ty? Prečo sa bojíš, keď padneš do hriechu? Boríš sa, aby si bol dobrý.
      Ale ak padneš, príď ku mne. Neboj sa! Pád nie je koniec. Prečo tak tragicky pozeráš na pády?
      Prečo sa hanbíš? Pád je na to, aby si prišiel ku mne.
      Ja ťa zodvihnem. Keď si spomenieš, že aj ja som padol, budeš vo svojom páde hľadať moju tvár.
      Spolu zvíťazíme nad pádmi a hriechami. Dôležité je, aby si pri páde neostal sám, aby si prišiel ku mne.
      IV.Pán Ježiš sa stretá so svojou matkou
      Tvoj štvrtý kríž:
      Zarmútiť toho, koho miluješ.
      Počúvaj, čo ti hovorí Ježiš:
      Mohol som sa vyhnúť stretnutiu s matkou. Vieš si predstaviť, čo znamená stretnúť milovanú osobu, ktorú si zarmútil?
      Celý národ ma zradil a zavrhol ako kacíra a podvodníka. Moja matka o tom vedela. Videla i moju telesnú a vnútonú
      bolesť. Zahľadela sa mi do očí, keď sa mi všetci vysmievali. To bol môj kríž – vidieť zánnutok v očiach matky,
      v očiach najdrahšej bytosti. Zarmútil si niekoho, kto ťa miluje? Chceš ho ušetriť bolesti, ale nemôžeš.
      To je kríž, ktorý nemôžeš odbiť. Keď vidíš, že si zarmútil priateľov, čo ťa majú radi, keď vidíš, ako im tvoj
      pád spôsobuje bolesť, hľadaj mňa a moju matku.
      Moja matka vedela, kto som. Preto nezomrela v nej nádej, že zvíťazím. Naopak!
      Vtedy sa zaskvela v pinom lesku jej viera vo mňa.
      Prijmi takéto stretnutia, keď sa im nemôžeš vyhnúť. Prijmi, že si niekoho zarmútil.
      Nájdeš pritom mňa i moju matku.
      V.Šimon Cyrenejský pomáha Pánu Ježišovi niesť kríž
      Tvoj piaty kríž:
      Dovoliť druhým, aby ti pomohli.
      Počúvaj, čo ti hovorí Ježiš:
      Všetci ma zradili. Opustili ma tí, ktorých som uzdravil. I moji najbližší. Keď som skrvavený, doráňaný a otrasený zo
      stretnutia s Matkou čakal lásku, prinútili jedného človeka, aby mi pomohol niesť kríž.
      Čakal som pomoc z ľútosti a lásky, nie z prinútenia. Hľa, najťažší kríž, keď nemaš nikoho, kto by ťa
      poľutoval a miloval! Keď ten kríž prijmeš, už nie si sám. Som s tebou ja.
      A ešte niečo. Nechci byť hrdinom a dovoľ, aby ti druhí pomohli. Aj ja som to dovolil, hoci som všemohúci.
      Pripusť, že druhí sú silnejší ako ty! Uznaj, že potrebuješ pomoc a prijmi ju! Aj to je kríž, od ktoreho
      nemôžeš utiecť. Pochop však, že to sú dvere ku mne.
      Nečuduj sa, že sa tomuto krížu vzpierajú všetci: „Duch je proti telu a telo proti duchu.“ Ty sa nevzpieraj!
      Vezmi svoj kríž a nasleduj ma! Stretneme sa.
      VI.Veronika podáva Pánu Ježišovi ručník
      Tvoj šiesty kríž:
      Vedieť prijímať bez odmeny.
      Počúvaj, čo ti hovorí Ježiš:
      Všetci sa odo mňa odvrátili, všetci ma opustili. Ostal som sám, bez pomoci, na ceste na smrť.
      Vtedy sa priblížila Veronika a podala mi šatku. Vieš si predstaviť, ako mi bolo? Bol som dojatý, prijal som jej službu lásky,
      ale nemal som sa čím odmeniť. Mal som iba svoje utrpenie a bolesť. Dal som jej zakrvavenú tvár, odtlačenú na šatke.
      Aj to je kríž, že sa nemáš čímm odvďačiť, keď ti preukázali dobro. Buď statočný a urob, čo som urobil ja!
      Prijmi dobrý skutok aj vtedy, keď ho nemôžeeš odplatiť. Prijmi zahanbenie, že ostávaš dlžníkom. Nemusíš vždy
      platiť peniazmi. Za odplatu daj seba! Nauč sa prijímať bez odplácania. Bez obchodného ducha. To sú dvere ku mne.
