Čo na toto povieš?

Žijeme na zemi a musíme sa priznať, že pečené holuby nám tu dnes nikomu nepadajú  do “huby.” Okolo nás  a často aj v našom dome je plno zhonu, musíme sa obracať a preto máme ťažkosti zo stíšením sa pred Pánom. Jednoducho povedané: čas aj ľudia nás naháňajú a preto sa nevieme stíšiť a okrem iného nás zaplavujú mnohé iné veci.

No aj napriek tomu všetkému  sa snaž nevynechať rannú modlitbu. Prosím Ťa. A hlavne pri nej nemysli len na seba. Ďakujem.

Požehnaní sa môžu stať len takí ľudia, čo sa dokážu zdržovať v Božej prítomnosti aj napriek veľkému zhonu a mnohých povinností. “Bez Božieho požehnania, márne sú naše namáhania.” Zmyslom každého povolania tu na zemi je byť opravdivým modlitebníkom. Dnešná „moderná“ spoločnosť sa odvrátila od Boha a prichádzajú Božie súdy, ako v čase Jeremiáša. Budú potrební mnohí príhovorcovia, ako boli Jeremiáš, Dávid alebo Pavol, ktorí v ťažkých časoch ponesú svoj národ na modlitbách.

Postav sa do trhliny za svojich padnutých bratov. Zabúdanie na modlitby a zháňanie sa zbytočnosťami ich tak pohltilo, že sa už oni sami z toho nedokážu  “vysomáriť.” Mnohí to poznáme aj z vlastnej skúsenosti. Potrebovali sme pomoc z vonka. A sme vďační Ježišovi, že nám pomohol a pomáha nám.

Keď prišiel Boh k Abrahámovi a povedal mu čo hodlá urobiť – on hneď akoby zabudol na svoje povinnosti a rozprával sa dlho z Bohom, lebo myslel na bezbožných Sodomčanov. Modlil sa za nich.

Nie sme príliš zaujatí svojimi záležitosťami a na  myslenie  na druhých nám vôbec neostáva čas. Dobre. Máš skúšky, občas problémy,  ale kto ich nemá. Skús si všimnúť našich bratov a sestry, nemyslím len pokrvných, ale tých ktorí okolo teba prežívajú niečo oveľa ťažšie ako ty alebo im hrozí nejaké nebezpečenstvo. Vieš byť aj takým modlitebníkom viac pre nich ako pre seba. Amen.

Bohu sa páči modlitba príhovoru za iných. Vytvor si takú modlitbu vo svojom srdci. Prihováraj sa za tých, z ktorými sa dnes stretneš. Príde svetlo do tvojej duše.

Pamätaj, že nie všetci sme povolaní byť úspešní, ale všetci sme povolaní byť verní. Dnes nemusíš mať nejaký “úspešný deň”, čo na tom. Ale máš predsa vieru v živého Boha. On o Tebe vie všetko a absolútne všetko. Je krásne, keď napriek všetkému čo na teba dolieha, vieš byť takým Šimonom Cyrenejským pre druhých. Veru hovorím Ti, neprídeš o svoju odmenu.

Duše, ktoré ma nasledujete na úzkej ceste, hovorím vám, že svet vás neskôr uvidí kráčať po kvetnatých nebeských lúčinách. Amen.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Uverejnené v Slovo na dnes

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Prekvapenie pre teba
Myšlienka dňa:
Ťažkosti náboženstva sú ako ťažkosti vedy: vždy budú existovať. Keď niektoré z nich objasníme, už to je veľa, ale náš život nestačí na to, aby sme ich zdolali.
bl. Frederik Ozanam