Podľa seba súdim teba

Iba málo ľudí dokázalo objaviť v Ježišovom počínaní pôsobenie Boha, ktorý koná inak ako ľudia.

Človek sa zvykne odvrátiť od človeka zlej povesti. Boh sa zvykne k nemu priblížiť. A čo robíme my –  ja, ty!

Ak máš niečo proti niekomu v tvojej rodine, vo farnosti, v pracovnom kolektíve, v škole alebo si dostal o niekom zlé informácie, referencie – čo s tým robíš vo svojom vnútri? Odvraciaš od takých ľudí svoju tvár, snažíš sa im vyhnúť alebo dokážem ísť s Ježišom k ich “stolu,” k ich životu. Nie je všetko zlé, čo zle vyzerá a nie sú vždy hodnoverné informácie typu: …”daj si na neho pozor,”…”keby si vedel čo o ňom, o nej viem”… a pod. Sklamal ťa niekto a dávaš mu to už dlhšie najavo. To nemá význam.  Síce to je ľudské, ale keď si to zoberieme z Božieho hľadiska, koľkokrát sme už my sklamali Pána Ježiša a odvrátil sa Boh od nás? On dobre vie z čoho sme stvorení a čo všetko sme schopní urobiť alebo neurobiť. Zanedbania dobrého a naše osobné hriechy. A predsa nám všetkým hovorí, že tam kde sa rozmnožil hriech, tam sa ešte väčšmi rozhojnila  Jeho milosť.

Skúsme nad tým všetkým porozmýšlať a poprosme o zmenu zmýšľania aj v týchto veciach.

Ježiš nemá voči nám žiadne predsudky a On nás pozná úplne dokonale. Napodobňujme ho a zaujmime správny postoj k veciam a záležitostiam pozemského života. Kontrolujme si svoje vzťahy s ľuďmi a dbajme o to, aby neboli narušené, zlé. Slnko nech nezapadá nad našim hnevom, nedávajme priestor zlému.

Myšlienka na záver:

Nie podľa zdania očí bude súdiť, ani podľa počutia karhať, ale v pravde bude súdiť maličkých a rozhodovať priamosťou v prospech krotkých zeme. (Iz 11, 3-4)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Uverejnené v Slovo na dnes

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Prekvapenie pre teba
Myšlienka dňa:
Nie je bohatý ten, kto veľa vlastní, ale kto veľa dáva. Ten je schopný darovať seba samého.
Ján Pavol II.