      Prijmi kríž hanby, že sa za dar nemáš čím odmeniť. Vtedy sa stretneš so mnou.
      Môj Otec dáva a nežiada odplatu. Je ako studňa, ktorá dáva čerstvú a čistú vodu bez platenia a nikdy sa nevyčerpá.
      Ak si taký aj ty, si dieťaťom môjho Otca. To je tvoj siesty kríž: že nemôžeš vrátiť Bohu všetku jeho lásku.
      Si ako dieťa, ktoré užíva otcovu i matkinu dobrotu.
      VII.Pán Ježiš padá druhý raz pod krížom
      Tvoj siedmy kríž:
      Prijať ďalší pád.
      Počúvaj, čo ti hovorí Ježiš:
      Raz som už padol. Všetci čakali, že budem silná. A ja som znovu padol. I keď som vedel, že to raní moju Matku,
      vyvolá salvu smiechu u nepriateľov a deprimuje mojich priateľov. Moja slabosť pomýlila všetkých.
      Pýtali sa: Je to naozaj Boh? Prijal som ten kríž. Otec chcel na mne ukázať, že je silnejší ako každá slabosť.
      Keď padneš prvý raz, ešte máš výhovorku. Ale keď padneš znovu, každý ti môže povedať, že za nic nestojíš.
      Tomuto krížu sa vzpieraš, ale tým sa vzďaľuješ odo mňa. Tým nesvedčíš o mne, ale o sebe a o svojej sile.
      Vedz, že znovu padneš. Ale ja ťa zodvihnem. Vtedy povedia: Hľa, niekto ho zdvihol.
      Tvoj siedmy kríž je to, že znovu padáš a že si to musíš priznať.
      Neboj sa pádu, ale obráť sa ku mne! Ak ten kríž prijmeš, nájdeš v ňom mňa.
      To bude porážka tela a víťazstvo ducha.
      VIII.Pán Ježiš napomína plačúce ženy
      Tvoj osmy kríž:
      Tesiť tých, čo tesia teba.
      Počúvaj, čo ti hovorí Ježiš:
      Ženy ma počúvali, milovali a verili mi. Požehnával som ich deti. Hľadeli na mňa srdcom a nevedeli sa zmieriť,
      že ma odsúdili. Preto plakali. Cítili, že je tým odsúdený sám život. Žiaľ ich pozbavil zmyslov. Preto som ich tešil.
      Trpieť bolesť je kríž. Povzniesť sa nad ňu je oslobodenie. Nijaká bolesť nie je tragédiou. Tragédiou je slepota
      a tvrdosť srdca. Tragediou je nevidieť, že každá smrť má zmŕtvychvstanie, každá choroba uzdravenie, každý
      odchod návrat.
      Tragédiou je upadnúť do zúfalstva. Zvíťaziš, keď začneš tešiť druhých, hoci sám potrebuješ útechu. Tvoja útecha
      príde od Boha. Nespoliehaj sa na ľudskú potechu, ale pros o Božiu silu. Tá zvíťazí nad svetom.
      To je cesta od kríža k životu.
      Nedopusť pád do zúfalstva. Keď sám ranený a ubolený budeš potešovať druhých, vtedy ma nájdeš.
      Otvor i tieto dvere ku mne! Za nimi ťa čakám, aby si sa oprel o mňa.
      IX.Pán Ježiš padá tretí raz pod krížom
      Tvoj deviaty kríž:
      Prijať úplnú prehru.
      Počúvaj, čo ti hovorí Ježiš:
      Aj tretí raz som padol. Všetci verili, že je to moja prehra. Keď si mysleli, že ďalej nepôjdem, vstal som,
      vzal som svoj kríž a vyniesol som ho na Golgotu. Možné je aj to, o čom si všetci myslia, že je nemožné.
      Príde chvíľa, keď ti povedia: Je ti koniec. Už nič nedokážeš. Aj ty sám si pomyslíš: Už ďalej nevládzem. Nadišiel čas tvojej
      bezmocnosti, chvíľa tvojej úplnej porážky. Chceš si vtedy zúfať? Neboj sa. Aj to sú dvere, za ktorými ma stretneš.
      Keď už nemôžeš počítať sám so sebou, vtedy ma nájdes. Volaj ma celým svojím srdcom a ja sa ti ozvem.
      To je tvoj deviaty kríž: byť úplne porazený, celkom opustený, mŕtvy. Už nik s tebou neráta,
      lebo nemá nádej, že môže od teba niečo dostať.
      Tento kríž ťa ľahšie privedie ku mne a umožní ti, aby si ma našiel. Prijmeš ho? Neboj sa, ja som s tebou!
      Ja som premohol svet
      X.Pána Ježiša vyzliekajú zo šiat
      Tvoj desiaty kríž:
      Strpieť, že ťa obnažili.
      Počúvaj, čo ti hovori Ježiš:
      Dopustil som, aby som bol nahý, aby ľudia odhalili celé moje telo. Dovolil som, aby sa zioba pekia vyvŕšila na mne do krajnosti.
      Aj ty chceš mať aspoň malý kúsok života i sveta, kde by si bol sám, kde by ľudia neobjavili, čo je iba tvoje, za čo sa dokonca
      hanbíš. Nechceš, aby videli tvoju nahotu, tvoj hriech a tvoju biedu, lebo by ťa zneuctili. Stoj čo stoj chrániš svoju intimitu.
      No príde okamih, kedy ju nebudeš môcť zachovať. Aj cez taký kríž musíš prejsť. Keď ti raz zoberu všetko,
      i tvoju súkromnosť a už ti neostane nič, odovzdaj sa Bohu. Jedinou nedotknutou intimitou ti budeme Otec a ja.
      Krížom nie je len odhalenie tela. Ešte bolestnejšie je, keď ti odhalia dušu. Tvoje hriechy ťa už davno odhalili.
      Dovoľ Otcovi, aby ti dal nové šaty. Daj mu svoju intimitu. Dovoľ, aby jej obliekol dokonalú nevinnosť.
      Márne sa namáhaš zachovať si nevinnosť. Dnes priznaj, že si v tom slabý. To je tvoj desiaty kríž, kríž studu,
      hanby, kríž túžby ostať nevinný, kríž strachu, že sa niekto dozvie, že si padol.
      Vezmi tento svoj kríž a čoskoro ma nájdeš. Tu ťa čakám. Vtedy sa už nebudeš báť, priznaj iba to, že si slabý, že nie si
      inakší, ako si: človek s obmedzenou intimitou.
      Tu sa stretneme. U mňa ťa už nik nebude môcť odhaliť.
      XI.Pána Ježiša pribíjajú na kríž
      Tvoj jedenasty kríž:
      Byť pribitý na kríž.
      Počúvaj, čo ti hovorí Ježiš:
      Kým kríž nesieš, ešte máš možnosť odhodiť ho. Keď ťa raz naň pribijú, už sa ho nemôžeš zbavit.
      Teraz už vieš: Kríž je tvoj údel až do smrti. A to je ťažké. Chcel by si sa od neho oslobodiť, ale si nan pribitý.
      Kríž je miesto, na ktorom sa umiera. Ľudia ťa budú naň pribíjať. Zľakneš sa ho, alebo sa spoľahneš na mňa?
      Sú kríže, ktoré sa nosia až do konca. Márne sa usiluješ zbaviť sa ich. Je na tebe, aby si sa vzdal tohto daromného
      boja a prišiel ku mne. Vtedy umrieš a začneš žiť. Neboj sa! Nechcem, aby si sa sklamal, že sa dočkáš niečoho iného.
      Kríže ostanu do konca a čím skôr umrieš, tým skôr vstaneš z mŕtvych. Čím skôr sa im prestaneš vzpierať, tým skôr sa
      stretneš so mnou. Zapamätaj si tento jedenásty kríž.
      To je naše jedenáste stretnutie. Ja sa naň teším.
      XII.Pán Ježiš na kríži zomiera
      Tvôj dvanásty kríž:
      Umrieť na kríži.
      Počúvaj, čo ti hovori Ježiš:
      Smrť. Odídem zo žeme. Ale aby som žil, nie aby som nevstal. Moja smrť je splnením Otcovej vôle.
      Preto som povedal: „Otče, do tvojich rúk porúčam svojho ducha!“ Dovŕšil som Otcov plán.
      Ty si myslíš, že smrť je koniec. Preto sa bojíš. Vzpieraš sa jej, ale kým tento kríž neprijmeš, bude ta mučiť.
      Keď smrť prijmeš, vtedy nad ňou zvíťazíš. Vtedy ma nájdeš. Som ďaleko od teba, kým sa vzpieraš smrti,
      kým prosíš, aby som ťa od nej oslobodil. Pochop! V smrti ma nájdeš.
      Lebo smrť zničí všetko, čo bolo na tebe hriešne a smrteľne. A ja zničím smrť. Smrť ťa oslobodí od krížov a ja od smrti.
      Dnes pozri smrti do oči! Vezmi tento kríž ako Otcov dar! Prijmi svoj koniec, ktorý ti dáva Otec.
      Kým sa vzpieraš smrti, nenájdeš ma. Dvanásty kríž je ako sviatok, je vrchol, zavŕšenie všetkého.
      Lebo smrť je začiatok nového života
      XIII.Pána Ježiša skladajú z kríža
      Tvoj trinásty kríž:
      Neužiť plody svojej práce.
      Počúvaj, čo ti hovorí Ježiš:
      Az keď som umrel, pribudli mi priatelia. Aj ty si semeno buducich čias, ale ty chceš ihneď vidieť plody svojich rúk.
      Moji učeníci často umierajú v beznádeji a hanbe a druhí zbierajú plody nad ich hrobmi. Druhí žnú radosť a život.
      Aj teba som postavil, aby si sial pre budúcnosť. To je tvoj kríž. Dávam ti však vieru. Za života sotva uvidíš úspech.
      Po smrti ťa budú oslavovať. Až potom ťa snímu z kríža, lebo si mal odvahu byť na ňom za života.
      Stratiť i poslednú nádej, že budeš na zemi niečo znamenať, to je tvoj trinásty kríž.
      Keď žiješ a seješ, aby druhí žali, vtedy ti ja idem v ústrety.
      To je tvoje zmŕtvychvstanie.
      XIV.Pána Ježiša pochovávajú
      Tvoj štrnásty kríž:
      Ostať bez ľudskej nádeje.
      Počúvaj, čo ti hovorí Ježiš;
      Priatelia si mysleli, že mi preukázali najväčšiu poctu, keď moje telo uložili do hrobu. Starali sa o telo. To je všetko,
      čo mohli urobiť. Zabudli, že som povedal: „Na tretí deň vstanem“. Smrť nemá vládu nado mnou.
      Priznaj sa, že ťa hrob straší. Keď zatvoria za tebou náhrobný kameň, už ťa nebude. Neostane po tebe ani najmensia stopa.
      Keď si pomyslíš, že raz nik nepríde na tvoj hrob, že skončíš nepoznaný a že nezostane z teba nic, vtedy ma stretneš.
      Pracovať a nevidieť plody svojich rúk, to je tvoj štrnásty kríž. Ním je túžba, hrdinské úsilie zanechať niečo po sebe.
      Ale to je práve to, čo ti prekáža, aby si videl svetlo. Vo večnosti ma nájdeš. Ale ako, keď sa bojíš ľahnuť si do
      hrobu a byť v ňom zakopany? Keď chceš prísť ku mne a nezničíš mosty za sebou, ako sa nájdeme? A práve to bude chvíľa,
      kedy môžem premeniť tvoj život. To je štrnásty kríž a nad ním sa vznáša zmŕtvychvstanie.
      Ako sa radujem hrobu tvojej pýchy! Ešte nie si v hrobe, ešte sa doň neukladáš a uz sa vzpieraš umieraniu. Preto si mŕtvy.
      Keby si uložil do hrobu svoju pýchu a umrel sebe, vtedy by si vstal k môjmu životu.
      Iba mŕtvy človek môže vstať z mŕtvych. Lebo len smrť ti vezme aj posledný odpor. Neboj sa! Je to most medzi mnou
      a tebou. Smrť hriechu je radosť pre mňa i pre teba. Radosť a naše objatie! Najveľkolepejšia explózia lásky!
      Ja som tou cestou už prešiel a teraz čakám teba. Nechápeš, že aj ja som odišiel zo zeme? Bol som len jej hosťom.
      Teraz som pánom zeme. Aj ty budeš taký. Daj smrti, čo jej patrí. Už nepozeraj na hrob ako na beznádejný koniec,
      ale ako na radosť a počiatok.
      Nech umrie tvoja pýcha! Zore vzkriesenia sú už na obzore.
      Nebeský Otče, ďakujeme ti za najväčší dôkaz tvojej lásky, ktorý si nám dal vo svojom Synovi a v jeho obete za našu spásu. Ďakujeme ti, že si nás vo svojom Synovi prijal za svojich synov a dcéry a dal si nám Ducha synovstva.
      Nech nám je krížová cesta tvojho Syna stálym povzbudením k veľkodušnému plneniu tvojej vôle, pretože ti
      chceme úplne patriť – v nesení kríža i vo víťazstve nad hriechom a smrťou. Amen.

    • lili píše:

      Dobry vecer,teda rano ja to skor vidim tak,ze pan Boh sa snazi zmenit Vas,chodte na nejake duchovne cvicenia uzdravenia duse,mate vela zraneni preto sa Vas zda,ze nic nepomaha.
      Musite odpustit ..modlite sa modlidbu za uzdravenie duse najdede ju v googli a kazdy den – si prechadzate cely svoj zivot s Jezisom,ale kazdy den,pompejska novena je tiez silna,plus do BA pride v juny knaz Mariakumar on sa venuje uzdraveniu duse od pocatia,chodte na jeho prednasky na cele 3 dni co bude v BA,dajde do googla Mariakumar bratislava vyveska jun,musite chodit na modlidby uzdravenia a oslobodenia,ja chodim tiez na taketo duchavne cvicenia a pomahaju mi..mimochodom liecim sa na rakovinu,tak moj zivot tiez meni prechadzka ruzovou zahradou…Boh Vam zehnaj

  52. mina píše:

    Milá Alžbeta,
    aj ja som si prečítala niektoré príspevky, nie všetky, takže sa možno budem opakovať. Bola som v podobnej situácií ako si ty, čím viac som sa modlila, tak bol môj život komplikovanejší, až som upadla do malomyseľnosti a odcudzovala som pána Boha a vravela som, že sa asi dobre na mojom utrpení zabáva. Našťastie tento stav trval veľmi krátko, hneď som sa vyspovedala a začala odznova, ale ináč. Pochopila som, že som dostala do vienka kríž, ktorý zo mňa nikto nesníme. Ja som sa modlila k sv. Juda Tadeášovi a musím povedať, že skoro vždy vyslyšal moje prosby, ale ten kríž, ktorý nesiem, zo mňa nesňal, nech som sa akokoľvek modlila. Proste trpíme aj za svoje hriechy aj za hriech našich predkov, možno sú na to aj iné dôvody. Keď som už bola na pokraji nervového zrútenia, zrazu prišlo osvietenie. Ja sa proste iba zlé modlím. Odteraz Boha prosím o to, keď už mi nadelil taký ťažký kríž, aby mi ho pomohol niesť, aby som sa nezbláznila, aby som vytrvala až do konca, pretože, ak ja prehrám tento boj, tak s najväčšou pravdepodobnosťou tento kríž čaká buď na moje deti, alebo vnúčatá, a to im naozaj neprajem, radšej to chcem odtrpieť ja a chcem z toho vyjsť ako víťaz a k tomu potrebujem božiu silu, a preto sa už len za to modlím, aby som to zvládla.

  53. Tinka píše:

    Pán Ježiš nám nesluboval, že budeme mať život bez bolesti, bez utrpenia. On nám sľúbil, že zostane s nami po všetky dni až do skončenia sveta. Niektoré modlitby sú vypočute hneď, niektoré neskôr, ba niekedy sa ten, za koho prosíme, obráti až po našom odchode do večnosti.
    Namiesto rapotania modlitieb zajdime do hĺbky srdca a odtiaľ nech sa vedie dialóg s Bohom.

    Ak sa ti zdá, že Boh je ticho… Ci azda počas Veľkej skúšky nie je tvoj učiteľ ticho?

    Doveruj, Doveruj, Doveruj. Miluj a Doveruj. Nič iné netreba riešiť..

    Pan vie, čo kedy, ako treba urobiť, vie co potrebujeme,.. Nemôžeme mu diktovať – daj aby sa ten obrátil a aby toto a aby tamto.. Ee..

    Bud vola tvoja… Ako ty chceš pane.. Ty si pán, tebe dôverujem. Pôjdem kam ma pošleš.. Chcem byť vždy s tebou a nestratiť nikdy miestenku do neba..
    Obetujem ti to.. Nevládzem už,ty mi daj silu, pomôž mi.. Na tvoj kríž pribijam svoje hriechy, svoju tazobu, obmy ma svojou pre svätou krvou.. Vezmi ma na ruky pane, a prejdi túto etapu so mnou..

  54. Michaela píše:

    Dobrý deň, som momentálne v zložitej situácii, v ktorej potrebujem pomôcť a už dlhšiu dobu sa modlím k sv. Rite. Už mi NAOZAJ 2x veľmi pomohla. Ale ten zlý stále útočí a tak stále ešte nie som na konci svojich problémov a modlím sa ďalej. Verím, že ma náš Pán na príhovor sv. Rity aj do tretice vypočuje a pomôže mi. Hoci už teraz môžem povedať: “Ďakujem ti, Pane, vďaka aj tebe, sv. Rita. Amen.”

  55. Heňka píše:

    Bohuznáma:

    Milá Alžbetka, je mi to veľmi ľúto, čo ste si museli vytrpieť. Váš manžel si vás ani nezaslúži, neviem či je kresťan, ale kresťanské to určite nie je mať mimomanželský vzťah, to by sme si všetci mohli robiť holubník z prikázaní Božích. Zvykne sa aj hovoriť, okrem toho nášho slovenského: sľuby sa sľubujú, blázni sa radujú, že na každého raz dôjde alebo každému sa všetko vráti, za hriechy sa pyká a myslím si že tiež vás manžel sa nebude mať pri milenke vždy len dobre. Môže prísť choroba alebo iná pohroma, nič nie je nemožné a nič netrvá večne. Jemu sa to tiež vráti, že vás opustil. Tak asi len toľko – správanie vášho muža odsudzujem, chcelo by to dať mu výprask.

    • Rudo píše:

      ľudia nesúďme, lebo budeme súdený. Neodporúčajme nikomu výprask lebo ho dostaneme. Zamyslime sa nad sebou a či sa skutočne dobre modlíme Otče náš. ……….ODPUSŤ NÁM NAŠE VINY AKO MI ODPÚŠŤAME SVOJIM VINNÍKOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Okrem toho vrele odporúčam NOVENU ODOVZDANOSTI.

      Pán za nás niesol kríž!!!!!!!!!!!!!!!! A mi sa sťažujeme keď dostaneme kríž za svoje hriechy.
      Aj ja som bol taký a teraz som prišiel na to že za všetko si môžem je so svojou vlažnou vierou.

  56. nezabudka píše:

    Mali by sme plakat od radosti,že mame v nebi tých,ktorí nás miluju a nikdy nás neopuštaju.Ten pocit sa nedá ani opísat.

  57. Mária píše:

    Možem potvrdit,že nie len Pompejská novéna ale aj modlitba ruženca lieči uspešne depresie.

  58. Alexander píše:

    Ja už bojujem s rozvodom 9 rokov
    Máme dve deti. Zufalstvo má priviedlo sem.

    • kňaz Jaroslav píše:

      Ďakujem Vám, že ste nám tu napísala. Dávam teraz Vašej rodine požehnanie a mám pritom slzy v očiach. Sám som úbohým človekom a viem, že aké je to ťažké zachovať si čisté srdce a strániť sa hriešnej príležitosti. Pán Ježiš veľmi dobre vedel, že čo sme zač a že každý deň budeme potrebovať odpustenie, vložil nám do sŕdc a na pery tieto slová: …”odpusť nám naše viny, ako i my odpúšťame svojim vinníkom”… Keď už niekoho “prestaneme milovať”, tak je zrejmé, že tomu človeku prestaneme aj odpúšťať. A toto Ježiš od nás nechce. To som si istý. Ježiš si mohol zachrániť holý život a nemusel ísť do Jeruzalema. No v poslušnosti voči Otcovi šiel v ústrety na istú smrť. Sám si niesol kríž a vyšiel na miesto, ktoré sa volá Lebka. Už len to pomenovanie je strašné. Odpustil hriechy kajúcemu Lotrovi. Lotor mu uveril a začal ho milovať a to ho priviedlo do neba. Hoci celý jeho predchádzajúci život svedčil o jeho pošramotenej povesti. Pán Ježiš sa obetoval za Vašu rodinu a vedel, že aj do takého stavu sa to dostane, o ktorom ja neviem nič,ale vy viete a tak isto manžel. Ježiš Vám pomôže, keď obidvaja prejavíte dobrú vôľu, to znamená, že si obidvaja pred ním priznáte svoje chyby a úprimne ich aj oľutujete. Budete pritom ochotní si všetko odpustiť jeden druhému a dovolíte, aby sa zapálila láska k Vašej vzájomnosti a jednote, od Ježišovho horiaceho ohniska lásky- SRDCA. Modlím sa za Vás a prajem všetko dobré. Jaroslav, brat.

  59. Peter píše:

    Pan Boh je vzdy milosrdný!!!
    Neda nam niečo co nam ma uškodiť…
    Trpezlivosť!!!
    Trpezlivosť vzdy vedie k víťazstvu, aj ked nie ihneď to víťazstvo sa ukáže az po rokoch….
    V trpezlivosti je ukrytá najväčšia sila.

  60. Mária píše:

    Drahá Alžbetka, evanjelista Ján (5, 3-9) píše: “Pri rybníku ležalo množstvo chorých, slepých, chromých a ochrnutých. Bol tam aj istý človek, chorý už tridsaťosem rokov. Keď ho tam videl Ježiš ležať a zvedel, že je už dlho chorý, povedal mu: Vstaň, vezmi lôžko a choď! A človek ozdravel.”

    …vidíte mnoho chorých tam ležalo, ale iba tohto si vybral Ježiš, lebo „zvedel, že je už dlho chorý“. Akoby bolo treba byť najprv dostatočne dlho chorý, aby potom mohla prísť uzdravujúca Božia moc. Aj púšť, aby človeka očistila, potrebuje štyridsať dní… štyridsať rokov. Ak neprichádza ozdravenie, očistenie alebo vypočutie našich prosieb, možno je to preto, lebo sme ešte neboli dostatočne dlho chorí, dostatočne dlho prosiaci…

    tento čas sa dá využiť na pokánie a napr. na skutky duchovného milosrdenstva
    Nech Pán žehná čas vášho pokánia ?

    P. S.: pozor aby sme nešli na kvantitu, ale radšej na kvalitu… namiesto 40 odslúžených omší by možno stačili 4 ale naplno prežité, s plným uvedomovaním si toho, čo sa tam deje, odporúčam knižku https://www.zachej.sk/produkt/2147/prezivaj-svatu-omsu/ a ohromne dôležité sú aj motívy Vášho srdca, aby neboli sebecké, s tzv. chtíčom, ale aby boli čisté v dôvere v Boha, veď každý lekár vie kedy je podanie lieku najúčinnejšie

  61. Princess píše:

    zdravim ,ja sa za niektore umysly modlim uz vela rokov a hlavne k Marii, ale aj priamo k Bohu, boli tiez omse, pute.. 🙁 je to strasne, ked nevidite nadej a vitazstvo. V takej Afrike mate pritom zazraky na pockanie 🙁 Posledne s kamaratkou odznova modlime ruzenec, no Pompeje nedavam , skusala som 2x odznova. podla mna je rovnako silny i jeden ruzenec, hlavne uprimny nech je. Vsetko sa mi ruca a nici, ziadne pozehnanie nevydrzi, akoby len na chvilku mohlo byt. Posledne som dala omsu uz i za vlastne rodove linie. Velmi sa bojim uz buducnosti a zivota atd.. Prosim i o Vase pozehnania, kazdemu z Vas tu zaroven zehnam i ja. Nebudem pisat ziadne konkretnosti, kazdy z Vas ma toho dost na pleciach, nechcem pridavat, no uz nevladzem. Drzte sa.

  62. koronová mama píše:

    Dobrý deň,

    veľmi sa trápim kvôli dcére počas tohto obdobia…veľmi zle na ňu vplýva odlúčenie od normálneho života a zatvorená doma už stratila chuť na sebe pracovať a učiť sa…ešte pred polrokom hovorila o štúdiu na vysokej škole a teraz na všetko hovorí že to nemá zmysel a sama cíti, že upadá…už niekoľko krát v živote zažila šikanovanie od spolužiakov a dokonca ja od triednej učiteľky na základnej škole. Teraz na strednej škole je to ťažšie, pretože kolektív sa nemá ako utvoriť, keď sú deti doma. Najhoršie je, že sa vďaka tomu zhoršuje aj náš vzájomný vzťah. Manžel mi s ňou nepomáha, a veľa povinností leží na mojich pleciach….Cítim sa preťažená, vyhoretá ako matka a manželka, necítim v tomto krásnom období roka vnútri nič….len veľa “musíš” – žiadne ďakujem ani od manžela ani od dcéry. Budem sa denne modliť túto modlitbu, aj iné…a prosiť pána Boha o pomoc. Najťažšie na tom všetkom je, že je šikovná a schopná, len sama hodila flintu do žita. Ak máte podobné skúsenosti a viete, ako ďalej prosím poraďte.

  63. Henrieta píše:

    Dobrý deň, veľmi sa trápim s chorobou tetánia. Stratila som prácu, presnejšie zamestnávateľ ma po roku PN núti dať výpoveď dohodou, aby sa ma zbavil. Bojím sa čo bude, žiť bez peňazí, bez zdravia, nespím v noci, chveje sa mi telo, búši mi srdce, beriem lieky, ale tie mi nezaručia šťastný život. Prosím vás o modlitby, ja by som len chcela byť zdravá a chodiť do práce. Lieky moc nepomáhajú. Mám úzkosti a depresie. Prosím o pomoc. Fakt už neviem čo mám robiť. Modlila som sa, ale nejako strácam vieru a silu. Som na psychickom dne.

  64. Henrieta píše:

    Milá Alžbetka, chcem vám povedať, že nič netrvá večne, ste dobrá a statočná žena, súcitím s vami. Možno si vás ani váš manžel nezaslúži a tiež to nebude naveky, že má milenku. Je to správanie odsúdeniahodné, ale ja nikoho nechcem súdiť, aby aj ja som nebola súdená. Alžbetka žite pre deti a vašu maminku. Ja som mamu stratila, zomrela na rakovinu pred 9 rokmi a veľmi mi chýba. Držím vám palce, aby ste všetko zvládla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Prekvapenie pre teba
Myšlienka dňa:
Pred tvárou Pána je cennejšia odrobinka čistej lásky, ako všetky ostatné skutky dokopy.
Sv. Ján z kríža